Bu olabilir tarih uyuşuyor ancak isim vermemişlerMercedes Olayını Anlamadım.'Mercedes ise bakım ihalelerini kazanamayınca İBB hakkında olumsuz açıklamalar yaptığından' Kısmı Ama Açıklama Hakkında Birşey Bulamadım
8 metrelik saçmalığa cidden girecekler mı ya. Umarım adalar veya tarihi yarımada park et devam et içindir.
Dar bölge olarak adlandırılan bölgelere 8 metrelik araçları gönderecekler.Bu olabilir tarih uyuşuyor ancak isim vermemişler
![]()
Mercedes-Benz Türk Basın Açıklaması 10.12.2021
Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk olarak 54 yılı aşkın süredir üretimimizle, istihdamımızla, AR-GE faaliyetlerimiz ve ihracatımızla Türkiye için çalışıyor, Türkiye için değer üretiyoruz.1968 yılından bu yana ürettiğimiz 95 bini aşkın otobüsle, başta Türkiye...medya.tr.mercedes-benz-trucks.com
8 metrelik saçmalığa cidden girecekler mı ya. Umarım adalar veya tarihi yarımada park et devam et içindir.
8 metreye para vereceklerine minimum 10.5 metre almalılar. Zaten artık mal sahipleri 8 metreyi 10.5/12 metre ile değiştirmeye başladı. Kalabalıktan yetersiz geliyor
Man ibb ile değil iett ile kavgalı, iettnin genel olarak işleyişi şu mahkemeye veya hakkında kötü yorum yaparsa onunla ilişkisini keser, örneğin savaş petrolİstaçta Mercedes Actros MP5 Ve Mercedes Actros MP6 Araçları Mevcut. Ayrıca Mercedesin 2021 Bakım Onarım İhalesinde İbb Hakkındaki Açıklamasını Bulamadım.Ayrıca Manın Eski Yönetim Döneminde Kötüydü Arası Şimdiki İle Değil.Ayrıca Man 2020 de test aracı verdi ve 2021 de Man İettnin Kadın Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi Vermişti.Ve 2024 Veya 2025 Olması Lazım İettye Gene Test Aracı Vermişti.
Buda Haberde Yer Alan Kesitlerden Birtanesi:MAN’ın İstanbul İkitelli Tesisleri’nde gerçekleştirilen Güvenli Sürüş ve MAN Lion’s City Efficient Hybrid teknik tanıtım eğitim Töreni’ne, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Naşit Oskay, Eğitim Müdürü Neslihan İncirci ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Sezen Çözen İnci ve eğitimde yer alan kadın şoförler katıldı.Eski Yönetim Döneminde Sanırsam Birtane Eski Körüklü Manın Körüğü Kopmuştu.Man Yönetimi İbbyi Suçluyordu İbbde Manı Suçluyordu.Tabi Doğruluğu Nedir Bilmiyorum.MAN’dan İETT’nin Kadın Şoförlerine ‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ - Otomobiltutkunu.com
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü iş birliği kapsamında şehir içi ulaşımda çalışan kadın şoförlere ‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ verdi. MAN ProfiDrive Akademisi’nin uzman eğitmenleri tarafından hem interaktif hem de araç üzerinden uygulamalı olarak...otomobiltutkunu.com
Halen kötü maalesef.2000-828 kapı kodlu körüklü otobüs olayı kapanalı uzun zaman oldu. Şu an Man ile iett nin arası kötü değil . Hatta bahsettiğiniz gibi test araçları da verildi. Man 2021’de iett nin çift körüklü 60 adet çift körüklü metrobüs ihalesine de katılıp teşekkür mektubu vermişti, bu da ek bilgi olsun.
Ibb ile değil iett ile alakalı bir durum, iett bakım ihalesini mercedesten farklı firmaya verip yanan otobüslerin suçunu mercedese atınca mercedes dava etti ve kavga başladı.Mercedes Olayını Anlamadım.'Mercedes ise bakım ihalelerini kazanamayınca İBB hakkında olumsuz açıklamalar yaptığından' Kısmı Ama Açıklama Hakkında Birşey Bulamadım Nasıl Bir Açıklama Yapılmış Bilmiyorum 2021 deki Bakım İhalesi Hakkında.Ayrıca İstaçta 2022 Model Actros MP5 Ve Birkaç Adet Az Sayıda 2025 Model Actros MP6 Tırları Mevcut.Birde İbbde 1 Tane 2022 Model Tourismo 15 Rhd Mevcut Hizmet Aracı Muhtemelen.Ve 2024te İstanbul İtfaiyesine Mercedes Atego İtafiye Araçları Alındı.
Otokar olma ihtimali çok yüksekBenim şahsi düşüncem iett filosunda alınması muhtemel araçlar;
Akia
Isuzu
Bmc
Otokar
Bence bu araçların dışında alım olmaz gibime geliyor ama tam tersi de olabilir. Bekleyip göreceğiz.
8 metrelik otobüsler dar bölge ve arnavutkoy bölgesine verilme ihtimali varBu olabilir tarih uyuşuyor ancak isim vermemişler
![]()
Mercedes-Benz Türk Basın Açıklaması 10.12.2021
Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk olarak 54 yılı aşkın süredir üretimimizle, istihdamımızla, AR-GE faaliyetlerimiz ve ihracatımızla Türkiye için çalışıyor, Türkiye için değer üretiyoruz.1968 yılından bu yana ürettiğimiz 95 bini aşkın otobüsle, başta Türkiye...medya.tr.mercedes-benz-trucks.com
8 metreye para vereceklerine minimum 10.5 metre almalılar. Zaten artık mal sahipleri 8 metreyi 10.5/12 metre ile değiştirmeye başladı. Kalabalıktan yetersiz geliyor
Mevzu baştan aşağıya bu şekilde, ek bilgi vereyim bende yanan mercedeslerin tamamının pr olayını mercedese yıkıp mercedes kötü gösterilince kavga başladıBu Mercedes ve Man ile İETT'nin aralarının kötü olma mevzusu, eski wowturkey sayfasında dönen bir mevzuydu. Herhangi bir resmi açıklama yoktu fakat İETT bakım çalışanlarından alınan bilgiler bu yöndeydi. MAN ile kötü olma mevzusu sizin bahsettiğiniz olay olmalı, ben de detayını bilmiyorum fakat Mercedes olayı şu şekilde:
- Metrobüs araçlarının bakım ihaleleri hep Mercedes'e verilirdi, kendi ürettiği araçların bakımını üstlenirdi. 2019 sonrası yapılan ihalelerde ilk defa bakım ihalesini AKIA şirketi ve Bilginay şirketi kazandı, Mercedes'in teklifi yüksek kaldı. Bunun üzerine yan sanayi parça kullanımına geçildiği için Mercedesin tepki gösterdiğini söylediler.
- Bir diğer mevzu da Metrobüs hattına test için gelen Capacity L zamanında, fiyatın fazla bulunduğu söylenince Mercedes yetkilisinin buna itiraz ettiği, boşuna test aracını getirdik şeklinde serzenişte bulunduğu söylentisi vardı, İETT'nin istediği fiyata ürün satamayacağını anlayınca Türkiyede Capacity üretiminden vazgeçmesi.
Özellikle bakım anlaşmasından sonra İETT'ye tepki olarak "2023/253223 120 Adet Dizel Yakıtlı Solo Tip Otobüs" ihalesine teklif vermedi, zaten bu ihalenin de AKIA'ya peşkeş çekilmek için yapıldığını hepimiz biliyoruz (AKIA bu ihaleye yanlışlıkla 3 sıfır fazla koyarak milyon değil, milyar teklif ediyor, ISUZU ve OTOKAR'ın yakın fiyat teklifleri görmezden gelindi ve ihale iptal edildi, 125 araçlık yeni ihale açıldı, AKIA bu sefer düzgün fiyat teklifinde bulundu, en ucuz ve en dandik araç olarak tercih edildi.)
Man kavgalı bilgisi desenformasyon bence. Eski iett genel müdürüyle boy boy resimleri var. Öyle bir durum olsaydı yan yana bile gelmezlerdiMan ibb ile değil iett ile kavgalı, iettnin genel olarak işleyişi şu mahkemeye veya hakkında kötü yorum yaparsa onunla ilişkisini keser, örneğin savaş petrol
Ek olarak bu durum siyasi bir olaydan kaynaklı olan bir durum
Halen kötü maalesef.
Ibb ile değil iett ile alakalı bir durum, iett bakım ihalesini mercedesten farklı firmaya verip yanan otobüslerin suçunu mercedese atınca mercedes dava etti ve kavga başladı.
Otokar olma ihtimali çok yüksek
8 metrelik otobüsler dar bölge ve arnavutkoy bölgesine verilme ihtimali var
Mevzu baştan aşağıya bu şekilde, ek bilgi vereyim bende yanan mercedeslerin tamamının pr olayını mercedese yıkıp mercedes kötü gösterilince kavga başladı
Tabi canım 30 yıl önceki mevzu. O zamandan şimdiye kurumda kimse kalmamıştır bileŞahsen Otokar Kent çok güzel araç.
Man kavgalı bilgisi desenformasyon bence. Eski iett genel müdürüyle boy boy resimleri var. Öyle bir durum olsaydı yan yana bile gelmezlerdi
Doğru. Hayri Baraçlı döneminden kalma mevzu. Bu yönetimle alakası bile yok.Tabi canım 30 yıl önceki mevzu. O zamandan şimdiye kurumda kimse kalmamıştır bile![]()
Iett köklü kurum bir karar verilmişse onu sürdürüyor. Man alınmaması için çok sebep var. En başta yerlilik.Şahsen Otokar Kent çok güzel araç.
Man kavgalı bilgisi desenformasyon bence. Eski iett genel müdürüyle boy boy resimleri var. Öyle bir durum olsaydı yan yana bile gelmezlerdi
Hayri baracli zamanından kalma kararlardan biri halen devam ediyor.Doğru. Hayri Baraçlı döneminden kalma mevzu. Bu yönetimle alakası bile yok.
Evet Kocaeli Belediyesinde olduğunu görmüştüm.Iett köklü kurum bir karar verilmişse onu sürdürüyor. Man alınmaması için çok sebep var. En başta yerlilik.
Hayri baracli zamanından kalma kararlardan biri halen devam ediyor.
Ek bilgi vereyim, hem ibb genel sekreteri oldu ardından istifa ederek kocaeli buyuksehirde genel sekreter ulaşımdan sorumlu
Man Ankara da üretim yapıyor Man Türkiye adı altında ayrıca kavgalı falan değiller uydurma haber taaa 2000 senesinde olan olay yüzünden hâlâ kavgalı diyor millet öyle şey mi var komedi resmen herşey paraIett köklü kurum bir karar verilmişse onu sürdürüyor. Man alınmaması için çok sebep var. En başta yerlilik.
Hayri baracli zamanından kalma kararlardan biri halen devam ediyor.
Ek bilgi vereyim, hem ibb genel sekreteri oldu ardından istifa ederek kocaeli buyuksehirde genel sekreter ulaşımdan sorumlu
Burada yazılanlar da resmi bir şey yokŞuan da son durum nedir?
Ne durumdayız ihalelerde?
Burada yazılanlar da resmi bir şey yok
İhale günü 20 Nisan 2026 11:00'de
Bu Mercedes ve Man ile İETT'nin aralarının kötü olma mevzusu, eski wowturkey sayfasında dönen bir mevzuydu. Herhangi bir resmi açıklama yoktu fakat İETT bakım çalışanlarından alınan bilgiler bu yöndeydi. MAN ile kötü olma mevzusu sizin bahsettiğiniz olay olmalı, ben de detayını bilmiyorum fakat Mercedes olayı şu şekilde:
- Metrobüs araçlarının bakım ihaleleri hep Mercedes'e verilirdi, kendi ürettiği araçların bakımını üstlenirdi. 2019 sonrası yapılan ihalelerde ilk defa bakım ihalesini AKIA şirketi ve Bilginay şirketi kazandı, Mercedes'in teklifi yüksek kaldı. Bunun üzerine yan sanayi parça kullanımına geçildiği için Mercedesin tepki gösterdiğini söylediler.
- Bir diğer mevzu da Metrobüs hattına test için gelen Capacity L zamanında, fiyatın fazla bulunduğu söylenince Mercedes yetkilisinin buna itiraz ettiği, boşuna test aracını getirdik şeklinde serzenişte bulunduğu söylentisi vardı, İETT'nin istediği fiyata ürün satamayacağını anlayınca Türkiyede Capacity üretiminden vazgeçmesi.
Özellikle bakım anlaşmasından sonra İETT'ye tepki olarak "2023/253223 120 Adet Dizel Yakıtlı Solo Tip Otobüs" ihalesine teklif vermedi, zaten bu ihalenin de AKIA'ya peşkeş çekilmek için yapıldığını hepimiz biliyoruz (AKIA bu ihaleye yanlışlıkla 3 sıfır fazla koyarak milyon değil, milyar teklif ediyor, ISUZU ve OTOKAR'ın yakın fiyat teklifleri görmezden gelindi ve ihale iptal edildi, 125 araçlık yeni ihale açıldı, AKIA bu sefer düzgün fiyat teklifinde bulundu, en ucuz ve en dandik araç olarak tercih edildi.)
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.