Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
En başta bu zorlu serüvende sizlere kolaylık diliyorum.
Sizlere ilk tavsiyem konu analizi çıkartmanız, konularda 0 olsanız bile az çok bilme imkanınız var. Sıkı çalışmanız ancak kendinizi hırpalamanızı isterim. YKS'nin dönüm noktasıdır MSÜ sonrası zaman, mental yapınızın durumu aşırı önemlidir.
TYT paragraf en zor kısımlardan biri eğer onu halletti iseniz işiniz biraz daha rahat. Size ilk tavsiyem bir denemeye girip doğru/yanlış/boş larınızın nereden geldiğine bakmanız. Bu şekilde en azından çözebildiğiniz konuları eleyebilirsiniz.
Hedefiniz ilk 20K anladığım kadarı ile, eğer ortalamanız görece yüksek ise (95+) tutturma şansınız bulunuyor ancak çok yüksek değil fakat imkansız da değil. (Daha sonra ekleme yapacağım şu an bir yere yetişmem gerekiyor.)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
20K öyle düşündüğünüz kadar bir derece değil hocam. 10K bile 110tyt/65 ayt ile girilebiliyor.
En başta bu zorlu serüvende sizlere kolaylık diliyorum.
Sizlere ilk tavsiyem konu analizi çıkartmanız, konularda 0 olsanız bile az çok bilme imkanınız var. Sıkı çalışmanız ancak kendinizi hırpalamanızı isterim. YKS'nin dönüm noktasıdır MSÜ sonrası zaman, mental yapınızın durumu aşırı önemlidir.
TYT paragraf en zor kısımlardan biri eğer onu halletti iseniz işiniz biraz daha rahat. Size ilk tavsiyem bir denemeye girip doğru/yanlış/boş larınızın nereden geldiğine bakmanız. Bu şekilde en azından çözebildiğiniz konuları eleyebilirsiniz.
Hedefiniz ilk 20K anladığım kadarı ile, eğer ortalamanız görece yüksek ise (95+) tutturma şansınız bulunuyor ancak çok yüksek değil fakat imkansız da değil. (Daha sonra ekleme yapacağım şu an bir yere yetişmem gerekiyor.)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
20K öyle düşündüğünüz kadar bir derece değil hocam. 10K bile 110tyt/65 ayt ile girilebiliyor.
bırakın adam DGS İle çıksın ne dinamik adamlarsınız yaw.
DGS Elektrik Elektronik Müh. puanı Bilgisayar'a göre daha düşük.
2 yıllık Elektrik okusun sonra DGS ile çıkar.
yok ben ODTÜ istiyorum diyorsa burslu hard inek öğrenci olacam diyorsa (iki arkadaş galiba burslu) akbaraya arkadaşa hava atcam diyorsa sizin dediğinizi yapsın.
ustalar, dil bilgisinde soru kaçırmıyorum ve unutmamak için her dil bilgisi deneme çözüyorum. TYT paragrafa hiç çalışmamışken bile netler 20nin aşağısına inmiyordu. şimdi paragrafı az çok hallettim biraz daha kasmam gerekli, 1 haftaya kadar 3 soru bankası bitirmiş olacağım. verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim. sırada TYT matematik belası var, onu 10 günde bitireceğim.
Ben de türkçe sosyalde 450 puan mı ne yapmıştım (şimdi bakamayacağım) fakat hem alanda yapabileceğim herhangi bir bölüm bulunmamasından hem de o zamanlar önemli zihinsel gelişim basamaklarını atlamanın getirdiği çeşitli sorunlardan ötürü bu puanı tuvalet kağıdı olarak kullanmış idim.
ustalar, dil bilgisinde soru kaçırmıyorum ve unutmamak için her dil bilgisi deneme çözüyorum. TYT paragrafa hiç çalışmamışken bile netler 20nin aşağısına inmiyordu. şimdi paragrafı az çok hallettim biraz daha kasmam gerekli, 1 haftaya kadar 3 soru bankası bitirmiş olacağım. verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim. sırada TYT matematik belası var, onu 10 günde bitireceğim.
Günlük olarak çalışın, bazı AYT konuları TYT'lerin devamı oluyor. Önceliğinizi o konulara verip çözebileceğiniz soru sayısını arttırın.
Amacınız soru bankası bitirmek değil, farklı soru tarzları görmek olmalı. Dengeli çalışın ama iyi yaptığınızı fark ettiğiniz derse öncelik verip bitirin.
Sosyal'e son 30-40 kalaya kadar bakmanıza gerek yok. Genel olarak sözel olduğundan biraz ezbere bakıyor.
AYT Kimya için asıl olayınız Mol/Molal/Molar kavramları, bunların üzerine çalışın. Kimyanın genelini kurtarırsınız. Fizik hem ezber hem de soru çözümü, biyoloji ise sadece ezber.
En başta da dediğim gibi, bence yarın 1 TYT 1 AYT denemesi yapın. (Süre tutmadan) Doğru-Yanlış-Boş olan sorularınızdan konu analizi çıkarın, ona göre konu kapata kapata ilerleyin.
Hocam ben de MSÜ itibari ile düzgün çalışmaya başladım, az da temelim vardı. 10K civarı yaptım. 20K teknik olarak mümkün ancak sıkı ve düzgün çalışmalısınız.
En başta da dediğim gibi, bence yarın 1 TYT 1 AYT denemesi yapın. (Süre tutmadan) Doğru-Yanlış-Boş olan sorularınızdan konu analizi çıkarın, ona göre konu kapata kapata ilerleyin.
Şöyle bir şey var sıfırdan başlayan biri olduğu için konuları anlamadan deneme çözmenin faydası olur mu ki? Psikolojik olarak yapamıyorum hissi verir. Demolize olabilir.
Son olarakta konu bitirmek önemli değil anlayarak bitirmek önemli. İlk girdiğimde konuları bitirmek için bitirmiştim. O konuyla ilgili soru geldiğinde bakakalmıştım
hocam ayt matematik youtube soner hoca kampı 60 saat sürüyor. konu anlatımı 60 saat yani. konu öğrenmeye dair bunun dışında gerekli bir şey yok, soruları tanımak lazım evet ama AYT matematik bu konuda TYT matematiğe göre çok daha rahat bir durum değil mi?
Yani hocam, orası biraz karmaşık. Matematikte ve geometride bütün olay o soru tarzını görmüş olup olmamanıza bakıyor. Ondan daha rahat daha zor demek mantıklı olmaz. TYT daha çok mantık ağırlıklı iken, AYT daha çok işlem ağırlıklı.
9. sınıfta okul birincisiydim. 10. sınıfta ortalamam 80di. sonrası felaket, boşladım okulu. 9-10daki başarımı referans alarak kendime güvenmiyorum açıkcası.
100 gün kaldı. ben 20bin hedefliyorum. bunu yapmayı çok istiyorum. sayısal veriler ışığında günde 10 saat çalışma ile zaten 2 ayda TYT-AYT bitiyor. her şey sayısal veriler değil tabi ama konu çalışma olarak bu şekilde bitiyor.
Hocam şimdilik olur olmaz diye düşünmeyin, şu anki amacınız elinizden gelen en iyisini yapabilmek. Yazsam mı mezun mu bıraksam şu okulu mu yazsam muhabbetini sınav sonrasına bırakın! Her gün 10 saat verim aldığınız sürece iyi ancak veriminizin düştüğünü fark ettiğiniz anda süreyi azaltın veya 1 gün dışarı çıkıp ara verin. Sınav öncesi mental çok önemli.
Konuların yetişmesi kadar sınavda harcadığınız süre de önemli, ilk hafta süre tutmadan sadece konu açığı bulmak için 3-4 günde 1 deneme çözün, konu kapatmaya çalışın. Son birkaç yıldır çıkmamış konulara şimdilik bakmayın.
Haftaya itibari ile süreli sınavlara başlayın ve kaç soru yetiştirebildiğinize bakın. Bu sınav sadece bilgi değil (her ne kadar süresi artmış olsa da) zaman da yarışı.
TYT özelinde çok bilgili olup ağlayarak çıkan bir ton arkadaşım vardı. Çünkü Türkçe'den çıktıklarında zamanı kullanamadıkları için yaklaşık 1 saatleri gitmişti. Zamanı kullanabilmek önemli. TYT'de ağır bilgi sorusu gelmiyor.
TYT Fen özelinden konuşuyorum Kimya ve Biyoloji çerez. Çıkmış soruları çözerek bile 5 soru yapılır
Şöyle bir şey var sıfırdan başlayan biri olduğu için konuları anlamadan deneme çözmenin faydası olur mu ki? Psikolojik olarak yapamıyorum hissi verir. Demolize olabilir.
Hocam, şu anda buna demoralize oluyorsanız direkt mezuna bırakmak daha mantıklı. Şu 100 gün aşırı stressli ve yoğun geçecek, ne yazık ki bazı kişilerin burada elenmesi gerekiyor.
Doğru ancak süre olarak sıkıntımız bulunuyor. Şu anki amaç hangi konularda gerçekten eksik olduğunun anlaşılıp ona göre bakılacak konu sayısının azaltılması. Taktiksel eleme gibi düşünebilirsiniz.
Tabii ki de isteğe bağlı ancak körlemesine konu öğrenmektense bilinen konularda soru çözüp yanlış bilinen konuların tekrarlanması çok önemli.
Son olarakta konu bitirmek önemli değil anlayarak bitirmek önemli. İlk girdiğimde konuları bitirmek için bitirmiştim. O konuyla ilgili soru geldiğinde bakakalmıştım
, Bir konuyu öğrenirken alıştırma ve öğrendikten hemen sonra soru çözün. Haftanın 1 günü o hafta öğrendiğiniz konuların tekrarını/soru çözümünü yapma günü olsun.
Tek amaç konu bilmek değil, konunun sorusunu çözebilmek.
1050 TL'yi 4 taksite böldüm. Aylık 260 küsür falan. DGS öncesi antrenman olur. Olur da DGS'yi yapamazsam açıköğretim bölümümü değiştirmek istiyordum bahane olur benim içinde
1050 TL'yi 4 taksite böldüm. Aylık 260 küsür falan. DGS öncesi antrenman olur. Olur da DGS'yi yapamazsam açıköğretim bölümümü değiştirmek istiyordum bahane olur benim içinde
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.