4 AYDA DGS OLUR MU?

Rick Grimes

Andrew Lincoln
Tuğgeneral
1/3
Konu sahibi
bırakın adam DGS İle çıksın ne dinamik adamlarsınız yaw.

DGS Elektrik Elektronik Müh. puanı Bilgisayar'a göre daha düşük.

2 yıllık Elektrik okusun sonra DGS ile çıkar.

yok ben ODTÜ istiyorum diyorsa burslu bebe olacam diyorsa (iki arkadaş galiba burslu) akbaraya arkadaşa hava atcam diyorsa sizin dediğinizi yapsın.
Aynı serüveni neden iki kere yaşasın ki?

Ayrıca 1-2 kontenjan açtıkları üvey evlat DGS ile mi geçiş yapacak.

DGS işi tamamen şans işi. Sen çok yüksek alsan bile senden bir tık yüksek alan biri senin kontenjanını alıyor

Kusura bakmayın ama TYT olmadan AYT'yi fulleseniz bile bir şey yapamazsınız. İkisi birlikte olmalı

Ayrıca 1-2 kontenjan açılan DGS ile mi geçiş yapacak.

DGS işi tamamen şans işi. Sen çok yüksek alsan bile senden bir tık yüksek alan biri senin kontenjanını alıyor

Ayrıca 1-2 kontenjan açtıkları üvey evlat DGS ile mi geçiş yapacak.

Üniversite bölüm aynıdır. şuan benim sınıfımda okuyanların %75-80i daha Bilgisayar kapatmayı bilmiyor. birde Tekniker kadrosu ile Atanmak istiyorlar. ona sinirim bozuluyor mesela.

Elektrik Elektronik garçekten bilgisayar müh'e göre sıralaması düşük. arada 20p fark var.

Top 5 üniversitede okumayınca böyle oluyor zaten.

50K üstü tüm üniversitelerin ortak kaderi
yok gene bölümümüz iyi. bunu farketmeyenler var sadece. sınıf temsilcisi ayrı bir havada (kendisini yök başkanı zannediyor) bizim sınıf Orta doğu'dan ibaret garçekten. herkes kendine takım örgüt kurmuş. bizim sınıfta birlik beraberlik yok valla. olsa birbirlerine girerler düşünceleri ters düşer. şuanki İran gibi olur uzun lafın kısası

Üniversite - Bölüm aynı okuyan Karakter farklı. Senin bir şirketin olsa işe ODTÜ Mezunu birşey bilmeyenimi alırsın yoksa sıralaması orta bir Myo mezunu fakat mesleki şeylerden anlıyor. myo mezununumu alırsın yoksa ODTÜ' mezununumu?

MYO Mezununu alırsın değilmi?

vasıfsız'sa birşey yapamazsın tabii

Konu sahibi
MYO'yu Meslek Yüksekokulu 1.si plaketi alarak tamamladım ve pek bir işime yaramadı.

Devamını getiremedikten sonra ara eleman olarak kalırsın.

DGS ile 4 yıla tamamlamayı DGS'nin nankörlüğü yüzünden yapamadım. Daha dener miyim bilmiyorum. Artık her şeyden sıkıldım, bıktım

Konu sahibi
Bişey sorucam hangisi daha mantıklı olur 2 seneden sonra mı dgs ile 4 yıla mı çıkartırım yoksa sadece 4 yıllık yeterli mi
DGS'ye girmiş biri olarak bu üvey evlat muamelesi gören sınavına girmenizi tavsiye etmiyorum. Kontenjanlar yok gibi bir şey. Derece yapamazsanız açıkta kalıyorsunuz. Kendimi anca açıköğretime atabildim.

İlk amacınız YKS ile 4 yıllık kazanmak olsun. Yapamadıysanız mezuna kalmaya çalışın. Eğer yeterince mezuna kaldım yaşım geçiyor artık bir yere girmem gerekiyor diyorsanız da en son 2 yıllık yer yazıp mezun olduktan sonra DGS'ye başvurun. Benimkisi de zorunluluktandı

Bişey sorucam hangisi daha mantıklı olur 2 seneden sonra mı dgs ile 4 yıla mı çıkartırım yoksa sadece 4 yıllık yeterli mi

Sözel için söylüyorum
2+2
veya 2+3 daha mantıklı.

DGS ile çık. istanbul dışını üvey evlat olarak görme artık be @Rick Grimes

DGS'ye girmiş biri olarak bu üvey evlat muamelesi gören sınavına girmenizi tavsiye etmiyorum. Kontenjanlar yok gibi bir şey. Derece yapamazsanız açıkta kalıyorsunuz. Kendimi anca açıköğretime atabildim.

İlk amacınız YKS ile 4 yıllık kazanmak olsun. Yapamadıysanız mezuna kalmaya çalışın. Eğer yeterince mezuna kaldım yaşım geçiyor artık bir yere girmem gerekiyor diyorsanız da en son 2 yıllık yer yazıp mezun olduktan sonra DGS'ye başvurun. Benimkisi de zorunluluktandı
bence maddiyat bir sıkıntı değilse ve yaptığınız sıralama hedefiniz olmasa da kalburüstü denebilecek bir şeyse mezuna kalmak yerine yurtdışına yerleşmeye çalışmak daha mantıklı, bir tek üniversite son kayıt tarihleri belki sizi biraz sıkıntıya sokabilir o biraz da yerleşmelerin açıklanmasına bağlı

2+2
veya 2+3 daha mantıklı.

DGS ile çık. istanbul dışını üvey evlat olarak görme artık be @Rick Grimes
Hocam konu dışına çıkacak amma velakin; İstanbul-Ankara dışında bazı mühendisliklerin yazılması hiç mantıklı değil. Eğer kendinizin bağlantısı yoksa ve bu (+İzmir,Eskişehir) şehirlerdeki etkinliklere katılmıyorsanız iş bulmanız çok zor.

Elektrik / EE Mühendisliği için Büyük Sanayisi veya Büyük Sanayi şirketleri olan şehirler hariç yazılması mantıklı değil. Bunlar da zaten; Ankara,İstanbul,İzmir,Bursa,Kocaeli,Sakarya bi de KaTÜ oluyor.

Konu sahibi
bence maddiyat bir sıkıntı değilse ve yaptığınız sıralama hedefiniz olmasa da kalburüstü denebilecek bir şeyse mezuna kalmak yerine yurtdışına yerleşmeye çalışmak daha mantıklı, bir tek üniversite son kayıt tarihleri belki sizi biraz sıkıntıya sokabilir o biraz da yerleşmelerin açıklanmasına bağlı
2 yıllık bölümü yaşadığım kötü olay yüzünden o kadar zorla yazmıştım ki ek tercih dönemlerinin son gününün son saatinde kayıt olmaya gitmiştim. Kayıtlar Cuma okulun kapanış saatinde (Yaklaşık 17-18 gibi) bitiyordu. Ben cuma günü 16'da gitmiştim ve Pazartesi üniversite açılmıştı.

Sonra DGS olaylarına bakınca hırs yaptım okulu 1.likle bitirdim ancak DGS'de yine moralim bozuldu.

2 yıllık bölümü yaşadığım kötü olay yüzünden o kadar zorla yazmıştım ki ek tercih dönemlerinin son gününün son saatinde kayıt olmaya gitmiştim. Kayıtlar Cuma okulun kapanış saatinde (Yaklaşık 17-18 gibi) bitiyordu. Ben cuma günü 16'da gitmiştim ve Pazartesi üniversite açılmıştı.

Sonra DGS olaylarına bakınca hırs yaptım okulu 1.likle bitirdim ancak DGS'de yine moralim bozuldu.
sen sadece istanbul tercih ettin.

izmir veya ankara tercih etseydin gelirdi net sana

Konu sahibi
sen sadece istanbul tercih ettin.

izmir veya ankara tercih etseydin gelirdi net sana
Kalan 2 yıl için şehir değiştirmeyi mantıklı bulmadım.

2 yılım kalacak ve gereksiz şehir değişikliği masraflarına gireceğim. Hiç gitmediğim bir şehire gideceğim alışana kadar okulum bitecek ve geri döneceğim. O yüzden verdiğim karardan memnunum. KYK'da şahsen kalabileceğimi düşünmüyorum. Kiraya çıksam tonlarca para. Aile evinde okuyabilirsem okurum demiştim olmadı.

Şu an burada konuşurken ve tavsiyelerde bulunurken içime bir his geldi. Acaba tekrar girsem mi?

O zaman "4 Ayda DGS olur mu?"

Ekran görüntüsü 2026-03-11 211850.webp

2 yılım kalacak ve gereksiz şehir değişikliği masraflarına gireceğim. Hiç gitmediğim bir şehire gideceğim alışana kadar okulum bitecek ve geri döneceğim. O yüzden verdiğim karardan memnunum. KYK'da şahsen kalabileceğimi düşünmüyorum. Kiraya çıksam tonlarca para. Aile evinde okuyabilirsem okurum demiştim olmadı.

Şu an burada konuşurken ve tavsiyelerde bulunurken içime bir his geldi. Acaba tekrar girsem mi?

Ekli dosyayı görüntüle 127589
4 ayda her şey olur bence yapabilirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 127589
Olur. busefer En kötü Doğudada gelse gidersin. @Rick Grimes

Sözel için söylüyorum
söze sanırım üvey evlat bir alan olduğu için kontenjan dolma riski pek yok çevremde öyle sözel okuyayım diyen görmedim oradan biraz şanslısınız
Olur. busefer En kötü Doğudada gelse gidersin. @Rick Grimes
kırgızistan manas üniversitesi varmış bir orayı da görmek gerek

Geri
Üst Alt