Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

Turgut Altınok, Fatih Ünal, Osman Gökçek, Sinan Burhan ve Nihat Yalçın gibi isimler yoğun şekilde Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ı eleştiriyor. Turgut Altınok dönemimde halka ücretsiz olan tüm sosyal etkinlikler ya ücretli oldu ya da bakımsızlıktan kapandı. Ayrıca yeme içme festivalleri yoğun tepki alıyor. Bu gibi sebeplerle başkana yoğun eleştiri var. Nereye geleceğim, tabii ki Bağlum konusuna. Bağlum ile ilgili yoğun talepler var. Mesut Başkan bu konuda Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep etmiş. Hatta 2 kez uçağını karşılamaya gitti. Bunun ispatını paylaşmıştım. Cumhurbaşkanı da Ankara milletvekili Fuat Oktay'ı işaret ederek Fuat Bey yardımcı olsun demiş.

Bir de herkesin malúmu 28 milyar liralık zarar Portaş konusu var. 5 yıl önceki 28 milyar lira belki şimdi 200 milyar lira. Bu konuda Mansur Yavaş'ın bu zararın sebebi olarak kendisini değil Mesut Özarslan'ı gösterdiği söyleniyor. Bir soruşturma açılırsa Mesut bey büyük bir çıkmaza girebilir.

Yavaş ile Özarslan'ın anlaşamadığı birkaç neden daha biliyorum. Prensi derken son aylarda araya kara kedi girdi. Araya eski bir milletvekilini koyarak X Partiye geçmek istediği söylenen Mesut Özarslan bu amacına ulaşırsa kaybettiği ABB desteğini geçtiği partiden alabilir. X Parti şu an bu geçişe olumlu bakmıyor. Ama ilerleyen günler çok şeye gebe.

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan uyuşturucu testlerinden ve Özarslan'ın devletçi söyleminden Mansur Yavaş ve partisinin rahatsız olduğu da biliniyor.

Bağlum ile ilgili kamu yatırımlarının artık başlamasını bekliyoruz. İmar sorunlarının çözülmesini bekliyoruz.
ABB tarafından süme altı edilen konuların bir an önce çözülmesini bekliyoruz.
Mansur Yavaş yolunu bulmuş, yolsuzluk olduğu zaman kendi daire başkanına soruşturma aç, topu kendi bürokratlarına at (sanki o bürokratları kendisi atamamış gibi), İlçe Belediyesini suçla, sular kesilir, benim suyum akıyor der, suları bilerek boşa akıtıyorlar diyerek akla zarar mazeretler sun

Hani liyakat olacaktı, su insan hakkı idi parayla satılmazdı, her şeffaf olacaktı, Ankaranın kaynakları Ankaraya yeter de artardı bile...

Boş vaatler, yalanlar, algılar

7 sene oldu, hala 50 metrelik yolu yapamadı, ihale yaptı, yüklenicilerin hakedişlerini ödemez, imar planı yapılamadı..yazık

Protokol yolu bitse, arsalar, daireler ilk etapta en az % 30 değer kazanacak, imar planı bitse, ruhsata açılsa en %30 daha kıymetlececek, değer kazanınca müteahhitler gelecek bölgeye, kaç yıl oldu

"Dereye su gelene kadar, kurbağanın gözü patlamış", milletin beklemekten nefesi kesildi, daraldık

İmarlı olmak- ruhsata açık olmakta tek başına yeterli değil, eğer olsaydı Yakacık ve Kuzey Yıldızı 20 yıldır ruhsata açık

50 metrelik yol çok önemli, yol medeniyet demektir

Bunun yanında prestij projeler de olursa, işte o zaman Bağlumu kimse tutamaz, sosyal donatılar, ulaşım kolaylığı, avm, market, cami, okul, yeşil alan...vb

Ovacıkta 15 milyona, Bağlumda 7 milyona satacağı bir daireyi kimse gelip Bağlumda yapmaz, gider Ovacıkta yapar, satar 15 milyona, bölgenin biraz eli yüzü düzgün projelere ihtiyacı var

İnşallah bir an önce yol biter, imar biter ve ruhsata açılır

Suyu muyu metroyu ulaşımı geçtim, onları seçimi kazanmak için yalan söyledi ama hazır yola niye asfalt atıp yolu trafiğe açmıyorsun ???
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Çevresi bu adamı parmağında oynatıyor.
Sıfır bilgi, sıfır tecrübe.
Müdürün biri demiş ki, başkanım yapay zekaya sorduk, yol yapılırsa trafik artar. Başkan da inanmış.

Elektrik ile ilgili kısım bedava olsun, suyu bedava vereceğim dedi. Su faturasında Elektrik masrafı yüzde 4 çıktı. Yani 1000 liralık su faturasının 40 lirası Elektrik masrafı. Eee 960 lira alma, 40 lira fatura gönder. Madem bedava olmalı diyorsun.

Neyse konu Bağlum. Şu trafik ortamında elinde alternatif 20 km lik 8 şerit olabilecek yol var. Asfalt atıp bitirsene be adam.

Son düzenleme:
Keçiören Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi sürtüşme halinde. Evet gerçekçi gelmeyebilir ama öyle.
Yavaş'ın prensi, sağ kolu, her şeyi Özarslan'dı.
Ama işler değişti. Gelir ve rant konusunda anlaşmazlıklar var. Satışlarda anlaşmazlıklar var. Otopark gelirlerinde anlaşmazlıklar var. Bu yüzden Özarslan, parti değiştiririm kozunu oynuyor. Hatta iktidar partisi ile görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı ile de görüştü. Yavaş da Keçiören konusunda iş yavaşlatıyor. Olay büyük.

Ben bu dönemde Keçiören yani Bağlum ve Ovacık için bir gelişme beklemiyorum.
Buradan bir iş çıkabilir

Cumhurbaşkanı, Ankara Esenboğa Havalimanına iniyor. Uçağın önünde kendi partisinden il başkanı, ilçe başkanları, 2 tane belediye başkanı. Cumhurbaşkanı, uçaktan iniyor ve heyet tarafından karşılanıyor. Hepsi ile tek tek el sıkışıyor. Orta taraflarda 1 kişi var ki, Erdoğan onu görünce duraksıyor. O kişi de "Sayın Cumhurbaşkanım, sizinle olmak mutluluk verici. Buraya yapılacak metro için Bağlum bölgesine de aktarma bekliyoruz" diyor ve bir görüşme talep ediyor. Cumhurbaşkanı da yürümeye devam ediyor ve Başdanışmanını işaret ediyor. Randevu için ilk adım atılıyor.
Bakalım ne olacak ?
5 ay önce yazdığım konu

Eylül ayında o an orada (Havalimanı) olan bir kişiden (birinci ağız) aldığım bilgiyi burada paylaşmıştım. ABB Başkanı ile Keçiören Belediye Başkanı büyük bir çekişme içinde. Bazı dosyaların yeniden açılacağı söyleniyor. Bu yüzden birbirine suç atma derdine giriştiler ve ipler koptu. Keçiören Belediye Başkanı, Bağlum konusunda Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyor. Cumhurbaşkanı da Ankara milletvekili Fuat Oktay ile görüş diyor. Keçiören Belediye Başkanı, Bağlum'u öne sürerek büyük ihtimalle parti değiştirme konusunu konuşacaktı.

Benim bildiğime göre, Keçiören Belediye Başkanının iktidar partisine geçişini Turgut Altınok ve Osman Gökçek istemedi. Cumhurbaşkanı da sıcak bakmamış ve dün itibariyle bu iş sona ermiş.

Çok büyük ihtimalle, Keçiören Belediye Başkanı, günler sonra sessizliğini bozup ben kendi partimde kalıyorum diyecek.

bağluma bir metro aktarması yapılmamasının keçiörenin chp de olması ile alakası yok bağlum seçmeni ekseriyetle zaten ak partili , muhtemelen gerek görülmedi, şartlar uygun değildi projeye tersti vs felan yoksa bağluma da pekala aktarma olabilirdi.

suyu bedava vereceğim dedi. Su faturasında Elektrik masrafı yüzde 4 çıktı

Turgut Altınok, Fatih Ünal, Osman Gökçek, Sinan Burhan ve Nihat Yalçın gibi isimler yoğun şekilde Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ı eleştiriyor. Turgut Altınok dönemimde halka ücretsiz olan tüm sosyal etkinlikler ya ücretli oldu ya da bakımsızlıktan kapandı. Ayrıca yeme içme festivalleri yoğun tepki alıyor. Bu gibi sebeplerle başkana yoğun eleştiri var. Nereye geleceğim, tabii ki Bağlum konusuna. Bağlum ile ilgili yoğun talepler var. Mesut Başkan bu konuda Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep etmiş. Hatta 2 kez uçağını karşılamaya gitti. Bunun ispatını paylaşmıştım. Cumhurbaşkanı da Ankara milletvekili Fuat Oktay'ı işaret ederek Fuat Bey yardımcı olsun demiş.

Bir de herkesin malúmu 28 milyar liralık zarar Portaş konusu var. 5 yıl önceki 28 milyar lira belki şimdi 200 milyar lira. Bu konuda Mansur Yavaş'ın bu zararın sebebi olarak kendisini değil Mesut Özarslan'ı gösterdiği söyleniyor. Bir soruşturma açılırsa Mesut bey büyük bir çıkmaza girebilir.

Yavaş ile Özarslan'ın anlaşamadığı birkaç neden daha biliyorum. Prensi derken son aylarda araya kara kedi girdi. Araya eski bir milletvekilini koyarak X Partiye geçmek istediği söylenen Mesut Özarslan bu amacına ulaşırsa kaybettiği ABB desteğini geçtiği partiden alabilir. X Parti şu an bu geçişe olumlu bakmıyor. Ama ilerleyen günler çok şeye gebe.

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan uyuşturucu testlerinden ve Özarslan'ın devletçi söyleminden Mansur Yavaş ve partisinin rahatsız olduğu da biliniyor.

Bağlum ile ilgili kamu yatırımlarının artık başlamasını bekliyoruz. İmar sorunlarının çözülmesini bekliyoruz.
ABB tarafından süme altı edilen konuların bir an önce çözülmesini bekliyoruz.
iyi bir adam olabilir karakterli biri olabilir Mesut Özarslan ama yönetim konusunda herhalde çok becerikli değil hocam.

Son düzenleme:
Keçiören belediye başkanının Ak Partiye geçmesi bizim için iyi olmayabilir. şehir plancıları odası yine ideolojik davranıp imara dava açar.
Kayyum atarız onlara da 😄

bağluma bir metro aktarması yapılmamasının keçiörenin chp de olması ile alakası yok bağlum seçmeni ekseriyetle zaten ak partili , muhtemelen gerek görülmedi, şartlar uygun değildi projeye tersti vs felan yoksa bağluma da pekala aktarma olabilirdi.

iyi bir adam olabilir karakterli biri olabilir Mesut Özarslan ama yönetim konusunda herhalde çok becerikli değil hocam.
Hocam Bağlum metroya uygun değil. Rakım yüksek, proje zaten uzun, Bağlum ile 4-5 km daha eklenecekti. Bu masrafa gerek görülmedi.

Bu dosya yeniden hortlayacak. Bir nevi kendini sağlama alma durumu. 5 yıl önceki 28 milyar şimdinin 280 milyarı

97719.jpg

Alternatif protokol yolu artık açılmalı.
Metrolara ring otobüsleri olmalı.
Şehitler'e var ama 1 saat sürüyor Osmangazi caddesi trafiğinden dolayı, zaten Bağlum içinde bile trafik var İlk duraktan çevreyoluna kadar yeri geliyor 40 dk da çıkılmıyor. Ayrıca tek yön 17.5 KM 40 durak var adam otobüsü kaldıramadan diğer durağa geliyor, durak sayısı yarıya indirilmesi lazım

Her metroya birçok yere olmalı.
Meclis gündemine yazılı olarak gelecek inşallah
Zaten sorun orada, en yakın istasyon Dutluk ve Şehitler'e mesafe 9 KM, Ovacık'a sadece inmek 7 KM, Pursaklar'ın Bağlum tarafı Bağlum'a 5 KM, Protokol Yoluna inersek 8 KM yani anlayacağınız şu anki herhangi metro projesi Bağlum ile uzaktan yakından alakalı olmuyor, ring yapınca da Kızılay'a sefer düzenlemekten daha uzun sürüyor çünkü zaten Kızılay'a 17 KM burası. Metrodan veya Kızılay'dan hiçbir durakta durmayacak şekilde express sefer lazım başka bir yolu yok bunun

İşler karışık. Turgut Altınok ismini ilçeden silen Mesut bey bakalım ne yapacak. Erdoğan ne karar verecek.

Her şeyi ücretli yapmıştı.

Bağlum'da çok yerim var. Merakla bekliyorum.

Mesut bey için 2. Dönem bitmiştir, bundan sonra da CHP buraya aday koymaz, milliyetçi veya sağ bir parti ile ittifak yapmaya çalışır. Koyarsa da koyacağı aday ya milliyetçi - muhafazakar olur CHP'ye sağlam bağlı bir isim olmaz ya da Adana'da yapıldığı gibi Aleviler üzerinden bir politika yürütülerek Alevi bir ismi aday koyarak kazanmaya çalışırlar. Bu 2 ihtimalde de Bağlum için artı veya eksi olduğunu söylemek zor ama geçmiş sonuçlar sanki Alevilerin Erlik ve Gazino'da daha yoğun olduğunu gösteriyor bu sebeple Bağlum yok sayılabilir

Geri
Üst Alt