Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

bağlum dedeardı mevkii son durum nedir, ruhsatlar bir türlü açılmıyor, benim çoçukluğumda babam bekliyordu ben geldim 36 yaşına şimdi de biz bekliyoruz 😁 heralde benden sonra da çoçuklar bekleyecek
ALLAH korusun açılır diyelim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

bağlum dedeardı mevkii son durum nedir, ruhsatlar bir türlü açılmıyor, benim çoçukluğumda babam bekliyordu ben geldim 36 yaşına şimdi de biz bekliyoruz 😁 heralde benden sonra da çoçuklar bekleyecek
bizde yaklaşık 25 senedir bekliyoruz (hisar/ yukarı haçıl)

Ekonomist Ege Cansen in söylediği ya arsadan ya borsadan bizim yerler için geçerli değilll

Son düzenleme:
ALLAH korusun açılır diyelim.

bizde yaklaşık 25 senedir bekliyoruz (hisar/ yukarı haçıl)
fiyat olarak da artmadı

Fiyat olarak artmadığı gibi zarardayız da amcam 2014 de sattı fiyatı hatırlamıyorum da 680 metre yerine bağlıcadan 2 adet daire aldı 4+1 site içi ve şu an ikisiden de kira geliri var

İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerini 42 yıl sonra ilk kez şu an ki iktidar destekçisi grup kazandı. İstanbul'da özellikle son 25 yıldır, sağcı ilçeler büyük sorunlar yaşıyordu. Darısı Ankara'ya. Sağ kökenli ilçeler büyük sıkıntı yaşıyordu. Şimdi inşallah eşit bir yönetim olur. Ankara'da 2 yıl önce, 36 yılın ardından Mimarlar odası seçiminde de değişim olmuştu. Pursaklar, Akyurt ve Çubuk mania engeli kalkıp projeler hız kazandı. İnşallah Bağlum ve Haçıl tarafları da engellere maruz kalmadan gelişmeye başlar.

Ankara'da odalar Çankaya ilçesinde 3.0 emsale laf etmezken Haçıl için 1.0 emsal ve 16 kata yıllarca engel olup davalar ile süreci baltaladılar. Bağlum imarlarını iptal edip Millet bahçesi yapımına karşı çıktılar.

Bu duyuru askıya çıkarma sayılır mı?

1771231945817.png

Konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda komisyon raporunun geldiği şekliyle kabulüne yapılan işaretle oylama sonucunda Meclise katılanların oy birliği ile karar verildi.

Fiyat olarak artmadığı gibi zarardayız da amcam 2014 de sattı fiyatı hatırlamıyorum da 680 metre yerine bağlıcadan 2 adet daire aldı 4+1 site içi ve şu an ikisiden de kira geliri var
haçılden m, sattmıştı?isabet olmuş akıllıca davranmıış.aynı yer buğün 2 tane 4+1 eder mi? birde kaç yıldır kira alıyor

Daha önce iptal edilmiş olan Millet Bahçesi ihalesinde eklediğim resimlerde de görüldüğü gibi ''İhale Tekliflere Kapalı, Teklifler Değerlendiriliyor'' herhangi bir bilgisi veya haberi olan varmı?.
Daha önce ''İhale İptal Edilmiş'' yazmıştı takip ediyorduk.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 0
  • Beğen
Tepkiler: mst
Daha önce iptal edilmiş olan Millet Bahçesi ihalesinde eklediğim resimlerde de görüldüğü gibi ''İhale Tekliflere Kapalı, Teklifler Değerlendiriliyor'' herhangi bir bilgisi veya haberi olan varmı?.
sınıf arkadaşının mesut beye hediyesi olabilir

daha önce iptal göründüğünden emin miyiz peki?

Son düzenleme:
İkili görüşmedeki konuları yazmıştım

Eylül ayında Mesut başkanın Cumhurbaşkanı ile görüşmek için havaalanına gittiğini yazmıştım. Partiye geçmek için araya birçok isim koydu. Ancak Ankara vekilleri karşı çıkınca Cumhurbaşkanı da kabul etmedi.

Mesut başkanın Keçiören arsaları ile ilgili projeleri var. Bu projeleri yerine getirmek için devlet desteği gerekiyor.

İstifadan sonra Mesut başkanın yeniden bir hamle yaptığını, ancak Cumhurbaşkanının Portaş davasından beraat edip öyle gel dediğini duydum. Mesut başkanın haram tek lokma yemedim diyerek rotayı Bahçeli'ye kırdığı, ancak oradan da aynı cevabı alıp beklemeye geçtiğini biliyorum. Parti adı yazmak istemiyorum, yakın arkadaşı parti meclis üyesi onu Destici'nin partisine geç dediği ancak Mesut başkanın Erdoğan'la görüşmek istediği gerçeği ortada.

Bağlum ile ilgili TOKİ talebi var. Bunun için Murat Kurum ile de TOKİ başkanı ile de görüştü. TOKİ gelen yere başka projeler de geliyor. Boş durmasından iyidir diyorum.
Üst haçıl için de yepyeni bir sanayi bölgesi kurmak istiyormuş. Bunu zaten imar planları ile yapacak gibi.

Sürpriz bir durum daha var. Ama bunu netleştirip 1 hafta içinde paylaşacağım.
Bağlum Millet Bahçesi ✔️✔️✔️

İhale Kayıt No 2023/811312

e-ihale
İhale Adı Ankara İli Keçiören İlçesi Bağlum Karşıyaka Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi
İhale Türü - Usulü Yapım - Açık
Kısmi Teklif Verilemez
İhale Branş Kodları (OKAS) 45112700, 452360001
İhale Onay Tarihi 07.08.2023
İlanın Şekli İhale İlanı
İşin Yapılacağı Yer Ankara
İhale Yeri - Tarihi - Saati Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) - Toplantı Salonu - 08.09.2023 11:00
İhale Durumu İhale İptal Edilmiş
İptal Nedeni Diğer - Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ilkesi gereğince;
İptal Tarihi 04.04.2024

İhale Kayıt No 2023/811312

e-ihale
İhale Adı Ankara İli Keçiören İlçesi Bağlum Karşıyaka Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi
İhale Türü - Usulü Yapım - Açık
Kısmi Teklif Verilemez
İhale Branş Kodları (OKAS) 45112700, 452360001
İhale Onay Tarihi 07.08.2023
İlanın Şekli İhale İlanı
İşin Yapılacağı Yer Ankara
İhale Yeri - Tarihi - Saati Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) - Toplantı Salonu - 08.09.2023 11:00
İhale Durumu İhale İptal Edilmiş
İptal Nedeni Diğer - Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ilkesi gereğince;
İptal Tarihi 04.04.2024
dosya yeniden açıldıysa yeniden ihale yapılması gerekmez mi? eski teklifler döviz kurundan ve hatta döviz bazlı enflasyondan dolayı maliyetin çok altındadır şimdi

Geri
Üst Alt