İstanbul - Ticari Taksiler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gelişiyor şu anda bundan 6 7 sene önce taksisi bile farklı kırmızı renkliydi pendikten yolcu alamazdı mesela o kadar İstanbul dışındaydi şimdi gelişiyor
Kırmızı Taksi Devrini Görmedimde 😅 Bi Ara Mavi Oldu Bazı Taksilerin Rengi Onu Gördüm Bayağa Bi Öyle Kalmıştı

Gelişiyor şu anda bundan 6 7 sene önce taksisi bile farklı kırmızı renkliydi pendikten yolcu alamazdı mesela o kadar İstanbul dışındaydi şimdi gelişiyor bir örnek bırakayım
Kırmızı taksi Şile’de de vardı yanlş hatırlamıyorsam. Hatta doblo sürüyorlardı

Konu sahibi
Tuzlada Orhanlının beldeliğini belde başkanı gazetecilere dalınca almışlardı
Evet doğru
[automerge]1770463963[/automerge]
Büyükşehirlerde belde olmaz İstanbul 84 de büyükşehir olduğuna göre

Baya eskilerden bahsediyor olmanız gerek.
Büyükşehir olması belde olmayacağı anlamına gelmiyor, gelişmişlik düzeyi nüfus oranı olarakta belde olarak sayılabilir
[automerge]1770464043[/automerge]
Yok beldelik 2009 yerel seçimlerinde kalktı diye hatırlıyorum bu olay o zamanlar civarı
2013 2014 yilina kadar beldeydiler sonra yavaş yavaş beldelikten çıkıp mahalle sonra ilçe oldular

İstanbul büyükşehir olmuştu ama Şile Silivri Çatalca Sultanbeyli Tuzla gibi yerlerde nüfus yok gibi birşeydi o yüzden beldeydiler
Tuzla 92’de belediye oldu. Aydınlının üstü (Orhanlı, Akfırat) tuzla’ya bağlı beldeydi. Tepeören ya köy ya mahalle olarak geçiyordu hatta, Orhanlı’ya bağlanmıştı ama protestolar üzerine (halk kendini Akfırat’a daha yakın hissediyordu) Akfırat’a bağlandı

Tuzla 92’de belediye oldu. Aydınlının üstü (Orhanlı, Akfırat) tuzla’ya bağlı beldeydi. Tepeören ya köy ya mahalle olarak geçiyordu hatta, Orhanlı’ya bağlanmıştı ama protestolar üzerine (halk kendini Akfırat’a daha yakın hissediyordu) Akfırat’a bağlandı
Mahalle idi o zamanlar şimdi ise ilçe oldu

İşçi saatlerinde sarı taksi bulmakta zor. 2024 yazında halam ve rahmetli babaannem yazlıktan dönmüşlerdi. Otobüsten Dudullu'da indikten sonra binmiş oldukları firmanın servisi Maltepe Merkeze inmeyip kendilerini E5'te Nezahat Aslan Ekşioğlu İlkokulu durağında indirmiş. Bende evden çıkıp oraya yürümüştüm ve uygulamadan taksi çağırdım ama taksilerin hiçbiri çağrımı kabul etmedi hatta kabul edip sonra reddeden bile olmuştu. Mecburen E5'ten Feyzullah Mahallesine kadar yürümek zorunda kalmıştık özellikle rahmetli babaannem için zor olmuştu.

Geri
Üst Alt