İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

En ucuz mal genelde en dandik olan olmuyor mu zaten 🤔

Belediyenin uzun vadeli düşünmesi lazım...

Ihale sistemi tuhafmis. Ucuz yaparsa kalitesi de ucuz olur😀

İhale sistemlerinde halka veya firmalara açıklanmayan kullanım farkı da bulunur, bu farka araç yürütme ve tahmini personel (Sürücü, bakım, saha, eğitim personeli) olası tamirat giderleri ve alım sonrası filo parça ortaklığı dahildir, firmanın verdiği ihale miktarına bu değerler eklenir ve eğer toplam en düşük 2. Firmayı geçiyorsa ihale 2. Firmaya verilir.

Tabi bu araçların spesifikasyona uymasına bakıldıktan sonra dikkate alınır.

Kısaca araçlar zaten uzun zamanda daha az para harcayacak şekilde alınıyor. Belediyeler için önemli olan kalite değil işletme maliyeti (buna Tamir dahil).

12 metrelikleri almasınlar, çok pişman olurlar. Ama metrobüsleri gayet iyi iş çıkarıyor.
12 metrenin en büyük sorunu karoserisi, onu çözerlerse hiç pişman olmazlar aksine sağlam bir araç almış olurlar. Eğer konkardatodan çıkarsa ümidim bu 12 metrenin alçak girişli olarak da üretilmesi ve İETT’nin alması

Realist bı fikir değil ama ideal olarak mantıklı bı istek.

Şuan olmayabilir ama bı gün toplu taşıma'nin ücretsiz olmasi gerekiyor diyor...

Ki bence de imkansiz en fazla popülizm yapıp annelere vs bedava yapiyolar
Toplu taşımayı bedava yapabilmen için bunu sübvanse edebilecek kârlı yan işlerde de bulunmak gerekiyor (mesela japonyadaki tren şirketleri asıl parayı istasyonlarının etrafındaki gayrimenkullerden elde ediyor)

Demek ki belediye ile yürümüyor bu otobüs sistemi...

Tamamen özelleştirme düşünülüyor mu acaba?
İETT özel bi şirkete satılır + öho sistemi de devam eder.

Kâr edemeyen öho hatları da Îett'nin yeni özel sektör sahibi sübvanse etsin🤔
Ulaşım ASLA özelleşemez. Dünyada bir sürü örneğini görebilirsiniz

78ZB'de A3106'ydı sanırım. O aracı beğenmiştim. Yolculuğum Arenpark - Kocasinan arası sürmüştü ve klima çok iyidi. Araçta konforluydu bence. Sevilmemesinin sebebi dijital aynalar olabilir. Aynasız otobüs saçsız insan gibi
ikiside yakışıklı değiller mi

Semih bir sabah uyanıyor ve 36V kalkmış. Semih Vezneciler'e gitmek için önce alibeyköye gidecek sonra ordan veznecilere gidecek. 36V'nin değerini bilmelisin. Daha da bu konu da birşey demicem.

Akia LF 25 gayet güzel otobüs. CapaCity'yi de çok seviyorum fakat C2 kasası o koltuklarla İstanbul'da çalışamaz. Çünkü koltukların yolcu kapasitesi açısından en minimum seviyede olması lazım.

Geri
Üst Alt