İstanbul'da Nerede Yaşamak İsterdiniz

Beylerbeyi veya Kemerburgaz derdim.
Hem aşina olduğum yerler hem de şehre görece daha sakin olup istediğim zaman bir yere görece rahat gidebilme imkanım var.

Beylerbeyi'nde sahilin dibi olmasa da en azından deniz gören bir yer güzel olur.

Onun dışında her işinizi yakın mesafede halledemiyorsanız, İstanbul yaşanmaya değecek bir şehir değil.

İstanbulda yaşamak zorunda olsaydım anadolu ayaklarını tercih ederdim.Beykoz,Kadıköy,Kuzguncuk,Çengelköy vb.Anadolu yakasında bir tek kadıköy,üsküdar kalabalık onlarda anadolu yakasının merkezi olduğu için kalabalık olmasını normal karşılıyom.Bunun dışında adalar tarafıda güzel.Anadolu yakasında sevmedim yerler şuralar.Pendik,Ataşehir,Ümraniye,Sultanbeyli.Ataşehiri ankaranın eryamanına ne kadar benzetsemde hiç sevmem aslında.Sözde elit görünüyor ama içindeki insanlardan kavgacı tipler çıkıyor.Misal kadıköyün yerli halkı ataşehir halkına göre daha elit gözümde.Pendik ise suratsız insanların olduğu yer ve trafikte bir kaç kez üstüme araba sürdüklerini şahit olmuştum.Avrupa yakasını pek sevmesemde levent tarafları elit bence.Fatih,haseki arası çizgiyide hiç sevmem hırsızlık olayları oldu.Misal 1 ekim 2016 günü fındıkzadede hırsızlık olayı geldi başımıza.Uzun lafın kısası eğer istanbulda otursaydım anadolu ayağından şaşmazdım.Ataşehir,ümraniye,Sultanbeyli,Pendik hariç.Bana kalırsa anadolu yakasının en kötü yeri bile avrupa ayağının en kötü semtinden iyidir.

Konu sahibi
İstanbulda yaşamak zorunda olsaydım anadolu ayaklarını tercih ederdim.Beykoz,Kadıköy,Kuzguncuk,Çengelköy vb.Anadolu yakasında bir tek kadıköy,üsküdar kalabalık onlarda anadolu yakasının merkezi olduğu için kalabalık olmasını normal karşılıyom.Bunun dışında adalar tarafıda güzel.Anadolu yakasında sevmedim yerler şuralar.Pendik,Ataşehir,Ümraniye,Sultanbeyli.Ataşehiri ankaranın eryamanına ne kadar benzetsemde hiç sevmem aslında.Sözde elit görünüyor ama içindeki insanlardan kavgacı tipler çıkıyor.Misal kadıköyün yerli halkı ataşehir halkına göre daha elit gözümde.Pendik ise suratsız insanların olduğu yer ve trafikte bir kaç kez üstüme araba sürdüklerini şahit olmuştum.Avrupa yakasını pek sevmesemde levent tarafları elit bence.Fatih,haseki arası çizgiyide hiç sevmem hırsızlık olayları oldu.Misal 1 ekim 2016 günü fındıkzadede hırsızlık olayı geldi başımıza.Uzun lafın kısası eğer istanbulda otursaydım anadolu ayağından şaşmazdım.Ataşehir,ümraniye,Sultanbeyli,Pendik hariç.Bana kalırsa anadolu yakasının en kötü yeri bile avrupa ayağının en kötü semtinden iyidir.
Avrupa’da da olsa Anadolu’da da olsa kuzey tarafları bana iyiymiş gibi geliyor

Deprem olsa mesela dayanıklı olan hangi ilçeye tercih ettiğini yazmamışsınız

İstanbul'da nerede yaşamak istemezdim. onu söyleyeyim. Güngören ve Esenler. Kesinlikle yaşamak istemezdim. İki ilçede de çok büyük park sorunu var. Özellikle Güngören. Bağcılar İnönü mahallesinde yaşıyorum. Çok şükür, hala park yeri bulabiliyoruz. Mahallemizdeki, dere yolu kenarındaki iki top sahası büyüklüğündeki büyük alan can kurtarıcı oluyor. Deprem zamanı da orası insanların toplanma yeri oluyor.

Bahsettiğim saha. Hiç yer bulamasak bu alana parkediyoruz. Allah'tan belediye burayı iskana açmıyor. Fotoğraf 23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem günü çekildi.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-30 at 10.47.30.webp
    WhatsApp Image 2026-03-30 at 10.47.30.webp
    427.8 KB · Görüntüleme: 14
Güngören ve Esenler. Kesinlikle yaşamak istemezdim. İki ilçede de çok büyük park sorunu var.
Yine de ikisinde de yaşanacak yer var. Esenler'de sadece TOKİ evlerinden oluşan 15 Temmuz Mahallesinde, Güngören'de ise binaların bitişik nizam olmadığı aynı Bahçelievler Merkez ve Bakırköy gibi yerleşimi olan Abdurrahman Nafiz Gürman, Mehmet Nesih Özmen ve Tozkoparan'da yaşanabilir.

Park sorunu maalesef dediğiniz gibi. Geçen hafta bayramda Güngören Güneştepe'de yaşayan kuzenimin aracıyla hem mezarlık ziyaretine hem de akrabalara ziyarete gittik dönüşte eve gelince ise evin orada park yeri bulamadığımız için beni ve teyzemi indirip başka yerde park yeri aramaya gitti.

Geri
Üst Alt