israilin savaslari bitinceDodurgamız için altyapı ne zaman gelir bilgisi olan varmı
israilin savaslari bitinceDodurgamız için altyapı ne zaman gelir bilgisi olan varmı
Pars o 1.75 ise 2+1 yapılamayacak o kesin. 150 MT olayı 2 sene önce de vardı bunu bile bile size satmışlar. Şu an yapacağınız hissen kadar ortaksin ya satarsın yada biriyle birleşir 3+1 veya 4+1 daire yarım karsiliginda muteahhitle anlasirsin.Merhaba arkadaşlar 29997/2 peselde 2+1 konut hissesi aldım 2 yıl önce kooperatif hisseleri 1+1 2+1 daire şeklinde sattı sadece konut imarlı ve 150 m2 notuna takıldı bu durumda nasıl bir yol izlenir bilgisi olan rica etsem yorum yapabilir mi
2+1 yapabilirler fakat bütün 2+1 alan hissedarlara yetmez. 100 tane hisse sattılarsa en fazla yarısına verirler. Kalanlarıda diğer daire tiplerine ortak yaparlar.Pars o 1.75 ise 2+1 yapılamayacak o kesin. 150 MT olayı 2 sene önce de vardı bunu bile bile size satmışlar. Şu an yapacağınız hissen kadar ortaksin ya satarsın yada biriyle birleşir 3+1 veya 4+1 daire yarım karsiliginda muteahhitle anlasirsin.
Yerine bakmadım kaç emsal diye ezberden 1,75 konut emsali olarak hesapladım.Merhabalar,
29951/1 ada parselde 112 m2 ve 29995/4 ada parselde 370 m2 bir yerimiz var. Burayı yaklaşık 17-18 senedir bekliyoruz kaç daire düşer yapılaşma olarak hızlı gelişecek bir lokasyonda mı? Bilen üstatlar yorum yaparsa çok sevinirim. Geçen haftalarda bir gayrimenkul firması burası için satmayı düşünür müsünüz ya da kat karşılığı mı değerlendirmek istersiniz diye telefonla bizlere ulaştı.
Yerine bakmadım kaç emsal diye ezberden 1,75 konut emsali olarak hesapladım.
370metre olan yerinize 0,45 ile anlaşırsanız 291metre daire düşüyor. 2 dairede edebilir, 1 daire alıp kalan kısım başka dairelerde ortakta olabilir. Hesapta şu şekilde;
370x1,75x0,45=291,375
Buna göre diğer yerinizi hesaplayın veya anlaşmanız %45 ten farklı olursa ona göre düzenlersiniz. %48 le anlaşırsanız 0,48 yazacaksınız.
Hocam tapu kadastro sayfasında konum şurası görünüyor konut 1.75 emsal mi ticari+konut mu onu nereden anlıyoruz bu işlerden pek anlamıyoruz sorularım saçma olduysa kusura bakmayınYerine bakmadım kaç emsal diye ezberden 1,75 konut emsali olarak hesapladım.
370metre olan yerinize 0,45 ile anlaşırsanız 291metre daire düşüyor. 2 dairede edebilir, 1 daire alıp kalan kısım başka dairelerde ortakta olabilir. Hesapta şu şekilde;
370x1,75x0,45=291,375
Buna göre diğer yerinizi hesaplayın veya anlaşmanız %45 ten farklı olursa ona göre düzenlersiniz. %48 le anlaşırsanız 0,48 yazacaksınız.
Hocam tapu kadastro sayfasında konum şurası görünüyor konut 1.75 emsal mi ticari+konut mu onu nereden anlıyoruz bu işlerden pek anlamıyoruz sorularım saçma olduysa kusura bakmayınbir de bu 150 m2 sınırı varsa sanırım 2daire etmiyor.
35'lik bulvarda hissemin olduğu parsele geçen ay tanınan bir inşaat firması girmişti. Bir kaç gün önce de bilinen büyük bir gayrimenkul firması girmiş. Bazı arkadaşlar da geçenlerde yazmıştı gayrimenkul firması parselimizden yer almış diye. Birçok parsele girmiş firmalar. Bakalım bu durum olumlu mu olacak olumsuz mu olacak? Hakkımızda hayırlısı...
Merhaba arkadaşlar 29997/2 peselde 2+1 konut hissesi aldım 2 yıl önce kooperatif hisseleri 1+1 2+1 daire şeklinde sattı sadece konut imarlı ve 150 m2 notuna takıldı bu durumda nasıl bir yol izlenir bilgisi olan rica etsem yorum yapabilir mi
Aynı parseldeyiz 5333592096 ararsanız whatsapp grubuna ekleyelim siziMerhabalar,
29951/1 ada parselde 112 m2 ve 29995/4 ada parselde 370 m2 bir yerimiz var. Burayı yaklaşık 17-18 senedir bekliyoruz kaç daire düşer yapılaşma olarak hızlı gelişecek bir lokasyonda mı? Bilen üstatlar yorum yaparsa çok sevinirim. Geçen haftalarda bir gayrimenkul firması burası için satmayı düşünür müsünüz ya da kat karşılığı mı değerlendirmek istersiniz diye telefonla bizlere ulaştı.
150 m2 daire 4+1 olur ama olursada çok küçük olur. Neti 135 140 anca çıkar. İlanlardaki daireler genelde 200m2 civarı 4+1 ler.Çankaya e-İmar sayfasında ada/parsel numarası ile bakabilirsiniz. Google'da Çankaya E-İmar yazın sayfa çıkar.
Her iki hisse de 1,75 emsalli konut parsellerinde.
370 m2 olan hisseye %46 ile 2 tane 150 m2 lik (4+1) daire alırsınız diye düşünüyorum. Küçük olan hisse ise rahatlıkla bir adet 2+1 getirir (karma proje yapılıp 2+1 daire de olursa). Öbür türlü belki bir 4+1 dairenin %60 hissesini alabilirsiniz.
150 m2 daire 4+1 olur ama olursada çok küçük olur. Neti 135 140 anca çıkar. İlanlardaki daireler genelde 200m2 civarı 4+1 ler.
Bazen ilanlarada yazıyorlar emlakçılar bol kepçeden. Onun gibi olmasın. Sonra ben burayı 4+1 vereceksiniz diye aldım diyip uğraştırırlar milleti![]()
Onlara diyecek bir seyim yok, illaki ölçmek lazim alacaginiz daireyi. Fakat bazi ilanlarda kat plani koyuyorlar m² si ile birlikte. Hatta ekleyim birisini bulayimda. Rahat oturulabilir mantikli bir 4+1 daire 180m² netten asagi olmamali.İlanlarda 200 m2 yazan evleri gidip ölçerseniz zaten brüt 150, net alanın da enfazla 135-140 olduğunu görürsünüz.
İlanlardaki rakamı boşverin, ruhsat aldıkları projeyi görmek isteyin.
Daha önce yazlık alırken neler gördüğümüzü yazmıştım. İlanda yazanın yarısı çıksa öpüp başınıza koyarsınız![]()
Bir tane düzgün iş yapılmış, metrekare konusunda da yalan yazılmamış yazlığa denk geldik, onu da direk satın aldık.
Haklısınız sayın RKK. Benim de hoşuma gitmiyor. Parselleri kangren etmezler inşallah. Zaman gösterecek.İnşaat firmaları veya gayrımenkul firmalarının küçük yatırımcılar gibi ufak hisseler almaları benim hiç hoşuma gitmiyor açıkçası. Biz küçük yatırımcılar eldeki parayı değerlendirmek için ufak hisseler alabiliriz de, büyük firmaların böyle düşüneceğine inanmak zor.
Ben 7 yıl önce aldığımda da, 5 yıl önce aldığımda da konuştuğum bütün emlakçıların 150 m2 şartından bahsettiğini çok iyi hatırlıyorum. Bu en baştan beri bilinen birşeydi.
Küçük küçük hisselere bölüp, genelde de piyasa fiyatının üzerinde kooperatif hissesi şeklinde satanların iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Kaldı ki hukukçuların kooperatifi bile böyle küçük hisseler satmışlar. Neye güvendiler de böyle bir işe kalkıştılar acaba?
İnşallah en azından 2 hisse bir daire getirecek şekilde müteahhite verebilirler de üyeler arasında paylaştırmak kolay olur diyelim. Öbür türlü hisse başına 0,43 daire falan gibi durumlarda işleri iyice karışır.
Sizin kooperatifin yönetimi, özellikle kurucu olanlar nasıl bir açıklama getiriyorlar?
Burada bir mesaj vardi silinmis ama okuyup aklimda kaldigi kadariyla cevap vereyim bu kooperatif hissesiyle ilgili.
Bildigimiz ve takip edebildigimiz kadariyla siz ABB'den ihale ile arsa satin aliyorsunuz ve bunun sartnamesinde 150m² siniri ile ilgili bir açiklama yok diye bundan muaf olmak istiyorsunuz. Kooperatif baskani hukukçu vs demissiniz.
Ben hukukçu degilim en basta onu söyleyim fakat buradan istediginiz gibi sizi muaf tutacak bir kararin çikacagini düsunmuyorum. Sebebinide söyleyim; bu 150m² olayi sizin ihale ile satin aliminizdan çok önce vardi. 1/5000'lik planda yaziliydi. Yani yasal olarak mevcuttu. Farzedin sartnamede 1.75 emsal yazmayi sehven unutmus olsunlar ve siz kafaniza göre 5.00 emsal ile plan yaptiniz, dava edip 5.00 emsal mi isteyecekti baskaniniz?
Mahkeme büyük olasilikla ABB'yi suçlu bulur ve ihaleyi iptal eder, paranizida yasal faiziyle ödenmesine karar verir.
Benim kendi fikrim görusum budur. Bu dava yillar sürer ve sonuç yukaridaki gibi olursa kooperatif baskaniniz sizin yillarinizi çalmis olur.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.