İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Araçlarda kokpit ile yolcu alanını ayıran camlar bir işe yaramıyor gibi geliyor bana.Çünkü şoföre saldırmak isteyen her türlü önden cam olmayan yerden saldırabilir.Zaten şoföre soru soran herkes camın önünden soruyor.Kabinler Kent XL'deki gibi olması daha iyi olur.
Zaten burada amaç %100 korumak değil riski minimuma indirmek.

Son düzenleme:
Sadece yolda gitmesi kanitsa karsanlar kendini kanitladi o zaman, bakim,yedekparca, sorunsuzluk konfor gibi kriterler var
Yedek parçası eksik değil ki? Ayrıca %100 gideceği kesin değil. Diyelim ki böyle bir şey oldu, (kimsenin firmasının başına gelmesini istemem) Mercedes Benz kendi motorlarına bakar.

Şu an Citaro’lara da MB Evobüs bakmıyor mesela çünkü araçlar Almanya çıkışlı.

Yedek parçası eksik değil ki? Ayrıca %100 gideceği kesin değil. Diyelim ki böyle bir şey oldu, (kimsenin firmasının başına gelmesini istemem) Mercedes Benz kendi motorlarına bakar.

Şu an Citaro’lara da MB Evobüs bakmıyor mesela çünkü araçlar Almanya çıkışlı.
Bakmıyor değil BAKAMIYOR çünkü ihale başka alakasiz firmaya verildi

2019 öncesinde çeşitli firmalar kendi aracına bakım yapıyordu, bmc kendi aracına, mercedes kendi aracına gibi, açılan yeni ihalelerle tüm bakimlar tek firmaya verildi

İett nin sitesinde anlaşmalı olan firmalar mevcut. Biri de aşağıdaki firma.
1771177776168.png

Demek ki mercedes yapmıyormuş
Mercedes hangi aracına KENDI FIRMASI bakım yapmış, ihale sistemini baştan anlatmak istemiyorum konu farklı yerlere çekilmesini de istemiyorum.
İhale açıldı ihale mercedese verdi mercedes KENDI YETKILI SERVISI aracılığıyla bakim yaptirdi hatta bu konuda mahkemeye başvurdu

Kanıtladı zaten. Araçlardan çok büyük ümitlerim, beklentilerim yok çoğu üyenin aksine.

MB Evobus (Almanya) nasıl baksın araca? Bütün parçaları gümrüğe takılıyor aracın
MB DAIMLER araştırın, turkiyede fabrikası var mı üretimi var mı mercedes benz turk aş neden iett yi mahkemeye vermiş bi araştırın sonra cevap verirsiniz.
Bu arada 2019 yılına kadar gümrüğe takılmıyordu şimdi mi takıldı?

MB DAIMLER araştırın, turkiyede fabrikası var mı üretimi var mı mercedes benz turk aş neden iett yi mahkemeye vermiş bi araştırın sonra cevap verirsiniz.
Bu arada 2019 yılına kadar gümrüğe takılmıyordu şimdi mi takıldı?
MB Türk tamamen Daimler’e ait değil. Gümrüğe şimdi takılıyorlar yasalar sağolsun.

Ankara takılmıyor çünkü aldıkları araç Conecto. MB Türk üretimi yani. Bizdeki Citaro’lar Mannheim’den ithal.
Hadi doğru kabul edeyim, 20 yildir citarolarin bakımı yapılıyordu 2019 dan beri mi gümrüğe takıldı? Iett mı gümrükten çekiyor parçaları? Mercedes benz ihaleyi oyuzden mı kaybetti bu konuları da aydınlatırsanız sevinirim

Hadi doğru kabul edeyim, 20 yildir citarolarin bakımı yapılıyordu 2019 dan beri mi gümrüğe takıldı? Iett mı gümrükten çekiyor parçaları? Mercedes benz ihaleyi oyuzden mı kaybetti bu konuları da aydınlatırsanız sevinirim
Konuya siyasi olarak bakmadan metrobüs üzerinden yorumumu katmak isterim,belediye meclisi canlı yayınlarını fırsat buldukça takip ederim,orada söylenen metrobüs ihalesinde fazla fiyat verildiği yönündeydi.Çift körüklü metrobüsleri üreten firmanın %15 yerli üretim avantajı ve fiyattan dolayı ihaleyi kazandığı söylenmişti.

Konuya siyasi olarak bakmadan metrobüs üzerinden yorumumu katmak isterim,belediye meclisi canlı yayınlarını fırsat buldukça takip ederim,orada söylenen metrobüs ihalesinde fazla fiyat verildiği yönündeydi.Çift körüklü metrobüsleri üreten firmanın %15 yerli üretim avantajı ve fiyattan dolayı ihaleyi kazandığı söylenmişti.
Ben onu değil bakım ihalesini sormuştum, ona da yanıt vereyim, isterse bedavaya versin yine akia alacaktı o ihaleyi mecburen

Neyi doğru kabul ediyorsunuz? Bizim citarolarımız ithal. EGO’daki mercedesler yerli. Bunu herkes biliyor sanıyordum.

Geri
Üst Alt