İETT’ye 250 Yeni Otobüs Geliyor!

Otokar neredeyse tüm belediyelerle çalışan en az 1 aracı olan sağlam konforlu ustası bol ve nispeten ucuz olduğu için alınıyor, mercedes uzun ömürlü ancak pahalı

Mercedes’in üretimini Otokar’a kaydırması,Otokar’ın sektörde ne kadar güçlü ve güvenilir bir firma olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Yeni kasa otokarları merak ediyorum otokarlar kötü değil bence tamam metrobüsleri fiyaskoydu ama solo araçları güzel severim Otokar Alınmasıda Güzel Olur.@Fury2 Otokarı Gömdünde Eylül Ayında Conectoları Otokar Üretecek Haberin Olsun Mercedes İle Otokar Anlaştı.Otokar,Isuzu,Mercedes,Man Alınmasından Yanayın

Hepinize merhaba arkadaşlar, zamanında Reddit platformu üzerinden 662 araç alımının detayı hakkında paylaşım yapmıştım. Reddit Paylaşım Linki. İBB'nin 2026 yılı bütçesini konuşurken bu 662 araç dağılımı hakkında detaylı bilgiyi paylaşmıştı, redditteki paylaşımımda da youtube linki mevcut, isteyenler izleyebilir.

İETT'nin 662 araç dağılımı şu şekilde planlandı:
  • 100 adet Metrobüs (Çift körüklü - Tek körüklü bilgisi yok.)
  • 100 adet 18 Metre Körüklü
  • 250 adet 12 Metre
  • 50 adet 8 Metre Elektrikli (Fatih-Yarımada 0 Karbon kapsamında planlanan)
  • 150 adet 8 Metre (Dar sokaklı hatlar için)
  • 12 Adabüs
AKIA'nın durumundan ötürü, İETT'nin MAN-Mercedes (MAN bende soru işareti, Mercedes ise bakım ihalelerini kazanamayınca İBB hakkında olumsuz açıklamalar yaptığından.) ile aralarının kötü olmasından dolayı hem Metrobüs hem Körüklü hem Solo araçların, yeni görünümlü Otokar Kent olacağını düşünüyorum, yeni kasa görüntüleri için fazla uzağa gitmenize gerek yok, Denizli BB 30 adet körüklü aldı, araçları kullanma şansım oldu, iç tasarımında da değişiklikler var ama Otokar kimliği korunuyor genel olarak. Dandik hissettirmiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 129450
İstaçta Mercedes Actros MP5 Ve Mercedes Actros MP6 Araçları Mevcut. Ayrıca Mercedesin 2021 Bakım Onarım İhalesinde İbb Hakkındaki Açıklamasını Bulamadım.Ayrıca Manın Eski Yönetim Döneminde Kötüydü Arası Şimdiki İle Değil.Ayrıca Man 2020 de test aracı verdi ve 2021 de Man İettnin Kadın Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi Vermişti.Ve 2024 Veya 2025 Olması Lazım İettye Gene Test Aracı Vermişti.
Buda Haberde Yer Alan Kesitlerden Birtanesi:MAN’ın İstanbul İkitelli Tesisleri’nde gerçekleştirilen Güvenli Sürüş ve MAN Lion’s City Efficient Hybrid teknik tanıtım eğitim Töreni’ne, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Naşit Oskay, Eğitim Müdürü Neslihan İncirci ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Sezen Çözen İnci ve eğitimde yer alan kadın şoförler katıldı.Eski Yönetim Döneminde Sanırsam Birtane Eski Körüklü Manın Körüğü Kopmuştu.Man Yönetimi İbbyi Suçluyordu İbbde Manı Suçluyordu.Tabi Doğruluğu Nedir Bilmiyorum.

İstaçta Mercedes Actros MP5 Ve Mercedes Actros MP6 Araçları Mevcut. Ayrıca Mercedesin 2021 Bakım Onarım İhalesinde İbb Hakkındaki Açıklamasını Bulamadım.Ayrıca Manın Eski Yönetim Döneminde Kötüydü Arası Şimdiki İle Değil.Ayrıca Man 2020 de test aracı verdi ve 2021 de Man İettnin Kadın Şoförlerine Güvenli Sürüş Eğitimi Vermişti.Ve 2024 Veya 2025 Olması Lazım İettye Gene Test Aracı Vermişti.
Buda Haberde Yer Alan Kesitlerden Birtanesi:MAN’ın İstanbul İkitelli Tesisleri’nde gerçekleştirilen Güvenli Sürüş ve MAN Lion’s City Efficient Hybrid teknik tanıtım eğitim Töreni’ne, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Naşit Oskay, Eğitim Müdürü Neslihan İncirci ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, Kamu Satış Müdürü Taylan Aslanoğlu, İnsan Kaynakları Müdürü Sezen Çözen İnci ve eğitimde yer alan kadın şoförler katıldı.Eski Yönetim Döneminde Sanırsam Birtane Eski Körüklü Manın Körüğü Kopmuştu.Man Yönetimi İbbyi Suçluyordu İbbde Manı Suçluyordu.Tabi Doğruluğu Nedir Bilmiyorum.

2000-828 kapı kodlu körüklü otobüs olayı kapanalı uzun zaman oldu. Şu an Man ile iett nin arası kötü değil . Hatta bahsettiğiniz gibi test araçları da verildi. Man 2021’de iett nin çift körüklü 60 adet çift körüklü metrobüs ihalesine de katılıp teşekkür mektubu vermişti, bu da ek bilgi olsun.

2000-828 kapı kodlu körüklü otobüs olayı kapanalı uzun zaman oldu. Şu an Man ile iett nin arası kötü değil . Hatta bahsettiğiniz gibi test araçları da verildi. Man 2021’de iett nin çift körüklü 60 adet çift körüklü metrobüs ihalesine de katılıp teşekkür mektubu vermişti, bu da ek bilgi olsun.
Mercedes Olayını Anlamadım.'Mercedes ise bakım ihalelerini kazanamayınca İBB hakkında olumsuz açıklamalar yaptığından' Kısmı Ama Açıklama Hakkında Birşey Bulamadım Nasıl Bir Açıklama Yapılmış Bilmiyorum 2021 deki Bakım İhalesi Hakkında.Ayrıca İstaçta 2022 Model Actros MP5 Ve Birkaç Adet Az Sayıda 2025 Model Actros MP6 Tırları Mevcut.Birde İbbde 1 Tane 2022 Model Tourismo 15 Rhd Mevcut Hizmet Aracı Muhtemelen.Ve 2024te İstanbul İtfaiyesine Mercedes Atego İtafiye Araçları Alındı.

Ekli dosyalar

• 52037788463_7ed673ea27_c.webp
    52037788463_7ed673ea27_c.webp
    72.9 KB · Görüntüleme: 36
  • istanbul-itfaiyesi-yeni-araclarini-tanitti-134-arac-hizmete-basladi.webp
    istanbul-itfaiyesi-yeni-araclarini-tanitti-134-arac-hizmete-basladi.webp
    152 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Hâlâ kesin birşey yok Edirnekapı garajindaki amirler de Man ile anlaşılacak diyorlardı hiçbir ihalede kazanan önceden söylenmez boş yere umitlenmeyelim

Otokar ihaleye girmedi demişlerdi, akia için sordum ihale daha sonuçlanmadı dediler. Bekleyip göreceğiz. Şuan kimse doğru bir bilgi paylaşımı yapmıyor. Çünkü herkes farklı bir şey söylüyor.

Man'ın gelmeyeceğini cümle alem biliyor ama Otokar olası markalardan. BMC de alınsa üzülmem şahsen.

Benim şahsi düşüncem iett filosunda alınması muhtemel araçlar;

Akia
Isuzu
Bmc
Otokar

Bence bu araçların dışında alım olmaz gibime geliyor ama tam tersi de olabilir. Bekleyip göreceğiz.

Koskoca mercedes öho markası olarak kaldı. Biraz resmi kurumlara teslimat yapsalardı iyi olurdu. Otokar bu konuda çok akıllıca davranıyor.

Klasik Mercedes. Alıştık artık. Bu sene 135 adet özel halk otobüsü satışı olacakmış. 135 adetin yaklaşık 30 adeti teslim edildi diye hatırlıyorum. Seneye ise bu sayı 285 adet olacakmış. Geçen sene sıfır km mercedes benz yeni conecto siparişi veren mal sahipleri daha yeni yeni araçları teslim almaya başladı. Otokar ile Mercedes'in ortak iş birliği yapmasındaki sebep sanırım bu. Üretim yetişmiyor. Üretim yine Mercedes Benz Türk A.Ş İstanbul Esenyurt Hoşdere Otobüs Fabrikasında devam edecek fakat Sakarya'da da bu üretime devam edilecek ve teslimatlar hızlanacak. Ortak üretim başladığı zaman mal sahipleri artık araçları Sakarya'dan teslim alacak.

Geri
Üst Alt