Dijital Ortamda Çocuk ve Gençlerin Korunması Kanunu Nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rime

Eski Diyarbakır İl Temsilcisi (2025-2026)
Albay
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Dijital Ortamda Çocuk ve Gençlerin Korunması Kanunu Nedir?

Başlıca maddeler,

• Dijital içerik sağlayıcıları, içeriklerini yaş gruplarına göre etiketlemek ve yaş doğrulama sistemi kuracak.
  • BTK bünyesinde kurulacak ve denetlenecek.
  • 16 yaş altındaki çocuklar en fazla 55 dakika dijital mecralarda vakit geçirebilir. Akşam saat 22.30-09.30 arası dijital ortamlara giremezler.
  • Oyun şirketleri 55 dakikalık kota koymak zorunda.
  • Dijital ortamlarda geçirecekleri zaman içinde uygun içeriklerle karşı karşıya kalmaları konusu oyun şirketleri, platformlar ve içerik üreticileri tarafından düzenlenir.
  • Bu yaş gruplarındaki çocukların gelişimini olumlu etkileyecek ve eğitimine destek sağlayacak uygunlukta olmak zorunda.

Uygulanabilirliği zor ama gerçek hayatta uygulanabilirse ergen ve küçük çocuklarda büyük bir değişiklik olucaktır.Devlet yerine sosyal medyayı kapatırdım asıl en çok etkileyen hırt dediğimiz çocukların bu gibi yerlerden etkilenmesi yeni rezilliklerini çıkması bu mecralarda oluyor ve çocuklar gün geçtikçe gerizekalı oluyorlar gerek anlayış ve cümle kurabilmede bariz bir şekilde belli oluyor.Başka istediğimiz kadar madde ekleyebiliriz.
Not:Sosyal medya kullanmıyorum

Bunun üzerine çok denebilecek şey var fakat bence ebeveynlerin işini devlet yapmamalı
Bence devlet bu işe el atmalı ilerde büyük bir sıkıntı çıkacak aileler sadece kaç çocuğu en gelliyebilir ki bugün en gelleyemezse Atlas Çağlayan gibi daha çok çocuk duyacağız öğreneceğiz

Konu sahibi
Bence devlet bu işe el atmalı ilerde büyük bir sıkıntı çıkacak aileler sadece kaç çocuğu en gelliyebilir ki bugün en gelleyemezse Atlas Çağlayan gibi daha çok çocuk duyacağız öğreneceğiz
yani sen internete bağlanamayacakmısın bu kanunla.

Zorba çocuğu ailesi savunur der aymnen öyle devam et.

Güç sende olacak. kimseden yardım bekleme.

Niye Hocam yardım beklemeyeyim bana bıçak çekip tehdit eden vatandaş nerden yardım bekleyecek
Atatürk’ün Bursa Nutku:
“Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine,
doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en
küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu
vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını
koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis
henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu
yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana,
başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını,
kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde
haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim
görevimdir.”

KVKK, çocukların dijital ortamda korunması için TikTok, Instagram, Facebook, YouTube, X ve Discord hakkında resen inceleme başlattı. Süreçte, çocuklara ait kişisel verilerin nasıl işlendiği mercek altına alınacak.​

KVKK'den yapılan açıklamada, çocukların sosyal medya kullanımında kişisel verilerinin korunması ve "çocukların yüksek yararı" kapsamında işlem tesis edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Çocukların dijital ortamda karşılaşabilecekleri potansiyel risklerden korunmasını teminen sosyal medya platformlarında çocukların kişisel verilerinin nasıl işlendiği ve hangi tedbirlerin alındığı hususlarında TikTok, Instagram, Facebook, YouTube, X ve Discord platformları hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından resen inceleme başlatılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK DE ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL MEDYAYA DEĞİNMİŞTİ
Adalet Bakanı Akın Gürlek, bu yıl yürürlüğe girmesi planlanan sosyal medya düzenlemesiyle hesaplara "kimlik ve cep telefonu" doğrulaması getirileceğini söyledi.

Bakan Gürlek, düzenleme kapsamında 15 yaş altı çocukların sosyal medyaya erişiminin de önleneceğini kaydetmişti.

Geri
Üst Alt