İstanbulda Bugün Hangi Otobüsü/Raylı Sistemi Kullandım?

AÖF sınavım için Ataşehir İnönü Mahallesinde sınavımın olacağı okula gidip geldim.

Giderken böyle gittim:

Marmaray Hyundai Rotem CRA 25(2011) ile Süreyya Plajı-Bostancı arası yolculuk yaptım.

M8 Hyundai Rotem(202X) ile Bostancı-İçerenköy arası yolculuk yaptım. İçerenköy istasyonu da M8'de inip/bindiğim istasyonlar listesine eklendi böylece M8'de Modoko ve Kayışdağı hariç tüm istasyonları kullanmış oldum.

M8'den İnince ise 800 metre yürüdüm.

Dönerken ise böyle döndüm.

M8'e yürümemek için okulun olduğu caddeden 19'a bindim Şehit Ögretmen Mehmet Fidan İlköğretim Okulu-Bostancı Sanayi arası yolculuk yaptım. C-548 kodlu 2023 model BMC Procity TR denk geldi. Trafik çok olduğu için 15.40'da bindim otobüse 16.05'de Bostancı Köprüsüne varabildik tam 25dk sürdü yoksa en fazla 10dk sürerdi. Hatta yanımda ayakta duran 2 kız Kadıköy'e gidiyorlardı sırf daha çabuk gitmek için otobüs Kadıköy'e gitse bile benimle birlikte Bostancı Köprüsünde inip M4'e geçtiler.

Bostancı'ya inmek için 10 numarayı bekledim aynı indiğim durakta 15dk bekleme sonucunda 16.20'de geldi trafik olduğundan gecikmeli geldi. C-228 kodlu 2025 model 2.nesil İsuzu Citiport denk geldi bu araca 2.binişim oldu geçen yıl daha yeni alındığında da 10 hattında binmiştim. Aşırı olarak trafik olduğu için Bostancı Köprüsünden Bostancı'ya 30dk'da indik yürüsem aynı sürede inerdim o derece.

Bostancı İskele-Süreyya Paşa arası da 4 hattında C-1609 kodlu 2018 model BMC Procity TR ile yolculuk yaptım. İlk defa İOAŞ'ta BMC Procity TR'ye bindim ve İETT harici olarak İstanbul'da da ilk defa Procity TR'nin 2017-2020 arasına bindim bunlar İstanbul'da İETT harici çok az var ÖHO ve İOAŞ'takilerin çoğunluğu 2021 ve daha yeni. Biraz trafik olduğu için 20dk sürdü yol hatta 3 Marmaray bizi geçti ama yine de aşırı trafikte yoktu en iyi yanı otobüste en fazla 10 kişi vardı. Aslında Bostancı'da inip Marmaray'a binecektim ama başka bir araçtan inip Marmaray'a binince aktarma kabul etmiyor diye 4'e bineyim dedim.

Geri
Üst Alt