Araç İett

İett sürekli izliyor hatta kamera sistemine yapay zeka bağlamışlar şoförlere otomatik rapor çıkartıyort
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Aynen otobüs34.vercell de de modeller gitti
otobus34te modeller var dedigim sey o degil iettde modeller vad ama gozukmuyo arkada kalmjs olabilir(vu arada cctv verisi yokmus baktim)

Arkadaşlar cctv sistemi bu kutudaki kameralar için zaten wifi var bide bu kutu otobüslerin kaç volt harcadığını hangi arızalar verdiğini tabelanın çalışıp çalışmadığını uzaktan takip edebiliyorlar

Ekli dosyalar

• IMG_1579.jpeg
    IMG_1579.jpeg
    33.2 KB · Görüntüleme: 0
Dediğim gibi şikayet veya rapor üzerine izleniyor, orada rapor vardır konuya istinaden filo denetim aramistir
7/24 MOBESE izleyenler var onlar da mı olağan dışı durumlarda bakıyor ne alaka İETT de de aynı durum geçerli kameralardan otobüs sürekli izleniyor merkez tarafından

7/24 MOBESE izleyenler var onlar da mı olağan dışı durumlarda bakıyor ne alaka İETT de de aynı durum geçerli kameralardan otobüs sürekli izleniyor merkez tarafından
İzlenmiyor, mobese ayrı iett ayrı güzergah takibi,rapor sikayet kontrolü yapiliyor yönetim merkezi tarafından
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

filoya haber verilmemiş nasıl rapor olsun? sürekli izlemesi bence olan bir şey. 2024 akialar merkezden anında izlenebiliyor mesela.
Araç durmuştur, rapor gelmiştir, denetim şoför kamerasına bağlanır durum raporu alır, öyle sürekli her otobüs izlenmez, güzergahı takip edilir, araç arızası bildirilirse kontrol eder emniyet ile bir durum varsa kontrol eder vs vs, iettnin öyle bir yetkisi zaten yok hemde kvkkya aykırı

filoya haber verilmemiş nasıl rapor olsun? sürekli izlemesi bence olan bir şey. 2024 akialar merkezden anında izlenebiliyor mesela.
Sadece Akia araçlar değil, ÖHO da dahil tüm araçlar bu sistem ile takipte.

Filo Yönetim Merkezi'nde uzun duruş, güzergah dışına çıkma, sefere geç - erken başlama, şoför yorgunluğu vb. her türlü anlık durum şoför bildirimi/rapor olmasa da sisteme otomatik olarak düşüyor ve ilgili hattın/bölgenin amiri tarafından anlık kontrol ediliyor @deividcollardo üyemizin dediği gibi.

Ayrıca araçta bağlantı olmasa bile araçlar offline olarak takip edilebiliyor.

Son olarak İETT bu anlık durumlara daha hızlı müdahale sağlanması için motorize saha ekiplerini de kurdu.

24183.jpg

24185.jpg

Son düzenleme:
Anlık gelişen olayda nasıl rapor veya şikayet oluşuyor?
Sevgili @tolga üyemiz çok güzel özetlemiş aslında, bende detaylandirayim denetim merkezi yetkilisi sürekli haritadan araç konumuna bakar, araç trafik haricinde fazla duruş sagladiginda yapay zeka otomatik rapor eder, denetim yetkilisi tarafından kameraya bağlanarak kontrol edilir, olumsuz bir durum varsa şoför aranır bilgi alınır, en yakın denetim amiri bölgeye geçerek olaya müdahale eder. Ek olarak olumsuz bir durumda şoför bunu iletmek zorundadır, etmediği takdirde hakkında rapor yazılır, ceza verilir, tekrar ederse elinde şoför kartı alınır, yani tüm araçlar izlenmez izlenemez. Ne o kadar personel bulunur nede yetkili.

Geri
Üst Alt