Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

Geçen yıl 11 ayda yaptığım başvuruya bu sabah itibariyle cevap geldi. Bilginize
şubatta meclisten geçmişti zaten, demekki belediyeden dönmüş tekrar revize edilip mart toplantısına sunulmuş. keçiören tarafında bu konuda bir irade ve direnç olduğu belli. dua edelim abb ve odalar da aynı görüşte olsunlar. çok uzadı çok yıprandık

GEMİNİ den aldığım bilgilere göre Karşıyaka emsal 1.6 kat 12 jeolojik rapor AÖ (önemli) olumlu.okul ve sosyal alan dahada genişletilmiş.alt yapı ve asfalt için bütçe konmuş.arsa sahipleri birleşip bir adada inşaat yaparlarsa %15 VEYA %20 oranında artış.hatırladıklarım bunlar.30 yıldır bekliyorum .BOL ŞANSLAR.

GEMİNİ den aldığım bilgilere göre Karşıyaka emsal 1.6 kat 12 jeolojik rapor AÖ (önemli) olumlu.okul ve sosyal alan dahada genişletilmiş.alt yapı ve asfalt için bütçe konmuş.arsa sahipleri birleşip bir adada inşaat yaparlarsa %15 VEYA %20 oranında artış.hatırladıklarım bunlar.30 yıldır bekliyorum .BOL ŞANSLAR.
12 kat olayı kötü olmuş, 1.6 emsalde 12 kat çok güzel bi görüntü vermez. 16 iyiydi. ayrıca açık kaynaklarda böyle bir bilgi yokken yapay zekanın bu bilgiye ulaşması imkansız. muhtemelen yapılan sorguda daha önceki iptaller neticesinde muhtemel yeni plan ne olabilir şeklinde bir şey sorulmuş. sorgu ve cevap ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz? bu bilgi soğru ise az parsellerden oluşan küçük adalar daha kıymetli olacaktır.

Son düzenleme:
emsal değişmedikçe hakkımızdan kayıp olmaz.dikine yerine yatay plan.
bağlumda çok yer/0,4-0,5 emsal şehir plancılar odası buna bile itiraz edip mahkemeye verdi sebep bağlumun bu kadar imar alanında bu kadar nüfusu kaldıramayacağı iddia edildi. Mahkemede planı iptal etti.

Son düzenleme:
680 x 1.60 = 1088

1088 / 150 = 7,25

Yüzde 40'dan verilse 2,9 daire
2023 de yapılan revizyonda nufus yoğunluğunu azaltmak için min daire m2 si 170 olmuştu galiba. Yeni çıkacak plan notları bu açıdan önemli. İnşallah alt limit kalkar ve 2+1, 3+1 daireler de yapılabilir. Daha önce de yapmıştım bu hesabı. Alt limit kalkarsa 100 m2 arsası olana 75-80 m2 arası kullanışlı 2+1 daire çıkabilir.

Son düzenleme:
Ya valla kadayı yicem işimiz yapay zekaya kaldı .. normal insanlara soramıyoruz..sahipsiz bağlum ah sahipsiz bahtsız mevkiim . 30 yılda yapay zekayıda gördün uçan arabalarıda görürsün bu gidişle robotlarada sırarız imarı 2100 gibi

Planlı alanlar imar Yönetmeliği madde 5 fıkra 8 ;

Toplam emsale esas alanın (örneğin 1000 metrekare için 1,6 emsal’de 160 m2 alan) %30’unu geçmeyecek şekilde ortak kullanım alanları ( yangın merdiveni vb) yapılabiliyor. Dolayısıyla 160 x 1,30 = 208 m2 ye kadar brüt m2 hesaplanabiliyor. Tabi bu belediyeden belediyeye değişiyor, her belediyenin yoğurt yeyişi ayrı. Dolayısıyla en son yürürlükte olan plan notlarında daire sayısı 175’e bölünerek bulunuyordu.

Burada 175’e bölme işi 160 metre² üzerinden mi yoksa 208 metre² üzerinden mi hesaplanır, bu konuda net bilgisi olan var mıdır ?

Zira ben şu an İstanbul’dayım ve İstanbul’daki neredeyse tüm belediyelerde ve inşaatlarda bu ek emsal ekleniyor. Ancak Ankara’da pek duymadım, belki de ekleniyordur ama benim bilgim olmayabilir. Bu konuda bilgisi olan olursa açıklayabilirsen sevinirim.

Zira bu durumda daire sayısının da artma ihtimali bulunmakta ve bu nedenle önemli bir husus

Kör gözlü cahile anlatır gibi anlatacağım. Mucize ama o bile anlayacak. Biz belediye diyoruz o asgari ücret falan diyerek siyaset yapıyor. Neyse o bile anlayacak.

Bu ikiz kulelerin maliyetinin 2.2 milyar TL olduğunu belediye kendi resmi sayfalarından açıkladı.

20 km uzunluğundaki 50 metrelik yolun maliyeti yaklaşık 350 milyon lira.

Yani kulelere gömülen paranın 6'da 1'i, 7'de 1'i.

Yani bu yoldan 6-7 tane yapılabilirdi.

İşin ilginci bu kulelere para hemen ödendi. Yol için ise ödenekte sorun var.

Bir o kadar ilginç olan bir şey de, kulelerin GERÇEK maliyetinin ASLINDA çok çok daha düşük olduğu ama 2,2 milyar lira fatura edildiğinin söylenmesi. Yoksa birileri arada para mı yedi ? Sağda solda yazılanları söylüyorum.

HAYIRLI İŞLER Ekli dosyayı görüntüle 112446
İki kule ve çevresindeki düzenlemenin maliyeti 181 milyon TL, Hıdırlıktepe’nin tamamının kentsel dönüşümü ve rekreasyon işleri ile birlikte tüm hepsinin bedeli 2.2 milyar TL olarak resmi açıklama yapıldı.

Dolayısıyla bu iki kulenin bulunduğu yer ile yakın çevresinin düzenlemesi (2500 m2 lik alan) için maliyet 181 milyon TL olarak gözüküyor. Yani belirtilen 2.2 milyar TL’nin 10’da biri bile değil.

Hıdırlıktepe’nin tamamını incelerseniz, 2.2 milyar TL’nin buranın tamamı için normal bir fiyat olduğu görülecektir.

Dolayısıyla yanlışa yanlış doğruya doğru demek gerekir.

Tabii bu durum; 50 metrelik protokol yolunun yapılmasının bu kadar gecikmesinin bahanesi olamaz, zira 50 metrelik protokol yolunun Hıdırlıktepe‘den çok daha önemli ve katma değeri çok daha yüksek olduğu gerçeğini inkar etmek kesinlikle ahmaklık olur.

Özetle; bir şeyleri kıyaslarken elma ile armutu ayırt etmek gerekir. Yanlış bilgi ile yola çıkarsak, kıyaslamayı yanlış yaparsak ve araştırmadan yanlış bilgi üzerinden yorum yaparsak haklı olduğumuz (50 metrelik protokol yolunun tamamlanması) konuda dahi haklılığımız geri planlara atılabilir. Buna da dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.

İhalesiz ısmarlama iş ve parası da ödendi.

Hıdırlıktepe’deki anıt için Ağustos 2023’te atağa kalkan ABB, bitiremeyince Kasım 2025’te savunmaya geçti. “Yaptık ama bir sorun niye yaptık” pozisyonuna düştü. Önceki yönetimin eleştirilen yönüne bu dönem ki yönetim de aynı şekilde maruz kaldı.

ABB, eğer projeyi tamamlayıp bitiremezse kentte, “bitirilemeyenler” listesine bir yapı daha eklenmiş olacak. Hem de Ankara Kalesi’nin tam karşısında duracak ve kent merkezinin dört bir yanından da görünecek.

Raporlara göre, ABB iştiraki PORTAŞ üzerinden yürütülen proje kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında rekabetin sağlanmadığı ve fiyatların piyasa rayiçlerinin çok üzerinde belirlendiği vurgulandı. Proje yapımında kullanılan hazır beton değerinin çok üzerinde meblağlar ödenerek alındı. Rapora göre, C30 sınıfı hazır betonun metreküpü 3 bin 750 liradan alınırken, Çevre Bakanlığı’nın aynı dönem için belirlediği resmi fiyat 2 bin 70 lira civarındaydı. Benzer biçimde, direk betonların temeli için kullanılan aletlere metre başına 8 kat fazla ödeme yapıldı. Hıdırlıktepe Anıtı’nda kullanılan delgi makinesi kiralamasında piyasa fiyatı 700–1000 lira olan ‘işlemin metresi’ yaklaşık 8 bin liraya yaptırıldı.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ankara'da trafik sorunu pik yapmışken yapılan saçma harcamalar can sıkıcı. Yola geçince para yok ve yol açarsak trafik artar kafası.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt