İstanbul'da Nerede Yaşamak İsterdiniz

Mor Ve Kızılötesi

Konargöçer - Hermes
Yarbay
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
İstanbul'un neresinde yaşamak isterdiniz?

Ben olsam Karaburun'da yaşamak isterdim, sessiz sakin, denize yakın
Şehir dışı olduğum zaman İstanbul havalimanı yakınımda
Gezinmek istediğim zaman Tarihi Yarımada'ya 3,Kadıköy'e 3 vesait

valla benlik gibi, üstelik bir köy hattı olmasına rağmen körüklü Karsan ile gidiyorsunuz

Şu an Maltepe Feyzullah Mahallesinde yaşıyorum ve yaşadığım yerden de memnumum ama başka bir yerde yaşamak isteseydim buraları tercih ederdim. İlçe ilçe değerlendirirsem böyle olur.

Pendik: Batı ya da Doğu Mahallesinde yaşamak isterdim.

Kartal: Kordonboyu Mahallesinde yaşamak isterdim.

Maltepe: Dediğim gibi Feyzullah Mahallesinde yaşıyorum ama diğer mahallelerden yaşamak istediğim yerler olsa bunlar olurdu. İdealtepe, Küçükyalı, Çınar, Altıntepe ve Yalı.

Kadıköy: 19 Mayıs, Bostancı, Suadiye, Erenköy, Kozyatağı, Göztepe, Caddebostan, Fenerbahçe, Sahrayıcedit, Feneryolu ve Zühtüpaşa'yı tercih ederdim.

Üsküdar: Acıbadem, Altunizade ve Barbaros Mahallerinde yaşamak isterdim.

Bakırköy: Zuhuratbaba ya da Kartaltepe'de yaşamak isterdim.

Bahçelievler: Bahçelievler Merkez Mahallesinde yaşamak isterdim.

Başakşehir bana çoğu zaman cazip gelmiştir ama hiç gitmedim oraya bu da ibretliktir. Cazip gelmesinin sebebi yoğun olan güney kısmından uzak olması ama gerek dikey gerekse de yatay olarak ortada olduğundan da diğer yerlere erişimin de zor olamaması ve çoğu bölgeye nazaran yerleşim açısından daha yeni olması. Kasaba gibi çok sakin yerleri de sevmem. Bu açıdan da kararında olabilir.

Konu sahibi
Riva da güzel olabilir ama biraz uzakmış gibi gösteriyor, Havalimanı'na falan biraz uzak

Tek artısı TFF'ye yakın olmam(Hakemin yanlış kararında binayı basarım)

Kemerburgaz iyi benim için... İstanbul'un diğer semtlerine görece sessiz, sakin, doğayla iç içe, bol yeşillikle çevrili semt. Üstelik metro istasyonu da var, otobüs ulaşımı fena değil ama geliştirilebilir. Kağıthane, Eyüp, Ayazağa, Bahçeköy gibi noktalara komşu. Ha hizmet çeşitliliği komşusuna göre az ama onu da artırmanın yolu, bir çarşı inşaa etmek olabilir. İçinde kafelerin, eczanelerin, türlü türlü mağazaların olduğu bir çarşı olabilir. Bir de iyi bir hastane'ye kavuşursa süper olacak.

Kemerburgaz iyi benim için... İstanbul'un diğer semtlerine görece sessiz, sakin, doğayla iç içe, bol yeşillikle çevrili semt. Üstelik metro istasyonu da var, otobüs ulaşımı fena değil ama geliştirilebilir. Ha hizmet çeşitliliği komşusuna göre az ama onu da artırmanın yolu, bir çarşı inşaa etmek olabilir. İçinde kafelerin, eczanelerin, türlü türlü mağazaların olduğu bir çarşı olabilir. Bir de iyi bir hastane'ye kavuşursa süper olacak.
Metro tam Göktürk Starbucks ın oraya çıkıyor mu iyiymiş .

Geri
Üst Alt