Halka Arz Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan saab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Halka Arzlar yeniden başlayacak mı? Bu konuda birşeyler konuşanlar var mı?
Emre yüzbaşım, mümkünse başlamasın. 500 küsür hisseye bakmaktan, gözlerden biri şu halka arzlara girelim diyor, öteki otur oturduğun yerde, kendi halindeki excel dosyanda, kendi halinde fiyat analizlerine göre pancar motoru gibi çalışan dandik sisteminde, o minnak, o şirin, o cana yakın, sevince kaçmayan hisseler neyine yetmiyor, diye tepki gösteriyor.

Gayrimenkul uzun vadeli yatırım inşaatlar başlayıp da yüzde 20 seviyesine gelirse talep artacaktır diye düşünüyorum . Diğer yandan aslında bazı halka arzlar cazipti kendi adıma Destek Faktoringi erken sattığıma üzülüyorum 250 de sattım 500 leri geçmiş.

Halka arzlarda, fiyat kavramının zamanla oturmasını beklerim. Çünkü bilançoyu incelemek lazım, şirket ne yer, ne içer. Zaten ilk seferde genelde çok az bir miktarda lot veriyorlar. Eğer tavan tavan gideceğini düşünüyor ve lotunu arttırmak istiyorsan, ertesi gün tavana alış girmen gerekiyor. Şansına kalıyor biraz iş diye düşünmekteyim...

Yeni halka arz onaylanmış . Maalesef firma ne iş yapıyor bilmiyorum fakat araştıracağım .

1756806774146.webp

Bir de bölünme yoluyla halka arz olan Enpara ne zaman işleme açılır sizce?

Yeni halka arz gelmiş araştıracağım ; bu hafta az geldi haftaya daha çok bekliyorum sırada çok firma var

Ata Turizm İşletmecilik Taşımacılık Madencilik Kuyumculuk Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.

Dağıtım: Eşit

Halka Arz Fiyatı: 11,20 TL

Ata Turizm Arz Bilgileri:

Ata Turizm halka arz sürecinde Şirket, 240.000.000 TL’si sermaye artırımı, 40.000.000 TL’si ortak satışı olmak üzere toplam 280.000.000 TL nominal tutarda hisseyi 11,20 TL sabit fiyat ile halka arz etmeyi planlamaktadır.
Bu kapsamda, halka arzın tamamlanmasıyla birlikte Şirket’in ödenmiş/çıkarılmış sermayesinin 562.845.890 TL’den 802.845.890 TL’ye yükselmesi beklenirken; halka arz edilen tüm payların satılması halinde, Ata Turizm’in halka açıklık oranı yaklaşık %35, halka arz büyüklüğü ise 3.136.000.000 TL seviyesinde olacaktır.

Ata Turizm Fon Kullanım Yerleri:

Ata Turizm’in taslak halka arz izahnamesinde yer alan bilgiye göre, halka arzdan elde edilmesi öngörülen fonun aşağıdaki amaçlarla kullanılması planlanmaktadır:

· Faaliyetlerini kiracı sıfatıyla sürdürdüğü taşınmazların satın alımı: %80-90

· Otel ve restoranların renovasyonu - %10

· Taş ocağı kapasite artırımı: %5-10

· İşletme sermayesi: %5-10

Not: İhtiyaç duyulması hâlinde yukarıda ifade edilen fon kullanım kalemleri arasında %10 kadar geçiş yapılabilecektir.

Geri
Üst Alt