İETT’de tarifesi değişmiş hatlar

79E çift biletliydi. Daha sonra tek biletliye düştü. Nedenini bilmiyorum belki yanyola girmeye başladığı için olabilir
79T ile 79E'nin ücret tarifesi yer değiştirdi. 79T ekspres hat oldu. 79E normal hat oldu.

Bu hatların tamamı Yenibosna'ya kadar giderken Kademeli hattı. Hepsi tek biletli oldu.

400A Beykent - Haramidere
401T Tepekent - Haramidere
418 Hadımköy - Haramidere
429A Kıraç - Avcılar
448 Mimarsinan - Haramidere
458 Gürpınar - Haramidere/Avcılar

Sadece 303A ve 401 hattı Kademeli Tarife olarak kaldı.

4 hattı 2017 öncesi Bostancı'ya kadar gidiyordu 2017 sonrası Maltepe Sahile uzatılmıştı. Hatta ilk açıldığı zaman benim için kurtarıcı gibi olmuştu çünkü Maltepe'de yaşayan biri olarak trenler kapalı olduğu için ya sürekli dolu olan 17 ve 16 hatlarına, ya öğrenci indirimi yapmayan 16D'ye, ya minibüse ya da E5'e yürüyüp M4'e binmek zorunda kalıyordum bu konuda benim için kurtarıcı olmuştu 2017-2019 arası. Gerçi Marmaray açıldıktan sonra da binmişliğim oldu eğer Kadıköy'e gidersem Kadıköy'den Söğütlüçeşme Marmaray'a yürümemek için.

Bu hatların tamamı Yenibosna'ya kadar giderken Kademeli hattı. Hepsi tek biletli oldu.

400A Beykent - Haramidere
401T Tepekent - Haramidere
418 Hadımköy - Haramidere
429A Kıraç - Avcılar
448 Mimarsinan - Haramidere
458 Gürpınar - Haramidere/Avcılar

Sadece 303A ve 401 hattı Kademeli Tarife olarak kaldı.
Kademeli hatlar km bazlı fiyat tarifesi olarak çalışır, yenibosnadan kisaldigi için normal hat olarak döndüler

Kademeli hat dediğiniz sistem GKÖ (Gittiğin Kadar Öde) sistemi mi?
Evet bir keresinde kısa otobüslere Sefaköy E5'ten bir durak beşyol için binecektim. O zamanlar yenibosnadan kalkıyorlardı, şoför bana nereye gideceğimi sordu ve beşyol dedikten sonra kendi kartları arasından başka bir kartını validatöre okuttu ve 1 basım aldı benden. Mesela son durak deseydim farklı kartını okutup 2-3 basım alacaktı. Her yolcuya bindiğinde böyle soruyordu ve yaklaşık 2-4 arası karta sahipti

Evet bir keresinde kısa otobüslere Sefaköy E5'ten bir durak beşyol için binecektim. O zamanlar yenibosnadan kalkıyorlardı, şoför bana nereye gideceğimi sordu ve beşyol dedikten sonra kendi kartları arasından başka bir kartını validatöre okuttu ve 1 basım aldı benden. Mesela son durak deseydim farklı kartını okutup 2-3 basım alacaktı. Her yolcuya bindiğinde böyle soruyordu ve yaklaşık 2-4 arası karta sahipti
Şoförün tek tek sorması biraz garip bir sistemmiş. Sistem halen öyle mi yoksa iniş kapılarında da validatör var mı?

Şoförün tek tek sorması biraz garip bir sistemmiş. Sistem halen öyle mi yoksa iniş kapılarında da validatör var mı?
Daha sarıya geçiş dönemlerindeydi bu anlattığım. Hatta bindiğim araç belki de sarıya bile boyanmamıştı.

Şu an mesela silivri hatlarında kapıda validatör var. İnerken iade alıyorsun.

Belki kısa araç diye böyle sormuştur.

Tarifeli çalışan kısa otobüs hattı kaldı mı bilmiyorum

Kademeli hat dediğiniz sistem GKÖ (Gittiğin Kadar Öde) sistemi mi?
Evet,minibüs sistemi gibi düşünebiliriz. Örneğin ben silivriden yenibosnaya gidersem tam bilet, avcılarda inersem farklı tarife gibi. Bunu şoför tarafından ayarlanır, sistemde kayıtlı olan duraklar arasında fiyat tarifesi ayarlanır o basılır, iade yoktur. Minibüs sisteminde gideceğiniz yer haricinde iade yoksa buda ayni sistem. Silivri araçlarında sarıya geçmeden önce muavin bulunur o ayarlardi.

36L çift katlıyken Beşiktaş'a gittiği dönemler çift biletliydi. Şoförler dönüşte Sultangazi girişinde tek bilete düşürürlerdi Mescidi Selam'a kadar. Çift katlılar gidince tek bilete döndü sonra da hat kısaldı zaten.
36L
Beşiktaş’a tekrar geri gelmeli.

16D'nin de keşke tarifesi değişse indirimli kartları kabul etse.
2 katlıya adam bindirirmi indirimlileri o keyfi yaşatırmı hiç indirimliye kral bak indirimlinin en büyük aldığı keyfi sana söyliyim 139t hattında büyük şehirlerarası otobüsler calısıyor kışın temsa safirler tourismolar manlar o ücretsiz kartlarla seyahat edenler nasıl keyfini çıkarıyor biliyomusun günde 2 sefer gidip gelen var emin ol.

Geri
Üst Alt