2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı

Çocuklar okuldan soğuyor.
Zaten habire tatil var.
Eskiden çok daha iyiydi.
Şurda 365 günün kaç günü okul var ki, 150 gün var mı ?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Saçma değil bir çok kişinin ara dönemlerdeki dinlenme noktası ve kişisel ihtiyaçların çoğu bu dönemde gideriliyor
Kişisel ihtiyaç neymiş, banyo falan mı 😊

Zaten habire tatil var.
Eskiden çok daha iyiydi.
Çocuk okulda durdukça daha çok soğuyor okulu seven çocuk her halükarda sıkıntı yaşamaz

Çalışan anne babalar, aranın arası tatillerde çok zorluk yaşıyor...

Sen şu ülkenin öğretmenin ile çekmediğin ne ya şu meslek sana ne yaşattı
Benim mesajımı alıntı yapma

Sen şu ülkenin öğretmenin ile çekmediğin ne ya şu meslek sana ne yaşattı
Ne yaşatacaklar ağzını topla.
Yılın 200 günü izin diyorum.
Yorum yapamayacak mıyız ?
Siz herkesi eleştiriyorsunuz

Burası yine öğretmenlerin çalışma koşullarına geliyor. :/

Zaten habire tatil var.
Eskiden çok daha iyiydi.
Sınav haftasından sonra zaten verimli şekilde ders işlenemiyor. Bu hafta arasında da öğretmenlere analiz çıkarma, sınav okuma gibi fırsatlar düşüyor. MEB'in bu zamanı etkinlikler düzenleyerek daha aktif hale getirmesi gerekiyor ama.

Eğitim Öğretim yılı 90+90 180 iş günüdür. Eskiden de böyle idi şimdi de böyle, değişen bir şey olmadı. Sadece tatil yazdan alındı.
Kişisel ihtiyaç neymiş, banyo falan mı 😊

Bir yerleri gezmek, yoğunluktan rahatlamak. Bunlar da bir ihtiyaç değil mi? Unutmayın, ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin yıllık istediğiniz zaman izin hakları yok. Bundan dolayı da izin süreleri görece daha uzun.
Otobüste bir lise çıkışına denk gelmiştim.

Arkadaş grubu sınav sonrasındaki 1 haftalık ara çok gereksiz demişti. 1 hafta dinlensek n'olcak okula gelelim demişti bir hanımefendi
Hocam, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin verimi düşüyor. Bu konuda deneyimli eğitimciler ve öğrencilerin geneli dışında başkasını dinlememek lazım. Meslek liselerinde tatil öğrencilerin gözünde gereksiz iken puanla alan okullarda bildiğim kadarı ile dinlenmek için fırsat olarak görülüyor.

Çalışan anne babalar, aranın arası tatillerde çok zorluk yaşıyor...
Affedersiniz ama okullar bakımevi mi?

Okulların amacı çocuklara eğitim öğretim vermek. Onlara bakmak değil. Ha ilkokul için bir kademeye kadar anlarım çünkü çocuklar küçük olabiliyor ama o zaman da ya yıllık iznini kullanacak ya da bir tanıdığından(aile/komşu/bakıcı) 1 haftalık bakmasını isteyecek.
Ne yaşatacaklar ağzını topla.
Yılın 200 günü izin diyorum.
Yorum yapamayacak mıyız ?
Siz herkesi eleştiriyorsunuz
Yorum yapın tabii ki hocam, ben şahsen yapmanızı isterim. Sadece bir öğretmen çocuğu olarak bazı konularda bilgilendirmek, yanlış anlaşılma varsa düzeltmek isterim.
Yıllık izin bu arada 185 gün değil. Okul bittikten sonra yılsonu ve yılbaşı seminerleri/toplantıları oluyor. Ortalama bir öğretmenin yıllık çalıştığı gün sayısı yaklaşık 230. Yani toplam izinli gün sayısı 150'ye tekabul ediyor.

Geri
Üst Alt