W
Yenişehir'in yeni asfaltlanmış gıcır gıcır yolları dışında ben harika bir şehirleşme belirtisini göremiyorum. Yenişehir ilçesinin stadyuma yakın taraflarında bir zamanlar yalnızca düşük yoğunluklu yerleşim yani villalar ve müstakil evler bulunurdu. Özellikle Çevre Parkı çevresi ile Metro Market'in arkasında bulunan 50. Yıl Karakol ve ASM çevresindeki müstakil evlerin niteliği ve düzeni muntazamdı. Çocukluğumda bir tanıdığımız 50. Yıl'da otururken sık sık ziyaretine giderdik. Oraları aynı Adana Çukurova'daki 100. Yıl Mahallesi'nin Kireçocağı mevkiinde (Fazlı Meto ile Hacı Bektaş Veli Bulvarları arasında kalan kesim) bulunan, bir zamanlar tamamen müstakil evlerin bulunduğu alana benzetirdim. 2010'larda her iki yer de ben yaptım oldu zihniyeti ile yüksek yoğunluklu yerleşime açıldı. 100. Yıl'da o müstakil evlerin olduğu yerler her geçen sene daha fazla apartmana ev sahipliği yapmaya başladı. Yenişehir'de her ne kadar müstakil evler büyük ölçüde korunsa da etrafları yer yer 30 katın üstüne çıkan rezidanslar ile dolmaya başladı. İki bölgede de inşa edilen rezidansların bir kısmı ülke ortalamasının bir hayli ötesinde kalitede projeler olsa da etrafındaki yolların düşük yoğunluklu yerleşime göre planlanmış olması ve bu yolların geliştirilmesi/çoğaltılması için herhangi bir plan tadilatının yapılmamış olması söz konusu bölgelerin çevresinde büyük bir trafik sorununa yol açtı. Bu sorunlar şimdilik kavşak düzenlemeleri ile çözülmeye çalışılsa da gelecekte şehirleşme tamamlandığında ne olacağı şimdilik muamma.Yanıbaşındaki Mersin Yenişehir ilçesiyle harika bir şehirleşme yaşarken adananın yeni kurulan ilçesi nasıl böyle zevksiz apartmanlardan oluşuyor anlamadım. 2 şehir arasında müteahhit kaliteli farkı çok yüksek sanırım
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.