İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Iett köklü kurum bir karar verilmişse onu sürdürüyor. Man alınmaması için çok sebep var. En başta yerlilik.

Hayri baracli zamanından kalma kararlardan biri halen devam ediyor.
Ek bilgi vereyim, hem ibb genel sekreteri oldu ardından istifa ederek kocaeli buyuksehirde genel sekreter ulaşımdan sorumlu
Evet Kocaeli Belediyesinde olduğunu görmüştüm.

Iett köklü kurum bir karar verilmişse onu sürdürüyor. Man alınmaması için çok sebep var. En başta yerlilik.

Hayri baracli zamanından kalma kararlardan biri halen devam ediyor.
Ek bilgi vereyim, hem ibb genel sekreteri oldu ardından istifa ederek kocaeli buyuksehirde genel sekreter ulaşımdan sorumlu
Man Ankara da üretim yapıyor Man Türkiye adı altında ayrıca kavgalı falan değiller uydurma haber taaa 2000 senesinde olan olay yüzünden hâlâ kavgalı diyor millet öyle şey mi var komedi resmen herşey para

Man ibb ile değil iett ile kavgalı, iettnin genel olarak işleyişi şu mahkemeye veya hakkında kötü yorum yaparsa onunla ilişkisini keser, örneğin savaş petrol
Ek olarak bu durum siyasi bir olaydan kaynaklı olan bir durum

Halen kötü maalesef.

Ibb ile değil iett ile alakalı bir durum, iett bakım ihalesini mercedesten farklı firmaya verip yanan otobüslerin suçunu mercedese atınca mercedes dava etti ve kavga başladı.

Otokar olma ihtimali çok yüksek

8 metrelik otobüsler dar bölge ve arnavutkoy bölgesine verilme ihtimali var

Mevzu baştan aşağıya bu şekilde, ek bilgi vereyim bende yanan mercedeslerin tamamının pr olayını mercedese yıkıp mercedes kötü gösterilince kavga başladı
İett Zaten İbbnin Kurumu İett İle Arası Kötü Olursa İbbnin Diğer Kurumlarınada Yansır.İstaç Ve İtfaiyeyede Yansır.

Bunlar ihaleye girdiler , Ulaşım Mercedes Benz servisleri Conecto ve Citaro’ların bakımlarını yaptılar. Yani ihaleyi Mercedes Benz Türk’e vermek yerine Ulaşım Mercedes Benz Service’e vermişlerdi.Konuyu siyasete çekmeye gerek yok bence.
O Firma Mercedesin Yetkili Servisi Değil mi Zaten?

Burada farklı bir durum var. Buradan herhangi bir gelir yok, otobüslerin içeride kalan alacaklara karşılık taksi plakası verildi karşılıklı mahsuplasiliyor
İhaleye sıfırdan girip plaka alan bir sürü vatandaş var

O Connectı G şerden çok hayır gelmez bence Araçlar Metrobsten çoktan Citaroları emekli etmek yanlış olur
Conecto'ların daha şanslı olduğu gerçeği var, Citaro'larda orijinal yedek parça sorunu var

Son düzenleme:
Şu anda iett ile mercedes arasında soğuk rüzgarlar dolayısıyla pek şanslı olduğunu düşünmüyorum
Metrobüs araçlarına mercedes bakıyor , Citaro'lara 3. parti bakım firması bakıyor , kaporta boyaları, parça birleşim yerleri metrobüsteki Conecto'larda daha düzenli ve nizami görünüyor.

Son düzenleme:
O Connectı G şerden çok hayır gelmez bence Araçlar Metrobsten çoktan Citaroları emekli etmek yanlış olur
Anadolu Garajındaki Conecto G'leri defalarca kullandım, bence fena değiller. Zaten 11ÇB gibi bazı hatlar metrobüsten daha yorucu :)
Kabul etmeyen plakalar satılıyor şu anda çok nadir sıfırdan girenler

Şu anda iett ile mercedes arasında soğuk rüzgarlar dolayısıyla pek şanslı olduğunu düşünmüyorum
Zamanında kimya sektöründe çalışyordum. En büyük rakibimizin fabrikasında yangın çıkmıştı ve onların tüm üretimini 3 aya yakın biz yaptık. Yani işin içinde para varsa arsası soğukmuş rakipmiş tartışmış mahkemeye gitmiş vb hiçbir şeyin önemi yok.

İhaleye sıfırdan girip plaka alan bir sürü vatandaş var

Yeni nesil taksiler uygulama bazlı olacaktı ama şu anda yoldan da yolcu alıyor. O yüzden talep var, 1 sarı taksi fiyatına 2 yeni taksiden alabiliyorsun

Anadolu Garajındaki Conecto G'leri defalarca kullandım, bence fena değiller. Zaten 11ÇB gibi bazı hatlar metrobüsten daha yorucu :)

Zamanında kimya sektöründe çalışyordum. En büyük rakibimizin fabrikasında yangın çıkmıştı ve onların tüm üretimini 3 aya yakın biz yaptık. Yani işin içinde para varsa arsası soğukmuş rakipmiş tartışmış mahkemeye gitmiş vb hiçbir şeyin önemi yok.

Yeni nesil taksiler uygulama bazlı olacaktı ama şu anda yoldan da yolcu alıyor. O yüzden talep var, 1 sarı taksi fiyatına 2 yeni taksiden alabiliyorsun
Katılıyorum. İşin ticari kısmı ayrı dostluk ayrı. Bugün iett parayı bassa Mercedes Citaro’yu bile getirir Almanya’dan.

Özel sektörle kamuyu hatta iett yi kiyaslamayalim. Belli prosedür gereği hareket eder kamu kurumları iett de kara listeye girmişsen bedava versen bile almaz iett örneğin bakınız man kaç kez ihaleye girdi 2013 yılından beri alım yapılmadı
Sadece görüntüde o şekilde bu taksiler durağa da giriyor,yoldan yolcu da alıyor herhangi bir sorun yok

Özel sektörle kamuyu hatta iett yi kiyaslamayalim. Belli prosedür gereği hareket eder kamu kurumları iett de kara listeye girmişsen bedava versen bile almaz iett örneğin bakınız man kaç kez ihaleye girdi 2013 yılından beri alım yapılmadı

Sadece görüntüde o şekilde bu taksiler durağa da giriyor,yoldan yolcu da alıyor herhangi bir sorun yok
Man ın en ucuz fiyat verdiği ve kazanamadığı bir ihale oldu mu hocam?

Diğer sarı taksiciler nedense ses çıkarmıyor. Onlar tepki koymadığı sürece böyle devam ederler

Man ın en ucuz fiyat verdiği ve kazanamadığı bir ihale oldu mu hocam?

Diğer sarı taksiciler nedense ses çıkarmıyor. Onlar tepki koymadığı sürece böyle devam ederler
Iettnin man ile işbirliği içinde aldığı araçları mevcut, burada fiyat ön planda ama man iett tarafından pek istenmiyor açıkçası geçmiş zamanda man sg220 man sl200 ler bolca görebilirsiniz

Taksi ses çıkarıyor ama belediye bu şekilde çalıştırdığı için şu anda ses yok

İETT sizce gelen yakıt zamları sonucunda CNG ye dönüş yapar mı
Birde CNG araçların bakım maliyeti daha mı fazla
Yapmaz,cng eskiden bakım-onarım-maliyet dizelle arasında büyük fark vardı artık yok hatta daha pahalı hale geldi. Kocaeli belediyesi bile dizele döndü

Yapmaz,cng eskiden bakım-onarım-maliyet dizelle arasında büyük fark vardı artık yok hatta daha pahalı hale geldi. Kocaeli belediyesi bile dizele döndü
Nasıl bir değişim oluyor ki mesela Hocam araç parçaları mı daha fazla pahalı veya yürütme maliyeti yüksek

Nasıl bir değişim oluyor ki mesela Hocam araç parçaları mı daha fazla pahalı veya yürütme maliyeti yüksek
Evet,hem cng eskiden ucuzdu, şimdi aynı fiyata gelmek üzere, garajlarda ayrı yeri olmak zorunda, rampalarda sıkıntı çıkarması çekmemesi ve Lojistik maliyeti oldukça fazla olması etkenlerden bir kaçı

3000 tork sunan elektrikli araçlar var midibüs kategorisinde avrupada yokuş için birebir sanırım Heuliez GX 137 idi tam hatırlamıyorum. Yokuş denmiş ekliyim dedim.

Geri
Üst Alt