İBB'nin Arnavutköydeki MD Kodlu Yeşil Minibüs Projesi

Yerel belediyeye DMO araç sağlayabiliyorsa Büyükşehir belediyesine neden araç sağlamıyor?

Çözüm falan olmaz. Allah'tan minibüsler var bu İETTye kalırsak yolda kalırız, ben akşam 40dkda bir geçen 98D beklerken 20 tane Bağcılar minibüsü geçiyor.Artik minibuse biniyorum. Millet mecbur alışıyor.

Arkadaşlar Arnavutköy-Kayaşehir-Esenyurt bölgeleri merkeze uzak ikitelli garajının bakımsız araçlarının çalıştırıldığı bir bölge.

Sultangazi garajının asıl amacı sarıyer bölgesine hizmettir bu sebeple yetemediği için ikitelli destekli çalışılan arnavutköy bölgesinde bu sorunların devamı büyüyerek gelecektir

Hat kapatmayı çare zanneden bir zihniyet asla çözüm üretemez gayrettepe metrosu açılınca 336M yi saat başına düşürdüklerinde güzergah aynı değil hat ismi aynı diye sefer düşürüyolar demiştim halbuki güzergah bambaşka bunun 92 ve 92K içinde yaptılar he bana sorarsan asıl sorun savaşın 100 aracının çalışmaması çünkü yetemiyor

Topkapıdan hadımköye şahintepeye araba gönderiyor cng temsalar B4… serisi bmc ler M4… serisi solo conectoların hepsi taşeron şöför niye?

Çünkü yetişemiyorlar ve eski araç adedinde araç yok

Yani vesselam bu sorunlar büyüyerek çoğalacaktır arkadaşlar geçmiş olsun hepimizr

Sultangazi-Arnavutköy metro hattının yapılması lazım.
T4'u habiblerden Arnavutkoy'e uzatma fikri vardı sanırsam. İbb ve Arnavutkoy belediye başkanları gorusmustu..

Umarım T4 hattı uzatılır 2-3 durak oraya dogru...
hatta yogunluk çok artmasın diye diger tarafta ki Topkapı ve Fetihkapı durakları iptal edilse güzel olurdu...

İETT gibi tarihi bir kurumun geldiği hale bak. Yazık, çok yazık..
Nasıl bir zihniyet yapısı bu ben anlayamadım? Bu kararı alanların akıl ve mantık duygusunu tamamen yitirmiş olması gerekiyor.

Yani; zaten İstanbul ulaşım konusunda sıkıntı çeken bir kent..

Ki Arnavutköy gibi bir yerde hatları pasife almak ve bunu minibüs denilen barbarlık döneminde kalma ve ucube bir sistemle entegre etmek…

Bu şimdi hizmet mi? Yani buna alkış tutan varsa aklından şüphe ederim zaten.

Minibüs denilen ucube sistemin yok edilmesi ve tarihe karışması gerekir iken daha da hayatımızın merkezine almaya devam ediyoruz.

Ey İstanbullular biz İETT olarak ARNAVUTKÖY’de BAŞARAMADIK, ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZEMEDİK, BİZ BU İŞİ ELİMİZE YÜZÜMÜZE BULAŞTIRDIK!

İETT OLARAK ARNAVUTKÖY’Ü KADERİNE TERK ETME KARARI ALDIK DİYİN.

HERKES KÖYÜNDEN EŞEK VE ATIYLA SEYEHAT EDEBİLİR DİYİN. DAHA İYİ OLUR.

Valla bu gidişle yakında diğer ilçelere bu durum sıçrayacak.

Demedi demeyin. Bugünü de milat kabul edelim.

Arnavutköy’de 1 tane düzgün çalışacak hat kalmayacak bu gidişle ve sessiz sedasız peyderpey ARN denilen ucube sisteme hepsi dönüşecek!

Böyle bir zihniyet yapısına, bütün İETT hatlarını pasife alıp üstüne bir de MİNİBÜS TERÖRÜNÜ DESTEKLEYEN KURUMA LANET OLSUN!!!!!!!!!!!!

T4'u habiblerden Arnavutkoy'e uzatma fikri vardı sanırsam. İbb ve Arnavutkoy belediye başkanları gorusmustu..

Umarım T4 hattı uzatılır 2-3 durak oraya dogru...
hatta yogunluk çok artmasın diye diger tarafta ki Topkapı ve Fetihkapı durakları iptal edilse güzel olurdu...

Habipler fikri eski dönemden beri vardı..(2019’dan önce) fakat ne oldu sonra hatırlamıyorum.

Şuan da T4 uzatılmayacak. En az 10 yıl süreyle bu şekilde çalışmaya devam edecek.

T4’ün raylarının sökülmediğine şükredelim bence..

Habipler fikri eski dönemden beri vardı..(2019’dan önce) fakat ne oldu sonra hatırlamıyorum.

Şuan da T4 uzatılmayacak. En az 10 yıl süreyle bu şekilde çalışmaya devam edecek.

T4’ün raylarının sökülmediğine şükredelim bence..
habipler fikri bildiğim kadarıyla o zamanlar (2000'lerin sonu gibi) habiplerin nüfusunun azlığından ötürü vazgeçildi @ağır su daha hakimdir

Arnavutköylüler bu duruma neden sessiz kalıyor peki? Ki en son İETT artık o bölgeden elini ayağını çektikten sonra Arnavutköy Belediyesi devreye girmişti ve ücretsiz çalışan (ilçe içinde) otobüs hatlarını devreye almıştı.

Yani yakında 1 tane bile İETT hattı kalmayacak.

Ve bu durum da İETT, ARNAVUTKÖY’de YOK hükmünde olacak.

Bravo, İstanbul’a yakışır hizmetler👏👏👏👏👏👏👏

Bir H6 kaldı onu da kaldırsınlar tam olsun.
Bence pazartesi günü bir gelsin o zaman millet farkedip bu hat nerede diyecek ve o zaman ayaklanacak gibi.Şimdi kimsenin görmediğini düşünüyorum.

Arkadaşlar iett artık YÖNETİLEMEZ HALDEDIR. 100 yıllık kurum artık siyasileşmiştir. Koskocaman bir ilçeye iett hizmet goturemiyorum diyemez, hele hele minibuslere mahkum edemez, 100 yıllık kurumda ilk defa böyle bir şey yaşanması artık iflasın geldiğinin kanıtıdır. İlçe belediyesi toplu ulaşım hizmeti Kanunen veremez bu bilinmesine rağmen topu ilçe belediyesine atmak nasıl bir iş bilmezliktir. Bu durumun mantıklı bir açıklaması olamaz maalesef

Arkadaşlar yeşil minibüsler süperdi çünkü küçük öhoda kullanılan ısuzu otokar gibi markaların doruk citibus gibi modelleri yaygındı

Şimdi iveco daily ve jesti dahil ettiler herkes jest alıyor araba küçük olduğu için kimse binemiyor şu an

Ayrıca yeşil minibüslerin dakikalarıda belli değil çok rezil ya iett son 20 yılın en kötü zamanını geçiriyor

36TC yide araba yok diye kapamışlardır bu gidişle böyle daha çok hat kapanır
Evet, ilk başta araçların iki kapılı ve alçak giriş olması zorunluluğu vardı. Sonra bu kural esnetilmiş olacak ki mevcut minibüsleri da bu kapsamda görmeye başladık.

Yeşil minibüslerin yönetiminin İETT ile bir alakası yok diye biliyorum. TUHİM'e ait olan Minibüsüm Nerede'yi kullanıp sistemdeki saatlerine bakabilirsiniz.

Evet, ilk başta araçların iki kapılı ve alçak giriş olması zorunluluğu vardı. Sonra bu kural esnetilmiş olacak ki mevcut minibüsleri da bu kapsamda görmeye başladık.

Yeşil minibüslerin yönetiminin İETT ile bir alakası yok diye biliyorum. TUHİM'e ait olan Minibüsüm Nerede'yi kullanıp sistemdeki saatlerine bakabilirsiniz.
Esnetilmedi,şu anda jest harici minibüs göremiyoruz.

Evet, minibüslerin yönetimi tuhime ait ancak ödeme ve kart okuma sistemi ile saatler iett tarafından denetleniyor.
Evet, başlık sohbete döndü. Sohbet içerikli mesajlar hat sohbetleri başlığına taşınacak.
Aslında sohbet olarak değilde, İstanbul ilçe ulaşım sorunları olarak ayrı bir başlık açılabilir, her ilçenin sorunları tartışılabilir.

Konu sahibi
336H'de körüklü ve hattın sık seferi olmasına rağmen Mescidi Selam'dan hep yoğun sıralar oluşuyor. 336K yazın zaten paket söylemiyorum. 336G ve 36C hattına haftaiçi körüklü verilebilir yoğunluğu azaltmak amacıyla onun dışında 336 hattınında seferleri artabilir kendimce.

Geri
Üst Alt