Başasistan

wowturkey

Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Başasistan, tıp fakültelerinin veya eğitim ve araştırma hastanelerinin ilgili kliniklerinde, uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra belirli bir süre görev yapan ve genellikle eğitim, idari ve klinik sorumluluklar üstlenen hekimdir. Başasistanlar, asistan hekimlerin eğitiminde aktif rol alır, klinik uygulamaların düzenlenmesinde ve yürütülmesinde görev alır, ayrıca hasta bakımında uzman hekimlere destek sağlar. Başasistanlık görevi, genellikle geçici bir akademik veya idari unvan olup, belirli bir süre sonunda sona erer. Başasistanlar, ilgili alanda deneyim kazanmış ve uzmanlık alanlarında ileri düzey bilgi ve beceriye sahip kişilerdir. Bu kadro, tıpta uzmanlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi, klinik hizmetlerin etkin biçimde yürütülmesi ve hekimler arası iş birliğinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenir. Başasistanlık pozisyonu, sağlık kurumlarının organizasyon yapısında, eğitim ve hizmet süreçlerinin eşgüdümünü sağlayan ara bir kademeyi oluşturur. Görev ve yetkileri, çalışılan kurumun yönetmeliklerine ve ilgili mevzuata göre belirlenir.

Geri
Üst Alt