Demiryolları Ulaşımı Haberler ve Duyurular

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ülkemizin demiryolu taşımacılığında önemli bir rol üstlenen; TÜRASAŞ olarak ürettiğimiz tren setlerinin yolcularla buluşmasını sağlayan TCDD Taşımacılık’ın kuruluşunun 9. yılı kutlu olsun.
Başarılarla dolu nice yıllara…
1767262835564.webp
 
Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü 12 Şubat 2026 tarihinde mali zarflarını açtığı, "Toprakkale-İskenderun Arası Mevcut Demiryolu Hattının Çift Hatlı Hale Getirilmesi Etüt Proje Mühendislik ve Danışmanlık Hizmeti" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi 97.470.719 TL teklifi ile Tümaş Türk Mühendislik kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 17 Şubat 2026 tarihinde isteklilere tebliğ edildi. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra sözleşme daveti yapılması bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 175.088.141 TL olarak belirlenen ihalede 6 isteklinin mali zarfı açılmıştı.

İhale, yaklaşık 60 km/tek (ikinci) hat demiryolunun (altyapı, üstyapı) etüt proje işlerini kapsıyor.
 
🚉 TCDD’nin 2025 yılı çalışmaları kapsamında 60 gar ve istasyonu, tarihi kimliğini koruyarak modern ihtiyaçlara uygun şekilde yeniledik.

🧱 Deprem güvenliğini ön planda tutarak 16 gar ve istasyonda statik güçlendirme çalışması yaptık.

💺 Yolcu trafiğine, ülke genelindeki 948 gar ve istasyonda hizmet veriyoruz.

🛤️ Demiryollarımızı daha güvenli ve daha konforlu hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
1772371897732.webp
 
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler. Zonguldak-Çatalağzı arasındaki tünel çalışmaları 15 Mart'ta bitecekti ama hala tam seferler açılmadı. Neden sadece 2 tren gidiyor, diğer seferler neden hala kapalı? Bu konuda güncel bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi günler. Zonguldak-Çatalağzı arasındaki tünel çalışmaları 15 Mart'ta bitecekti ama hala tam seferler açılmadı. Neden sadece 2 tren gidiyor, diğer seferler neden hala kapalı? Bu konuda güncel bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından “ Irmak – Zonguldak Hattı 48 ve 55 No.lu Tünellerde yapılacak yenileme çalışmaları kapsamında 16 Kasım 2025 – 15 Mart 2026 tarihleri arasında Çatalağzı –Zonguldak istasyonları arası demiryolu tren trafiğine kapatmıştı.

Bu nedenle, Zonguldak-Karabük ve Zonguldak-Gökçebey arasında işleyen bölgesel trenler Çatalağzı istasyonundan işletilecek.

15 Mart 2026 tarihinden bitmesi planlanan çalışma 30 Nisan 2026’ya kadar ertelenmiştir.

Belirlenen tarihten açılması için TCDD tarafından çalışmalar devam edecektir.


19-22 Mart 2026 tarihleri arasında bayram sebebiyle herhangi bir çalışma yapılmayacak.
 
Geri
Üst Alt