Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu da senin yorumun:
İzale-i şuyu davalarının sadece hissedarlara açık olması ise daha kötü. Minnacık hisselerle parsellere giren akbabalar bu şekilde öldüm fiyatına diğer hissedarların arsasına konarlar. Misal bir parselde 50 hissedar varsa rahatlıkla 45-48 tanesi bizim gibi küçük yatırımcılardır. Kala kala 2 tane paralı adam kalır, onlar da (aralarında anlaşıp) muammen bedelin yarısına milletin arsasına çöker.

artık 1,75 emsalde bile 47.000 liralar görüldükten sonra izalei şuyu davasıyla tek tapuya dönüşecek parseller için muammen bedel artık bu rakamlardadır.
muammen bedel 47,000 ise, 23.500a cokecek yani?

Bir avukat tanıdığım da izale-i şuyudan çıkacak sonuca itiraz edilebilir dedi, yani parseli kapıp kaçmak o kadar da kolay değilmiş.
sonuca nasil itiraz edeceklermis?
11. yargi paketi acik ve net degil mi?

bakalim buna nasil bir kulp bulacaksin :)

Herkese selamlar,
Kanun değişikliği ile beraber ortaklar arası satış için tüm hissedarların rızası aranmayacak, önce hissedarlara rayiç bedelden alım hakkı tanınacak. Alan olmazsa 3 üncü kişilere açık artırma ile satışa çıkarılacak.
Durum buysa, eskisiyle yenisi arasında bizim için sonuç açısından bir fark göremedim ben.
Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Sanki rayiç bedelden almayıp sonraki açık artırma ile düşükten kapatmak isteyeni de ifşa edecek bir düzenleme olmuş gibi.

Seni muhatap alıp cevap vermiyorum, ancak maalesef diğer arkadaşlar cevap yazarak hata ediyorlar.

Onlara tavsiyem altta görünen plakat olur:

Sana sadece şu cevabı vereyim:

Ben orada yeni düzenlemeyi eleştirirken en kötü senaryo örneği verdim.

Kaldı ki artık 1,75 emsalde bile 47.000 liralar görüldükten sonra izalei şuyu davasıyla tek tapuya dönüşecek parseller için muammen bedel artık bu rakamlardadır.

Bir avukat tanıdığım da izale-i şuyudan çıkacak sonuca itiraz edilebilir dedi, yani parseli kapıp kaçmak o kadar da kolay değilmiş.

Senin Dodurga'da yerin yok, Dodurga uçtukça kahroluyorsun belli ki. Bak başka taraflarda da gelişmeler oluyor, git diğer bölgelerin forumlarında trolluk yap, nasıl olsa Dodurga gibi oralarda da yerin yok :D:D:D
🤣🤣 Engelledigim için gereksizleri görmüyorum. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: RKK
Şuan ilanlarda tek tapu 1.75 emsal arsa görünüyor m2'si 26.000TL. Emlak Yönetimden alanlar neden burayı tercih etmediler acaba.

Şuan ilanlarda tek tapu 1.75 emsal arsa görünüyor m2'si 26.000TL. Emlak Yönetimden alanlar neden burayı tercih etmediler acaba.

Adamlar bu ilan yerin neredeyse iki misli fiyattan alıyorsa elbet bir bildiği vardır, sonuçta neredeyse 800 milyonluk bir yatırım yapıyorlar.

İlanın ne kadar doğru olduğunu bilmek de mümkün değil.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

🤣🤣 Engelledigim için gereksizleri görmüyorum. Tavsiye ederim.

Bu fonksiyondan haberim yoktu, sizin sayenizde buldum. Teşekkürler.

Adamlar bu ilan yerin neredeyse iki misli fiyattan alıyorsa elbet bir bildiği vardır, sonuçta neredeyse 800 milyonluk bir yatırım yapıyorlar.

İlanın ne kadar doğru olduğunu bilmek de mümkün değil.

Bu fonksiyondan haberim yoktu, sizin sayenizde buldum. Teşekkürler.
Muhtemelen yeri daha iyidir. Yapılaşmaya daha yakınsa birkaç yıl önce projesini yapar ve o farkı zaten kazanır.

Muhtemelen yeri daha iyidir. Yapılaşmaya daha yakınsa birkaç yıl önce projesini yapar ve o farkı zaten kazanır.

Haritaya göre Alacaatlı'nın dibinde, yani altyapı beklemez, ruhsatı aldığı anda kazmayı vurabilir.

Ben yine de 26.000 liralık ilanın doğruluğu konusunda emin değilim. Bir başka parselin ilanına düşük fiyat yazmışlar, açıklama kısmında aynı miktarın bir daha ödeneceği şeklinde açıklama vardı, böylece asıl fiyat iki misline geliyordu. Şimdi tekrar baktım, o ilandaki rakamı düzeltmişler, Açıklama kısmına 130 milyon peşin, kalanı 48 ay taksit yazmışlar. O da zaten ihalede 30 bin liradan alınmış olan parsel. Demek ki peşinatını yatırıp 48 taksite bölmüşler, şimdi 60 mlyon civarı karı peşin alıp devretmek istiyorlar.

1.75 emsal arsalarda tek tapu m2 fiyatının yaklaşık 50.000TL'ye yükselmesi iyi bir gelişme oldu. Dodurga'nın birkaç yıl sonrası için ipucu veriyor.

• Beğen
İhaleye en az 10 firma katıldı bunlar sarı siteyi bilmiyorlardı sanırsınız. Adamlar profesyonellerle çalışıyor. Tek tapu yer alıp proje uretecekler ve yakın zamanda göreceksiniz. Projeden MT sini 70-80 bine satışa sunacaklar. Bu işlerin olayı odur. Adam oraya 770 milyon bagliyorsa 1-2 yıl içinde 1.5 milyar ciro yapması gerekiyor yoksa girmezler bu işlere. Hazırdaki ( bizler) yatırımcı için bu kazanca kazanç katmak demek. Çünkü bu gidişle dodurgada 1+1 ler bile 5-6 milyon bandını geçecek

Yok saymak istediğiniz kişinin herhangi bir mesajının soldaki sembolüne basınca o seçenek çıkıyor.
Gereksiz olanın ismine tıklatıp açılan yok say kısmi. 🤣😂🤣😂🤣😂

Fiyatlar gerçek değerine ulaşınca burası çok eğlenceli olacak

• Beğen
İlanlara göz ucuyla baktımda, alacaatlıda 200m2 üstü evler 18 20 milyon seviyelerine gelmiş. Ortalama m2 fiyatı ocak için 1950 dolara çıkmış.

25 milyonluk bir eve baktım, neti 200den küçüktü. Neredeyse sıradan diyebileceğim bir yapıdaydı. Vay çok güzelmiş dedirtmedi. Benim gözüm yükseklerde galiba kalite olarak :D

İyi pazarlar , sari sitede ilanları bakıyorum sanki fiyatlar için bir artış var gibi. 50'lilik bulvar için 100 metrekaresine 6 milyon tl ilanlar gördüm. Sizce bu fiyatlar normal mi ? Ya da bu son günlerde açıklanan projelerden ötürü mü bu fiyatlara geldi ? Yorumlarınız cok değerli, iyi hafta sonları dilerim.

• Beğen
Tepkiler: mmc
İyi pazarlar , sari sitede ilanları bakıyorum sanki fiyatlar için bir artış var gibi. 50'lilik bulvar için 100 metrekaresine 6 milyon tl ilanlar gördüm. Sizce bu fiyatlar normal mi ? Ya da bu son günlerde açıklanan projelerden ötürü mü bu fiyatlara geldi ? Yorumlarınız cok değerli, iyi hafta sonları dilerim.
Şu an fiyatları bölgedeki ve köy içindeki emlakçılar belirliyor. İnşaatlar başladığında (yakın zamanda İnşallah başlayacak) o zaman MT fiyatları gerçek değerini bulur. 2 emsaller 70 bini 1.75 emsaller 50-55 bini rahat bulacak. Tabi bölgeye prestijli yapılar girerse.

200 MT 4+1 daireler 20 milyondan aşağı değil. Dolayısıyla 200 MT 2 emsal 70 ten çok rahat sayilir

Geri
Üst Alt