İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İZBAN umarım bir gün TCDD’ye devredilir..

İzmir’deki tek dileğim bu…

Ve artık yıllara pelesenk olan Bergama uzatması için somut adımlar atılır..Ki
geç bile kalındı.

İZBAN’ın uzatması TCDD’de olsaydı uzatılırdı fakat maalesef tek söz hakkı olmadığından ötürü bu tür gelişmeleri görmek mümkün değil.
Çünkü her iki kurum da anlaşamıyorlar…

İZBAN hattının tamamen yönetimi TCDD tarafında olduğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ray parası ödemekten kurtulmuş olurdu..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasında maalesef gergin bir atmosfer sürüyor.
Büyükşehir ray kirasından muzdarip, TCDD Büyükşehirden muzdarip…
Ben TCDD'nin İzban'ı almak istediğini sanmıyorum. Zamanında İzBB başkanı da istiyorlarsa verelim istemiyorlarsa alalım gibisinden açıklama yapmıştı ve TCDD halka açık bir şekilde muhattap olmadı.

Bergama uzatması için TCDD'nin elini tutan hiçbir şey yok? AYGM isterse Bergama'ya tren hattı çekebilir ve bunu bölgesel tren adı altında yapabilir. Fakat yıllardır yapmıyor veya yapmayı tercih etmiyor.

Ödemiş ve Tire uzatmaları için neden halen tek hat? TCDD niye 2. hattı çekmiyor veya Kiraz'a uzatma yapmıyor? Kar ettiği sayılı bölgelerden biri olan 3.Bölgeye bu yatırımları yapmıyor? Aynı şey Ayban için de geçerli Elektrifikasyon ile Çamlık - Nazilli arası rota neden 2.hat açılmıyor?

Şahsen İzban sadece AYGM'de olsa idi şu andan tek farkı ara istasyon açılması ve sinyalizasyon olurdu. Setlere ellenmez uzatmalar sadece lafta kalırdı. Bu sıkıntılardan ara istasyon İzBB'nin, sinyalizasyon da TCDD'nin görevi.
Belediyenin set yönetimini sevmiyorum, belediye bu konuda pek iyi iş çıkarıyor diyemeyeceğim ancak TCDD'nin mevcut bakış açısına bakınca tam kontrolde bir şey değişeceğini sanmıyorum.

1773822280383.webp

Alsancak Gar son durum

Geri
Üst Alt