Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alacaatlı tarafı mı üstad hangi parsel özel değilse şuan 40 bin 150 metreye bile çok güzel fiyat maşallah diyelim :)

Alacaatlı tarafı mı üstad hangi parsel özel değilse şuan 40 bin 150 metreye bile çok güzel fiyat maşallah diyelim :)
29886’lı parsellerden biri☺️

Ihlamura şani inşaat eklendi.daha önce plancı paylarını ıhlamur şirketi adına devir alıyordu şimdi ise şani inşaat şirketi adına devir alıyor

Ihlamura şani inşaat eklendi.daha önce plancı paylarını ıhlamur şirketi adına devir alıyordu şimdi ise şani inşaat şirketi adına devir alıyor
Plancı sözleşme yaptığı herkesten o payları ya arsa ya da nakit olarak alacak, bunu defalarca yazmıştım.

Şİmdi hemen her parsele soktuğu o inşaat firmaları umarım yarın öbür gün milletin başını ağrıtmasın.

Bu arada konudan bağımsız olsa da şunu da belirtmek isterim. Şani inşaatın Incek’te devam etmekte olan bir kaç büyük projesi var. Oldukça büyük bir inşaat firması Şani inşaat

Ben de plancının bazı parsellerde Şani'ye Şufa açtığını duymuştum ne derece doğru bilemiyorum. Bizim parselde şahıstan alarak girdi plancı payı değil. Kayın biraderimin olduğu parselde birkaç yıl öncesinden varlardı. 11. Yargı paketinden yine bahsetmeden geçemeyeceğim. Neden şimdi parsellere girmeye çalışıyorlar. Kanun çıktı bir ay sonra??????

Plancı sözleşme yaptığı herkesten o payları ya arsa ya da nakit olarak alacak, bunu defalarca yazmıştım.

Şİmdi hemen her parsele soktuğu o inşaat firmaları umarım yarın öbür gün milletin başını ağrıtmasın.
Alabilse hemen almazmı neyi bekliyor.sizin alacağınız olsa beklermisiniz.çoğu üzerinde mal bırakmayacak.neyini alacak.canına hacizmi getirecek.

Kat karşılığına mani olur bu seferde
muteahhitler kat karsiligiyla ugrasmaz artik
ortaklik giderme davasi acar gecer

hisseli 1.75 arsalar 13 bin tl ye bile acik artirmada alici bulamadi. fakat tek tapu 47ye gitti.

yani muteahhit hisseli arsalarda kat karsiligi falan ugrasmaz artik. ortaklik giderme davasi acar maksimum 13 bin tl verir gecer

muteahhitler kat karsiligiyla ugrasmaz artik
ortaklik giderme davasi acar gecer

hisseli 1.75 arsalar 13 bin tl ye bile acik artirmada alici bulamadi. fakat tek tapu 47ye gitti.

yani muteahhit hisseli arsalarda kat karsiligi falan ugrasmaz artik. ortaklik giderme davasi acar maksimum 13 bin tl verir gecer
Ortaklığın giderilmesi davalarında parseli satın alan tam mülkiyet sağlayacağı için tek tapu fiyatları dikkate alınıyor diye biliyorum. Hakkaniyetli olan da bu zaten. Çünkü dava sonunda taşınmazı alan tek tapu olarak tam mülkiyet sağlayacak. 1.75 emsal arsanın m2'sinin 47.580 TL'den satılması emsal olması açısından çok iyi bir gelişme. Aynı bölgede aynı KAKS, TAKS vs. arsaların satış fiyatları rayiç bedel belirlenmesinde yada itirazlarda Hakim tarafından dikkate alınacak hususlar. Bu açıdan Emlak Yönetimin ihaleleri ve diğer tek tapu satışların olması, projelerin duyurulması ve topraktan satışların olması yatırımcıların çok yararına olacak bence. Rayiç bedele gayet iyi somut örnek teşkil edecekler.

Olurda hazine payı olan parsellerden yer almak isteyeniniz çıkarsa rayiç bedelin %20 eksiğine fiyat verin. 20 25 fiyat çekenlere itibar etmeyin 😂

yok sadece hazine payi olan parseller için dedim. tabiki diger parselleri baglamaz dedigim. imkanim olsa hazine paylarini alirdim ama min 4000m² satiyorlar, kendi adima çok para.

Herkes istedigi fiyatan alip satmaya özgürdur.

Bu ortaklığın giderilmesi davasında şöyle bir yol izlenebilir.

İhale için mahkeme bir fiyat belirliyor malum, kim satmak isterse daha doğrusu kim davayı açtıysa veya kimler, belirlenen fiyattan diğer hissedarlara alıp almayacağı sorulur. Alan olursa davacının payı satılır parselden gider, diğer hissedarlarda haksızlığa uğramamış olur. Birden fazla alıcı çıkarsa hissesi oranında bölüşürler. Alan çıkmazsa normal prosedür işletilir parsel komple satılır.

Benim aklıma bu geldi. Gayette adil göründü bana.

Ortaklığın giderilmesi davalarında parseli satın alan tam mülkiyet sağlayacağı için tek tapu fiyatları dikkate alınıyor diye biliyorum. Hakkaniyetli olan da bu zaten. Çünkü dava sonunda taşınmazı alan tek tapu olarak tam mülkiyet sağlayacak. 1.75 emsal arsanın m2'sinin 47.580 TL'den satılması emsal olması açısından çok iyi bir gelişme. Aynı bölgede aynı KAKS, TAKS vs. arsaların satış fiyatları rayiç bedel belirlenmesinde yada itirazlarda Hakim tarafından dikkate alınacak hususlar. Bu açıdan Emlak Yönetimin ihaleleri ve diğer tek tapu satışların olması, projelerin duyurulması ve topraktan satışların olması yatırımcıların çok yararına olacak bence. Rayiç bedele gayet iyi somut örnek teşkil edecekler.
müteahhitler veya şirket bir taşınmazdan hisse almışsa ve ortaklığın giderilmesi için dava açmışsa , 3 aylık ve 1 yıllık şufa davası açma süresi geçmemişse hissedarlardan birisi veya birkaçı tarafından şufa davası açılırsa ,ortaklığın giderilmesi davasında açılan şufa davası bekletici mesele yapılabilir. Bu durumda yargılama süreside dikkate alındığında hisseyi yeni satın alan müteahhit-şirket kolay kolay ortaklığın giderilmesi davasını açmayı göze alamaz.Süresinde açılacak şufa davasıyla satın aldığınıda kaybedebilir.

müteahhitler veya şirket bir taşınmazdan hisse almışsa ve ortaklığın giderilmesi için dava açmışsa , 3 aylık ve 1 yıllık şufa davası açma süresi geçmemişse hissedarlardan birisi veya birkaçı tarafından şufa davası açılırsa ,ortaklığın giderilmesi davasında açılan şufa davası bekletici mesele yapılabilir. Bu durumda yargılama süreside dikkate alındığında hisseyi yeni satın alan müteahhit-şirket kolay kolay ortaklığın giderilmesi davasını açmayı göze alamaz.Süresinde açılacak şufa davasıyla satın aldığınıda kaybedebilir.
şufa davası açildiginda ortakligin giderilmesi davasida açilamiyor. 2 gün once avukatim söyledi bunu bana.

Son düzenleme:
hakkaniyetli olan turkiyede olur mu? :)

cok sevdiginiz RKKnin da anlattigi gibi rayic bedelin yarisina cokecekler kucuk hissedarlara.

trump toweri yapsalar da cokecekler yani. ok?

hakkaniyetli olan turkiyede olur mu? :)

cok sevdiginiz RKKnin da anlattigi gibi rayic bedelin yarisina cokecekler kucuk hissedarlara.

trump toweri yapsalar da cokecekler yani. ok?

Seni muhatap alıp cevap vermiyorum, ancak maalesef diğer arkadaşlar cevap yazarak hata ediyorlar.

Onlara tavsiyem altta görünen plakat olur:

Sana sadece şu cevabı vereyim:

Ben orada yeni düzenlemeyi eleştirirken en kötü senaryo örneği verdim.

Kaldı ki artık 1,75 emsalde bile 47.000 liralar görüldükten sonra izalei şuyu davasıyla tek tapuya dönüşecek parseller için muammen bedel artık bu rakamlardadır.

Bir avukat tanıdığım da izale-i şuyudan çıkacak sonuca itiraz edilebilir dedi, yani parseli kapıp kaçmak o kadar da kolay değilmiş.

Senin Dodurga'da yerin yok, Dodurga uçtukça kahroluyorsun belli ki. Bak başka taraflarda da gelişmeler oluyor, git diğer bölgelerin forumlarında trolluk yap, nasıl olsa Dodurga gibi oralarda da yerin yok :D:D:D

Ekli dosyalar

• shutterstock_296434742.webp
    shutterstock_296434742.webp
    123.5 KB · Görüntüleme: 1
Seni muhatap alıp cevap vermiyorum

Senin Dodurga'da yerin yok, Dodurga uçtukça kahroluyorsun belli ki. Bak başka taraflarda da gelişmeler oluyor, git diğer bölgelerin forumlarında trolluk yap, nasıl olsa Dodurga gibi oralarda da yerin yok :D:D:D
1 yorum icinde bile kendinle celisiyorsun
ne kadar dogru sozlu oldugun belli

Geri
Üst Alt