Rezillik ya yapın işte askerliginizi kaç yıl kacicaksiniz...Onlar da büyük ihtimalle askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyorlar (Bu bana çok samimi olduğum birini hatırlatıyor)
Askerlik dışında sırf indirimli binmek isteyen beleşçi tiplerde var
Rezillik ya yapın işte askerliginizi kaç yıl kacicaksiniz...Onlar da büyük ihtimalle askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyorlar (Bu bana çok samimi olduğum birini hatırlatıyor)
Yüksek Lisans ve Doktora yapanlar çok rahat oluyor. Onların zaten maaşları yok30 yaş üstü öğrenci mi olur ya saçmalığa bak...
Maaşıniz var hâlâ beleş binip halkın sırtına yük oluyor bu tipler![]()
Üniversitelere girişte yaş sınırlaması yok. Lise diploması yeterli. 2-3 sene evvel 70 yaşında biri mi ne girmişti hatta30 yaş üstü öğrenci mi olur ya saçmalığa bak...
Maaşıniz var hâlâ beleş binip halkın sırtına yük oluyor bu tipler
ibb doğru karar vermiş ama populist meclis üyeleri itiraz etmiş...
Yüzde seksen binerim bu aracaHALDUN DORMEN’İN ANISI İETT’DE
26 Ocak 2026
![]()
Türk Tiyatro Tarihinde oyunculuk, yönetmenlik, senaristlik ve eğitmenlik gibi alanlarda uzun yıllar büyük hizmetler sunan, ülkemizde çok sayıda sanatçının da yetişmesini sağlayan duayen sanatçı Haldun Dormen ebediyete uğurlandı.
Sevenleri, öğrencileri, sanatçı dostları ve devlet erkanının katıldığı törenle ebediyete uğurlanan Haldun Dormen için İETT de saygı otobüsü hazırladı.
Sanatçının fotoğrafları ve unutulmaz sözleri ile donatılan İETT otobüsü tören alanında dileyenlere ulaşım için hizmet verdi.
Ayrıca bu saygı otobüsü Haldun Dormen’in hayattayken ikamet ettiği Şişli ilçesinde, 59A İstinye Dereiçi - Şişli hattında hizmet verecek.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Karatas10 belki görürsünüz.
Zamanında verirsen neden kazandırmasın. Kimse bedavaya yapmazBu abilerden biri geçenlerde bu iş çok kazandırıyor demişti sanki
Şu an için söylenmiş bir şey değil, eskiden de kazanıyordu,bugünde kazanıyor, yarında kazanacak su andaki krizin tek neden ödeme,zamanında yapılırsa turkiyede ki en iyi,en yüksek faydayı getiren sistem bu
Bu ne demek?BİLGİLENDİRME
Kıymetli Esnafımız,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü ile 2026 yılı maliyet tablosuna ilişkin yaklaşık on gündür yürütülen görüşmeler, sektörümüz açısından maalesef olumlu bir sonuçla neticelenmemiştir.
Sürecin başlangıcından itibaren İstanbul’daki şirket başkanlarımız ve Oda Başkanlığımız ile tam koordinasyon içerisinde hareket edilmiş; gerçekleştirilen tüm toplantılara eksiksiz katılım sağlanmıştır.
Görüşmelerde sektörümüzün gerçek maliyet yapısı; teknik veriler, karşılaştırmalı tablolar ve somut mali analizler çerçevesinde detaylı şekilde ortaya konulmuş, mevcut ekonomik koşullar dikkate alınarak sürdürülebilir bir düzenleme talep edilmiştir.
Ancak tarafımıza sunulan teklif, maliyet bileşenlerinin önemli bir kısmının yeni tablodan çıkarılması suretiyle hazırlanmış olup, bu yönüyle sektörümüz açısından kabul edilebilir nitelikte görülmemiştir. 2025 yılı ve önceki dönem maliyet tablolarında yer alan bazı temel gider kalemlerinin dışarıda bırakılması, işletmelerimizin finansal dengesi üzerinde doğrudan olumsuz etki doğurmaktadır. Bu hususlara ilişkin tüm teknik ve hukuki itirazlarımız ilgili mercilere açık şekilde iletilmiş, ancak taleplerimiz karşılık bulmamıştır.
Kamuoyuna %25 oranında artış yapılmış gibi yansıtılan düzenleme, maliyet kalemlerindeki eksiltmeler dikkate alındığında fiilen yaklaşık %12,5 seviyesinde bir artışa tekabül etmektedir. Bu oran; artan akaryakıt, personel, bakım-onarım, sigorta ve finansman giderleri karşısında sektörümüzün sürdürülebilirliğini temin etmekten uzaktır.
Bu çerçevede, söz konusu işlemin hukuka uygunluk denetiminin sağlanması amacıyla 2026 yılı maliyet tablosuna ilişkin kararın iptali için İdare Mahkemesi nezdinde dava açılacaktır.
Yönetim olarak esnafımızın hak ve menfaatlerini koruma sorumluluğumuz doğrultusunda, hak arayışımız yasal zeminde kararlılıkla sürdürülecektir. Süreçle ilgili gelişmeler şeffaflık ilkesi çerçevesinde tarafınıza düzenli olarak bildirilecektir.
Bilgilerinize saygıyla sunulur.
Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat ŞAHİN
Ocak başında zam gelmemiş miydi zaten ben mı yanlıs hatırlıyorum??İBB'den toplu ulaşıma yüzde 20 zam talebi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) komisyonlarınca hazırlanan teklifte, kentteki otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servislerine yüzde 20 zam yapılması istendi.
Tarife Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu, İBB Meclisi toplantısında komisyonlara sevk edilen kentteki toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servislerine zam öngören tekliflerle ilgili çalışmalarını tamamladı.
Komisyonlar tarafından hazırlanan ve bugünkü İBB Meclisi toplantısındaki gündemde yer alan teklifte, kentteki otobüs, metro, metrobüs, minibüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçları ile taksi ve okul servislerine yüzde 20 zam yapılması talep edildi.
"Mavi Kart" aylık abonman ücretinin 3 bin 298 liraya çıkarılması istendi
Bu kapsamda, elektronik tam biletin 35 liradan yüzde 20 zamla 42 liraya, "Mavi Kart" aylık abonman ücretinin 2 bin 748 liradan 3 bin 298 liraya çıkarılması istendi.
Taksimetre açılış ücretinin 54,50 liradan 65,40 liraya, mesafe ücretinin kilometre başına 36,30 liradan 43,56 liraya, zaman tarifesi ücretinin saatte 453,71 liradan 544,45 liraya, kısa mesafe ücretinin 175 liradan 210 liraya yükseltilmesi talep edildi.
Minibüslerde "indi-bindi" diye tarif edilen kısa mesafe ücretinin 4 kilometreye kadar 32,50 liradan 39 liraya, 4 ila 7 kilometre arasında 34 liradan 41 liraya, 7 ila 11 kilometre arasında 35 liradan 42 liraya, 11 ila 15 kilometre arasında 36 liradan 43 liraya, 15 ila 20 kilometre arasında 39 liradan 47 liraya, öğrenci ücretinin ise 21 liradan 25 liraya çıkarılması istendi.
Okul servis ücretlerinde 0 ila 1 kilometre arası mesafe ücretinin 3 bin 376 liradan 4 bin 51 liraya yükseltilmesi talebi söz konusu gündem maddesinde yer alırken, yeni tarifenin 16 Şubat'tan itibaren geçerli olacağı belirtildi.
Öte yandan, İBB'nin düğün ve davet salonlarındaki iftar menüsü fiyatının 550 liradan yüzde 27,27 zamla 700 liraya çıkarılması istendi.
Kaynak: İBB'den toplu ulaşıma yüzde 20 zam talebi
Son zam okullar açıldığında gelmişti. Yeni yılın ilk zammıOcak başında zam gelmemiş miydi zaten ben mı yanlıs hatırlıyorum??![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.