İETT/ÖHO - Otobüslerindeki Hız Sınırı Hakkında (70km/h)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yui
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uyarı geliyor sadece
İlk uyarı,ikinci uyarı, rapor ve para cezası.
70'den sonrası uyarı. Silivri otobüsleri hep 70'in üstüne çıkıyor. Hep 80'de gidiyor trafiksiz.

UYARI !!!
HIZ: 80KM diye yazıyor.
Eskiden öyleydi sistem değişti, 73km itibarıyla uyarı,ikinci uyarı,rapor ve ceza yazılıyor
Hızlı gitmek mecburi birşey otoyol kullanan hatlar 70 ile niye gitsin gerekirse 85 90 lara çıkmalı bence
Otoban bile olsa artık 73km geçemeyecek. Cezası var
Otoyol kullanan otobüslerin 70 ile gittiği düşünen var mı?

500T? 90’la gitmeme rağmen yetişemedim.

Ki sol şeritte bu arada.

Trafik kuralları 500T’ye işlemiyor
Otobüsle küçük aracın lastik ebadi dolayısıyla +- 10km oluyor.

İlk uyarı,ikinci uyarı, rapor ve para cezası.

Eskiden öyleydi sistem değişti, 73km itibarıyla uyarı,ikinci uyarı,rapor ve ceza yazılıyor

Otoban bile olsa artık 73km geçemeyecek. Cezası var

Otobüsle küçük aracın lastik ebadi dolayısıyla +- 10km oluyor.
Öyle birşey olmuyor hız sınırının geçerli olduğu yerler şehir içinde ya da caddelerde otoyolda ceza yazılmıyor öyle kolay kolay ben 36AS ile 100 e çıktığımızı hatırlıyorum Arnavutköy yolunda çünkü yol bomboştu

Öyle birşey olmuyor hız sınırının geçerli olduğu yerler şehir içinde ya da caddelerde otoyolda ceza yazılmıyor öyle kolay kolay ben 36AS ile 100 e çıktığımızı hatırlıyorum Arnavutköy yolunda çünkü yol bomboştu
Bugün için konuşalım, kendim birebirde gördüm,istişare ettim. Sistem bu oldu, 500t gibi bir hatta 73 km de ceza geliyor.

Olabilir, ben orada ironi (!) Yapmıştım.

Öyle bir şey yok, 71 kmde ceza geliyor. İmkansız bir şey. Kendi gözlerimle gördüm, 500t ile seyahat halindeyken 73km ile uyarı geldi.
Sen çok yanlış bilgi veriyosun haberin olsun ben hiçbir zaman eksik bilgi vermedim körde değilim yanımdan 100 le geçti zaten 20 dk lık yere adam 5 dk da geldi çok sivri cevaplar veriyosun bilgin olsun

Sen çok yanlış bilgi veriyosun haberin olsun ben hiçbir zaman eksik bilgi vermedim körde değilim yanımdan 100 le geçti zaten 20 dk lık yere adam 5 dk da geldi çok sivri cevaplar veriyosun bilgin olsun
Koskoca iett yalan bilgi verdi öyle mi? Haberlerde çıkanlar neydi? Iett pr için mi yaptı bunları, lütfen bilip bilmeden konuşmayalım. Gerçekleri söylüyorum,boş muhabbet etmiyorum

Konu sahibi
Koskoca iett yalan bilgi verdi öyle mi? Haberlerde çıkanlar neydi? Iett pr için mi yaptı bunları, lütfen bilip bilmeden konuşmayalım. Gerçekleri söylüyorum,boş muhabbet etmiyorum
129323[/ATTACH]
1000082952.webp
1000082961.webp

Metrobüsler:
1000082955.webp
1000082964.webp

Çift Katlı Otobüsler:
1000082976.webp
1000082958.webp

Otobüsler:
1000082970.webp
1000082973.webp
1000082967.webp

Ekli dosyalar

• 1000082949.webp
    1000082949.webp
    40.6 KB · Görüntüleme: 15
Aşırı hızdan kaynaklı rapor yazıldığı doğru, ancak ceza sınırı tam belli değil gibi şu an.

Araçların 70'in üzerine çıkmasını kısıtlayan mekanik bir sistem yok. Şoför isterse 70'in üzerinde gider araç. Ancak bu durumda şoföre her halükarda rapor yazılır.

"Şoför 90'la gidiyor demek ki rapor yazılmıyor." demek şu aşamada mantıksız geliyor.

70'i geçen bir şoföre rapor yazılmadığına dair bir kanıt varsa rica etsem buraya da iletilsin ki bilgilenelim bizler de.

Son olarak da bizim müdahale edemediğimiz bu durum yüzünden lütfen birbirimizi kırmayalım, saygı çerçevesinde tartışmalarımızı yürütelim.

Kanıt için teşekkür ederim, burada da görüldüğü üzere tüm araçlar 75 km kadar sabitlenmiş, havalimanı hatları için bir şey diyemiyorum, çimentur adlı firma yönetiyor. Bu durumla ilgili bir esneklik sağlanmış olabilir.
Aşırı hızdan kaynaklı rapor yazıldığı doğru, ancak ceza sınırı tam belli değil gibi şu an.

Araçların 70'in üzerine çıkmasını kısıtlayan mekanik bir sistem yok. Şoför isterse 70'in üzerinde gider araç. Ancak bu durumda şoföre her halükarda rapor yazılır.

"Şoför 90'la gidiyor demek ki rapor yazılmıyor." demek şu aşamada mantıksız geliyor.

70'i geçen bir şoföre rapor yazılmadığına dair bir kanıt varsa rica etsem buraya da iletilsin ki bilgilenelim bizler de.

Son olarak da bizim müdahale edemediğimiz bu durum yüzünden lütfen birbirimizi kırmayalım, saygı çerçevesinde tartışmalarımızı yürütelim.
Resmi olarak iett tarafından duyuruldu. 70km +- 10 km toleranslı şekilde çalışıyor artık sistem, burada şoför istese geçebilir ancak iki uyarı sonrası cezai işlem uygulanıyor.

Bu hız sınırı durumuna express,köprü geçişli kısacası uzun hatlarda karşıyım, ne sefere yetisebiliniyor nede erken varilabiliyor. Normalde maximum bir saatte biten sefer bayram olduğu halde 1,30 saatte bitti. Bu uygulamanın çok yanlış olduğu kanaatindeyim

Geri
Üst Alt