İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

iett'yi ne yaptığı bilinmeyen devlet memurları işgaline tutmak güzel fikirmiş. sultangazi ve beyli lobisini tasfiye edebilir bu

Şuan ki İETT YÖNETİMİ GÖREVLERİNDEN ACİLEN ALINMALI.

YENİ BİR YÖNETİM ŞART İETT’YE!

Gerekirse TCDD’den biri gelsin yeterki şu zihniyet bir daha geri dönmemek defolsun.

Konu sahibi
Anadolu’ya yatırım yapmazsan herkes gelir tabi İstanbul’a.

Son 20 yılda İstanbul’da korkunç bir yatırım var.

Bu nüfus sıkıntısı mevcut iktidarın sorunu. Konu siyasi olduğundan için yorum yapmayacağım.

Ayrıca her gün minimum %85-90 oranında trafik var zaten. Yani alışmadık mı???
Maalesef İstanbul'daki tüm sorunların kaynağı aşırı nüfus sebebiyle oluşuyor.

Trafik mi?
Doluluk mu?
Otobüs yetersizliği mi?
Kalabalık mı?
Artan güvensizlik mi?
Kiralar mı?
Yetersiz Ulaşım mı?

Maalesef bu soruların asıl oluşma nedeni artan nüfus.

Bu kadar nüfus az geldiği için Nakkaş Otoyoluyla birlikte kuzeye daha fazla toplu konutlar yapılıyor
[automerge]1770489895[/automerge]

Son düzenleme:
Evet çok iyi yönetiyorlar Arnuvutköy Hastanesi durağında Gayrettepe yönü tabelası koyup insanların orada 30 dk bekleyip halkalı yönünden gayrettepeye binmek en basiti bu daha durak yönleri bile uyumlu değil yani tabela koyar insan

M1 metrosu raylardan çıktı?
M2 metrosunda yangın alarmı verildi az önce?
M5 metrosu iki defa kaza yaptı.
M7 metrosu liyakatsizlik yüzünden Mecidiyeköy istasyonu uzun bir süre kapatıldı.
İETT araçlarına mahkum edildi. (2021 yılında)

Yürüyemeyen merdivenlerimiz var, bozuk asansörlerimiz var.

Bunlar ne olacak peki?

Gerekirse TCDD’den biri gelsin yeterki şu zihniyet bir daha geri dönmemek defolsun.
Yönetim sadece ve sadece İstanbul ulaşımını bilen birileri olmak zorunda ben olsam şoförlerden saha amirlerinden yönetici yaparım çünkü işi en iyi bilen onlar
[automerge]1770490093[/automerge]
Evet çok iyi yönetiyorlar Arnuvutköy Hastanesi durağında Gayrettepe yönü tabelası koyup insanların orada 30 dk bekleyip halkalı yönünden gayrettepeye binmek en basiti bu daha durak yönleri bile uyumlu değil yani tabela koyar insan
Burada iettyi savunmaya gerek yok ortak bir karar var yanlış kararlar alınıyor ve yanlış yönetiliyor kimse bunu savunamaz

M7 metrosu liyakatsizlik yüzünden Mecidiyeköy istasyonu uzun bir süre kapatıldı.

Bunlar ne olacak peki?
Bunların hepsi bütçe olmadan nasıl olacak yangın yönetim ile alakalı olmaz ani bir şeydir bir ihmalkarlık yoksa siz daha Metro İstanbul ile İett ayrımını bilmiyorsanız bu konu hakkında çok konuşmayın

Konu sahibi

Bunlar ne olacak peki?
Açılmayan marmaray kapıları
Bitmeyen bir türlü M11 inşaatı
Marmarayda yaşanan teknik arızalar
Marmaray Süresinin 15 dakika olması
Farklılaşma adına genel metro (M) kısaltmalarını U'Ya çevirme
Bahçeşehir marmarayı açıp 4 sefer koymak

Daha da gider. İstanbuldaki nüfus için yeterli bir hizmet verecek kurum bulunmamaktadır ve bulunamayacaktır. Karşılaştırma yapmak veya taraf tutmak doğru değildir

Bunların hepsi bütçe olmadan nasıl olacak yangın yönetim ile alakalı olmaz ani bir şeydir bir ihmalkarlık yoksa siz daha Metro İstanbul ile İett ayrımını bilmiyorsanız bu konu hakkında çok konuşmayın

Benim ne konuda konuşup konuşmayacağıma sen karar veremezsin bu bir.

İkincisi o çok memnun olduğun anlaşılıyor sanırım. Bugün gözümün önünde yaşlı bir adam yürüyen merdivenler çalışmadığı için adım atamadı, asansörde bozulmuştu. Ben eşlik yukarı kadar çıkmasına yardımcı oldum.

Sen Kalkıpta bana bu şekilde konuşamazsın diye bir cümle kullanamazsın!!!!!!!

Benim ne konuda konuşup konuşmayacağıma sen karar veremezsin bu bir.

İkincisi o çok memnun olduğun anlaşılıyor sanırım. Bugün gözümün önünde yaşlı bir adam yürüyen merdivenler çalışmadığı için adım atamadı, asansörde bozulmuştu. Ben eşlik yukarı kadar çıkmasına yardımcı oldum.

Sen Kalkıpta bana bu şekilde konuşamazsın diye bir cümle kullanamazsın!!!!!!!
Biz metrobüsten niye metro İstanbul yönetimdin geldik İettden konuyu
konuyu karıştırmayın ben o yüzden dedim ülkedeki hangi ulaşım kurumu iyi yönetiyorki

GERILMEYE NE GEREK VAR, SAKİN LUTFEN UZATMAYALIM. TOPLU TAŞIMADA KI TUM YONETIM KOTU
[automerge]1770490585[/automerge]
Bütçe var, para var, DOĞRU YÖNETIM YOK

Konu çok çirkin yerlere gidiyor o yüzden ben yaşım da büyük olduğu için daha fazla bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım açıkçası.

Kim ne düşünürse düşünsün hiç umrumda değil, ayrıca konuşmaya da devam edeceğim istediğim her konuda. Bu konuda hiçbir şahıs benim ağzımı kapatamaz, böyle bir şeye cürret dahi edemez.

Ayrıca burası bir tartışma platformu! Herkes aynı görüşte olacak diye bir kahide yok!!!

Çok açık ve net bir şekilde sizler TCDD’ye karşı inanılmaz bir kin ve öfke kusuyorsunuz!!!!

Madem çok şikayetçiysen binmeyeceksin o trene!!!!!

Çok mu iyi yönetiyor Metro İstanbul? O zaman İYİ yolculuklar!!

Çok mu İYİ yönetiyor İETT!! İyi yolculuklar!!!!

Bu nedir böyle ya. Herkes istediği fikrini açıkça beyan edemeyecekse yandık o zaman. Buradan olmanın ne anlamı kaldı ki?

Konu sahibi
Konu çok çirkin yerlere gidiyor o yüzden ben yaşım da büyük olduğu için daha fazla bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım açıkçası.

Kim ne düşünürse düşünsün hiç umrumda değil, ayrıca konuşmaya da devam edeceğim istediğim her konuda. Bu konuda hiçbir şahıs benim ağzımı kapatamaz, böyle bir şeye cürret dahi edemez.

Ayrıca burası bir tartışma platformu! Herkes aynı görüşte olacak diye bir kahide yok!!!

Çok açık ve net bir şekilde sizler TCDD’ye karşı inanılmaz bir kin ve öfke kusuyorsunuz!!!!

Bu nedir böyle ya. Herkes istediği fikrini açıkça beyan edemeyecekse yandık o zaman. Buradan olmanın ne anlamı kaldı ki?
Herkes fikrini belirtmekte tabiki özgür. Kimse neden böyle dediniz diye yargılamıyor. Dediğim gibi kurum fark etmeksizin kalabalığı yönetmenin çaresi maalesef yok

Daha da gider. İstanbuldaki nüfus için yeterli bir hizmet verecek kurum bulunmamaktadır ve bulunamayacaktır. Karşılaştırma yapmak veya taraf tutmak doğru değildir

Kin demeyelim kırgınlık diyelim. Biz yaptık demek için yılların M harfli kısaltmasını U1-2-3 diye çevirmek ve

bütçe kısmını metro İstanbul'dan ayırmak vatandaş açısından kırıcı bir davranış

Hocam siz hala dediğini anlamadınız herhalde ben ikisinin farkını bilmiyorsanız dedim kalkıpta bu başlıkta konuşma demedim herkesin düşüncesine saygılı ve anlayışlıyım

TCDD’den biri İETT’yi yönetemez. Raylı sistemler ve lastik tekerlekli araçlar iki ayrı dünyalar ve yurt dışında da ikisini birden öğrenemiyorsun diye biliyorum, birinde uzmanlaşıyorsun
[automerge]1770491170[/automerge]
Herkes fikrini belirtmekte tabiki özgür. Kimse neden böyle dediniz diye yargılamıyor. Dediğim gibi kurum fark etmeksizin kalabalığı yönetmenin çaresi maalesef yok

Kin demeyelim kırgınlık diyelim. Biz yaptık demek için yılların M harfli kısaltmasını U1-2-3 diye çevirmek ve

bütçe kısmını metro İstanbul'dan ayırmak vatandaş açısından kırıcı bir davranış
M3 ARAÇLARINI VERMEMEK daha daha kırıcı bir davranış

TCDD’den biri İETT’yi yönetemez. Raylı sistemler ve lastik tekerlekli araçlar iki ayrı dünyalar ve yurt dışında da ikisini birden öğrenemiyorsun diye biliyorum, birinde uzmanlaşıyorsun
MEVCUT İETT YÖNETİMİ DEFOLMALI!

MEVCUT İETT YÖNETİMİ GÖREVİNDEN ALINMALI!

MEVCUT İETT YÖNETİMİ A’DEN Z’YE DEĞİŞMELİ!!!

İKİSİNİN AYRI DÜNYALARDAN OLDUĞUNU BİLİYORUM ZATEN!!!!!!!!!!!!!!

ULAŞIMDAN ANLAMAYAN BECERİKSİZ YÖNETİCİLER VAR!!! ULAŞIMIN U’SUNDAN HABERLERİ YOK DAHA!!

MÜMKÜNSE ULAŞIMDAN ANLAYAN BİRİ GELSİN O KOLTUĞA?!!!

ANLATABİLMİŞİMDİR UMARIM!!!!!

MEVCUT İETT YÖNETİMİ DEFOLMALI!

MEVCUT İETT YÖNETİMİ GÖREVİNDEN ALINMALI!

MEVCUT İETT YÖNETİMİ A’DEN Z’YE DEĞİŞMELİ!!!

İKİSİNİN AYRI DÜNYALARDAN OLDUĞUNU BİLİYORUM ZATEN!!!!!!!!!!!!!!

ULAŞIMDAN ANLAMAYAN BECERİKSİZ YÖNETİCİLER VAR!!! ULAŞIMIN U’SUNDAN HABERLERİ YOK DAHA!!

MÜMKÜNSE ULAŞIMDAN ANLAYAN BİRİ GELSİN O KOLTUĞA?!!!

ANLATABİLMİŞİMDİR UMARIM!!!!!
Anlıyorum tecrübesiz ve kötü yönetim yüzünden birbirimizi kırmayalım

Konu sahibi
Bir de caps lock açık yazmazsak daha iyi olur. Kendimi kötü hissediyorum. Sanki biri bana bağırıyormuş gibi triggerlanıyorum.

Onun dışında her yönetim İstanbul'u hak etmiyor. Birbirinizi kırmayın.

Metro - Marmaray - Otobüs - Tramvay

Arıza vermeyen araç yok. Biri veriyor biri vermiyor diye savunmaya da gerek yok. Her şey sorunlu. Yolculuklar vergiler pahalı, hizmet yetersiz.
[automerge]1770491787[/automerge]
Yoksa burada İBB/İETT ile ilgili de Marmaray (TCDD) ile ilgili de bir sürü sorun yazabilirim. Kusursuz bir araç yok, olamaz da teknoloji bu

Son düzenleme:

Hocam eğer sorunları yarıştıracaksak, beni İstanbul'dan Eskişehir'e vapur gibi her durağa uğrayarak götüren, İstanbul Havalimanı gibi kritik bir noktaya 20 dakikada bir metro seferi olan TCDD'yi de eleştirmesini biliriz.
Şunu biliyoruz ki; İETT'nin yönetiminde belli başlı sıkıntılar var, evet. Fakat bu hep oldu, yine olacak. Sözen zamanında da, Topbaş zamanında oldu. Kaos demişsiniz de, İstanbul gibi 20 milyonluk bir şehirde kaos hangi araçta yok ki? Daha doğrusu nerede yok ki? Kaldı ki İETT raylı taşımacılık yapmıyor Tünel ve nostaljik tramvay dışında. Metro İstanbul ile İETT ayrımını da yapın lütfen.

Son düzenleme:
Konu sahibi
Hocam eğer sorunları yarıştıracaksak, beni İstanbul'dan Eskişehir'e vapur gibi her durağa uğrayarak götüren, İstanbul Havalimanı gibi kritik bir noktaya 20 dakikada bir metro seferi olan TCDD'yi de eleştirmesini biliriz.
Şunu biliyoruz ki; İETT'nin yönetiminde belli başlı sıkıntılar var. Hep oldu, yine olacak. Kaos demişsiniz de, İstanbul gibi 20 milyonluk bir şehirde kaos hangi araçta yok ki? Kaldı ki İETT raylı taşımacılık yapmıyor Tünel dışında. Metro İstanbul ile İETT ayrımını da yapın lütfen.
Katılıyorum. İki tarafta da sorun var. Önemli olan iki tarafında sorununu kabullenmek. Bir tarafı tutup diğer tarafı tutmaya gerek yok.

İETT için başlıca:
Artan Arızalar
Sefer yetersizlikleri
Araç Eksiklikleri/Araç alımlarının az olması
Yetersiz Bakım
Hat planlamalarının yeterli olmaması
İptallerin fazla olması/ Metrobüste yaşanan sorunlar

Metro İstanbul için başlıca:
Merdiven/Asansör durumları
M1b uzatmasının bir türlü bitmemesi
Yeterli araç sayısının ve metro hattının olmaması (bir kısmınının onay verilmeyen krediler ve projeler olduğunun farkındayım)

Marmaray veya TCDD için başlıca:
Üstte de denildiği gibi Havalimanı Metrosunun 20 dk'da bir olması
M kısaltmasının ayrımcılık yapılıp U'Ya dönmesi (vatandaş için irrite edici bir davranış. Öne çıkmak ön planda olmamalı)
Marmarayda gerçekleşen teknik arızalar veya Marmaray Kapı arızaları
Bitmek bilmeyen M11 uzatması
Marmaray gibi tarihi öneme sahip aracın 15 dakikada bir çalışması (Halkalı Kalkışları)
Bahçeşehir'e planlanlanan seferlerin 4 adetle sınırlı kalması

Her kurumun bir sürü sorunu var. Düşünmeden aklıma gelenler bunlar. Taraf tutmaya gerek yok. İstanbul'daki ulaşım ücretleri ve vergilendirmeler düşünüldüğünde vatandaş bu sorunları hak etmiyor ama ne diyelim elden bir şey gelmiyor. Türkiye'de bu durum artık kabullenilmişliğe geliyor. İşini iyi yapan kişi sayısı çok çok az.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt