İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Bu uygulamanın olmasını ben de isterim fakat operasyonel olması daha yararlı olur. Misal, 500T hattının akşam seferinin römorklu otobüsle yapılması gibi.
Bence de. Şu an 133P 8-12M karışık çalışıyor. Okan üni deparına römorklu otvüs verilebilir. Micromanagement gerektirecektir fakat yapılırsa da araçların verimi ve ömrü artacaktıe

Tekrar RICA EDİYORUM. BANA CHATGPT DEN CEVAP VERMEYİN.
Eğer İstanbul için uygun olsaydı çoktan beri alınırdı hiç merak etmeyin
İstanbul için uygun. Alınmadı çünkü römorklu otobüsün dirilişi henüz yeni bir fenomen ve biz genelde 5-10 yıl geriden geliyoruz. Chatgpt’den cevap verilmiyor, karşı bir argümanınız yoksa argümanım yok demeniz yeterli olacaktır

Römorklu otobüs aksine İstanbul’a körüklüden daha uygun. Önden çekişli olduğu için jackknifing, kayma derdi yok. Özellikle körüklüye kıyasla virajları daha iyi alır çünkü körüklüyle viraj almaya çalışırsanız aracın tamamı döner lakin römorkluda ilk römorku çeken araç sonra römork döner. Dar yollara da uygun bu yüzden. 8 metrelik araç İstanbul’a uygundur, hatta gelecekte de çoğalmaları gerekmektedir. İstanbul’da bolca sadece belirli saatlerde dolan hatlar var. Her şeye 12 metre vermek araçları oldukça verimsiz kullanmaktır.
Körüklü araçla 100 km/h şöförler viraj denemesi yapmıyorlar ki

İstanbul için uygun. Alınmadı çünkü römorklu otobüsün dirilişi henüz yeni bir fenomen ve biz genelde 5-10 yıl geriden geliyoruz. Chatgpt’den cevap verilmiyor, karşı bir argümanınız yoksa argümanım yok demeniz yeterli olacaktır
Argümanım elbette var çok yoğun hatlara 18m lik körüklü araçlar tahsis ediliyor bu yollarda "PARKLANMA,DAR YOLLAR, TRAFIK, YOLCU GUVENLIĞI,BAKIM,MALIYET" düşünmeden İstanbul icin olur demek kolay,bizim düşündüğümüzü 1800 yıllık kurum düşünmüyor mu? Bunun için maaş alan binlerce personel var sahada, chatgpt için kolay ama sahada imkansız

Argümanım elbette var çok yoğun hatlara 18m lik körüklü araçlar tahsis ediliyor bu yollarda "PARKLANMA,DAR YOLLAR, TRAFIK, YOLCU GUVENLIĞI,BAKIM,MALIYET" düşünmeden İstanbul icin olur demek kolay,bizim düşündüğümüzü 1800 yıllık kurum düşünmüyor mu? Bunun için maaş alan binlerce personel var sahada, chatgpt için kolay ama sahada imkansız
Çok iş yaptıkları belli oluyor sahada bir sorunu giderene kadar sorunun kendisi unutuluyor

Çok yoğun hatlara 18M tahsis edilmiyor. Ne hikmetse genelde sultangazi ve çevresine gidiyor çoğu zaten.
Parklanma sorunu İETT’ye ceza kesme (ve sicile işleme) yetkisi verilirse ortadan kalkar.
Dar yolları römorklu çözüyor
Trafik için geceleyin metrobüsün az kapasiteli çalıştığı saatlerde bazı hatlara metrobüs güzergahını kullanma izni (76D gibi) önermiştim. Eğer olursa otobüs yolu da çok güzel olur.
Yolcu güvenliği zaten yok
Bakım römorklu daha az ister.
Maliyet yine römorklu daha az.

Rahmetli Topbaş döneminde yanılmıyorsam denenmişti. Fakat uygun görülmedi sanırım.

Körüklüyle doğru düzgün viraj alınabiliyor mu ki? Uzun araç girmesi gereken hatlara bundan ötürü de giremiyor
Mandıra Caddesi gibi güzergahlarda çoğu zaman körüklü otobüslerin dönemediklerine şahit olmuştum. Fakat işin sıkıntılı tarafı sizin bahsettiğiniz römorklu otobüs de o yerlerden dönemez. Anca 10 metrelik otobüs alınması lazım.

Körüklü araçla 100 km/h şöförler viraj denemesi yapmıyorlar ki
Yapılan bazı hatlar var. öhöm öhm 36AY öhöm öhöm
Trafik için geceleyin metrobüsün az kapasiteli çalıştığı saatlerde bazı hatlara metrobüs güzergahını kullanma izni (76D gibi) önermiştim. Eğer olursa otobüs yolu da çok güzel olur.
Gece saatlerinde zaten metrobüs güzergahında trafik oluyor mu ki?

Bir de metrobüs'e römork alınabilir mi?

Trafik için geceleyin metrobüsün az kapasiteli çalıştığı saatlerde bazı hatlara metrobüs güzergahını kullanma izni (76D gibi) önermiştim.
Millet metrobüs durağında durmayan 76D'yi videoya çekip "metrobüs durakta durmadı" haberi yapar.

Geri
Üst Alt