13 yıl aranın ardından TCDD yeniden Mardin’de!

TCDD & demir-yolcu

Teğmen
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 6. Bölge Müdürlüğü, Karkamış - Nusaybin ve Şenyurt – Mardin hat kesimlerinde tamamlanan zemin iyileştirme, ray bakımı ve teknik onarım çalışmalarının ardından tren trafiğinin yeniden başlayacağını duyurdu.

Suriye iç savaşının başlamasının ardından 2013 yılından beri kapalı olan hatlar, 25 Mart 2026 tarihinden itibaren hem yük hem de yolcu taşımacılığına açılacak.

TCDD'den yapılan açıklamada şu uyarıya yer verildi:

"Karkamış - Nusaybin ve Şenyurt - Mardin hat kesiminde, 25.03.2026 tarihinden itibaren tren trafiğinin başlaması planlanmakta olup; demiryolu hatlarına yaklaşmak, hemzemin geçitlerde trafik kurallarına uymamak, trenlerin geçiş önceliğine riayet etmemek can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir. Halkımızın bu hususlara dikkat etmesini önemle rica ederiz."

Geçtiğimiz haftalarda yine aynı şekilde 15 yıl süreyle kapalı kalan Ceylanpınar (Şanlıurfa) açılmıştı.
IMG_1155.webp

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 6. Bölge Müdürlüğü, Karkamış - Nusaybin ve Şenyurt – Mardin hat kesimlerinde tamamlanan zemin iyileştirme, ray bakımı ve teknik onarım çalışmalarının ardından tren trafiğinin yeniden başlayacağını duyurdu.

Suriye iç savaşının başlamasının ardından 2013 yılından beri kapalı olan hatlar, 25 Mart 2026 tarihinden itibaren hem yük hem de yolcu taşımacılığına açılacak.

TCDD'den yapılan açıklamada şu uyarıya yer verildi:

"Karkamış - Nusaybin ve Şenyurt - Mardin hat kesiminde, 25.03.2026 tarihinden itibaren tren trafiğinin başlaması planlanmakta olup; demiryolu hatlarına yaklaşmak, hemzemin geçitlerde trafik kurallarına uymamak, trenlerin geçiş önceliğine riayet etmemek can ve mal güvenliği açısından tehlikelidir. Halkımızın bu hususlara dikkat etmesini önemle rica ederiz."

Geçtiğimiz haftalarda yine aynı şekilde 15 yıl süreyle kapalı kalan Ceylanpınar (Şanlıurfa) açılmıştı.Ekli dosyayı görüntüle 129167
Yeni üretilen trenler Buraya mı gelir? Güneydoğu TCDD’nin yeni gözdesi diye sordum

Konu sahibi
oy olmayan yere verirlermi yepyeni treni.

Oy yoksa Güneydoğu/Doğu Anadolu bölgelerinde yatırımda yok düşüncesine pek katılmıyorum.

Diyarbakır-Batman trenini yenilediler bir kaç yıl önce.

Malatya-Kahramanmaraş (bu bölgelerde hızlı tren hatlarıyla ilgili olarak projelendirilme aşamasına geçildi )

Kurtalan hattı uzatılıyor - Siirt (Merkeze kadar)

Keza şimdi Şanlıurfa-Mardin hattı açılıyor.

Dolayısıyla siyasi bir gözle bakmamak gerekli.

Ki ona bakarsan Mersin-Adana HT hattı var CHP’li bölge

Halkalı-Kapıkule HT (CHP’li bölge)

Dolayısıyla: Olaya siyasi bir gözle bakmamak lazım.

Oy yoksa Güneydoğu/Doğu Anadolu bölgelerinde yatırımda yok düşüncesine pek katılmıyorum.

Diyarbakır-Batman trenini yenilediler bir kaç yıl önce.

Malatya-Kahramanmaraş (bu bölgelerde hızlı tren hatlarıyla ilgili olarak projelendirilme aşamasına geçildi )

Kurtalan hattı uzatılıyor - Siirt (Merkeze kadar)

Keza şimdi Şanlıurfa-Mardin hattı açılıyor.

Dolayısıyla siyasi bir gözle bakmamak gerekli.

Ki ona bakarsan Mersin-Adana HT hattı var CHP’li bölge

Halkalı-Kapıkule HT (CHP’li bölge)

Dolayısıyla: Olaya siyasi bir gözle bakmamak lazım.
Diyarbakır - Batman treni hala DMU Seti açıldığından beri aynı tren.
zaten açılalı birkaç yıl oluyor.

Çift hat yapılmasını istiyoruz Diyarbakır şehiriçi'ni Ki Banliyö treni yapılsın.

fakat devlet demiryollarının umrunda değil.

Karayolları çukurdan geçilmiyor.

Elazığ Bulvarı artık kaldırmıyor.

[2 | 4| refüj | 4 | 2 | olması gerekiyor artık.

ama ödenek yok deniliyor.

Konu sahibi
Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan ve Diyarbakır-Mazıdağı hatlarını modernize ederek dizayn hızını saatte 160 kilometreye çıkaracaklarını bildirerek, "Diyarbakır-Mazıdağı arasındaki demir yolunun güneydeki Mardin'e bağlanması amacıyla Diyarbakır-Mardin demir yolu etüt ve proje çalışmalarına devam ediyoruz."

UAB Bakanı bu ifadeleri kullanmıştı geçen yıl.

Muhtemelen Kurtalan hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattı bitirildikten sonra Diyarbakır-Mardin hattına da dokunurlar.

@Rime

İstanbul (Marmaray) ilk günkü gibi hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca İstanbul'a yeni tren hatları gelecek.
İstanbul da yapmak zorunda. Çünkü hizmet yapmasa hiç oy bile alamazlar

Diyarbakıra yapmak zorunda değil çünkü neredeyse hiç oy verilmiyor ona.

Aslında Diyarbakırda AK parti adayı kazanabilirdi

Fakat Simitçiye 200 lira verip al hepsini dağıt deyince bu adamın kazanmaması gerekiyordu.

Bir simit 2 lira zannediyor olmalı.

Doğudaki Hizmet veren kayyumları merkeze çektiler. Batıdaki kayyumlarda bir değişim yok.

Marmarayda eski tren

Şuan Antep'e yatırım yapılıyor en çok

Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan ve Diyarbakır-Mazıdağı hatlarını modernize ederek dizayn hızını saatte 160 kilometreye çıkaracaklarını bildirerek, "Diyarbakır-Mazıdağı arasındaki demir yolunun güneydeki Mardin'e bağlanması amacıyla Diyarbakır-Mardin demir yolu etüt ve proje çalışmalarına devam ediyoruz."

UAB Bakanı bu ifadeleri kullanmıştı geçen yıl.

Muhtemelen Kurtalan hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattı bitirildikten sonra Diyarbakır-Mardin hattına da dokunurlar.

@Rime
Saatte 160kmh olsa ne yazar bölge tek hat

Diyarbakır Mazıdağı yük trenleri için.

Diyarbakırda sadece yolcu treni değil

Yük ve Körfez Ulaştırmaya ait trenlerde geçiyor.

Tcdd DE 33000 yük taşıyor buralarda daha çok kırmızılar dan yolcu taşıyor

KU zaten yakıt tankeri ile geçiyor

Bu yük trenleri 160 ile gidebilirmi?

Dolayısıyla siyasi bir gözle bakmamak gerekli
Nedense bazı yerlere bende siyasi olarak bakmadan duramıyorum. Mesela YHT üzerinden örnek vereceğim. İstanbul-Konya ve Sivas hatları full Siemens Velaro'yken İstanbul-Eskişehir-Ankara hattı CAF ve Siemens Velaro karışık çalışıyor.

Konu sahibi
Nedense bazı yerlere bende siyasi olarak bakmadan duramıyorum. Mesela YHT üzerinden örnek vereceğim. İstanbul-Konya ve Sivas hatları full Siemens Velaro'yken İstanbul-Eskişehir-Ankara hattı CAF ve Siemens Velaro karışık çalışıyor.

1) Bahsettiğiniz trenlerin müsaitlik durumu hangisi uygun ise o tren sefere konulur.
2) Bunun asla siyasi bir ayağı olmaz, olması da mümkün değil.

Ne yani trenlere göre siyaset mi oluyor? Hayatım boyunca bu kadar saçma sapan bir örnek ne duydum ne gördüm.

Ne yani İstanbul CHP’de olduğu için bozuk tren yollayalım.
Konya AKP’nin kalesi olduğu için en iyi trenleri mi sefere koyalım?

Böyle ve buna benzer bir bakış açınız var ise, dünyaya böyle bakıyor iseniz;
İvedilikle gözlerinizin ve bakış açınızın 360 derece değiştirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

TRENLERE GÖRE SİYASET YAPILMAZ!! TCDD’DE BÖYLE YÜRÜMÜYOR BU İŞLER!!!!!!!!

1) Bahsettiğiniz trenlerin müsaitlik durumu hangisi uygun ise o tren sefere konulur.
2) Bunun asla siyasi bir ayağı olmaz, olması da mümkün değil.

Ne yani trenlere göre siyaset mi oluyor? Hayatım boyunca bu kadar saçma sapan bir örnek ne duydum ne gördüm.

Ne yani İstanbul CHP’de olduğu için bozuk tren yollayalım.
Konya AKP’nin kalesi olduğu için en iyi trenleri mi sefere koyalım?

Böyle ve buna benzer bir bakış açınız var ise, dünyaya böyle bakıyor iseniz;
İvedilikle gözlerinizin ve bakış açınızın 360 derece değiştirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

TRENLERE GÖRE SİYASET YAPILMAZ!! TCDD’DE BÖYLE YÜRÜMÜYOR BU İŞLER!!!!!!!!
vallahi bu yıllarda hertürlü şeye siyaset yapılır.
Mesela siz belediye başkanısınız
size oy vermeyen düşman mahalleyemi daha çok hizmet götürürsünüz yoksa sizi destekleyen sizi seven bir mahalleyemi daha çok hizmet götürürsünüz?

Konu sahibi
vallahi bu yıllarda hertürlü şeye siyaset yapılır.
Mesela siz belediye başkanısınız
size oy vermeyen düşman mahalleyemi daha çok hizmet götürürsünüz yoksa sizi destekleyen sizi seven bir mahalleyemi daha çok hizmet götürürsünüz?

Ben belediye başkanı olsam beni daha az destekleyen yerlere hizmet götürürdüm açıkçası.

Oy alamasam bile gönüllerini kazanmak isterdim.

Ben böyle düşünürdüm. Ki Ekrem Bey’de aynı yolu denedi ve 14 belediyeden 26 belediyeye çıktı günün sonunda.

Şuanki mevcut iktidar aynı örneği yapmıyorlar mı?

Mersin-Adana’dan örnek verelim size. Şuan buralar kimde ? CHP’de değil mi?
AKP ne yapıyor şuan bu bölgelerde ?

Mersin’den devam eden bir otoyol projesi yapılıyor mu? Yapılıyor. Ki o projede son düzlükte.

Mersin’den başlayan hızlı tren hattının inşaatı DEVAM EDİYOR MU? TAM GAZ DEVAM EDİYOR.

E bu tren Adana’ya doğru gidiyor mu? Gidiyor.
Adana’daki işleri hızlandırmak adına bütün yollar TREN TRAFİĞİNE KAPATILDI MI ? Evet geçtiğimiz Ekim ayında kapatıldı.

Biraz kuzeye gidelim. Halkalı-Kapıkule hattından birer örnek.
Edirne ve Tekirdağ’da hangi partiler var? CHP’de.
Hızlı tren hattı yapılıyor mu? Evet yapılıyor hatta sona gelindi.

Yani bu yapılan yatırımlara bakacak olursak AKP’nin asla dokunmaması gerekiyor normal koşullarda değil mi ?

Ama şuanda AKP, CHP’nin kazandığı bölgelere de yatırım yapmaya devam ediyor.

BAŞTA İSTANBUL. İstanbul’u 3 kere üst üste kaybedildi çünkü.

Devam edelim.
Ankara-İzmir, (CHP’li bölge)
Osmaneli-Yenişehir-Bursa (CHP’li bölge)

E hani oy yoksa yatırımda yok? Varmış demekki.

Kaldı ki Şanlıurfa-Mardin demiryolu hattı
Diyarbakır-Mazıdağı modernizasyonu vs.
bunlarda yapılıyor yapılacak.

Ha biraz geç olur ama olur yani. Bakanlığın hedefi 2053 vizyon hedefi var.

Orta Koridor’da olduğumuz için daha fazla demiryolu yatırımlarımız olmalı + oluyor.

2026 yılının bütçesinin %51 sadece Demiryolu yatırımlarına ayrıldı.
Bu artık Karayolu projelerini bir kenara koyuyorum demek.

AĞIRLIK ŞUAN DEMİRYOLU PROJELERİNDE.

Konu sahibi
Hatların Kapatılmasını Gerektiren Önemli Çalışmalar

Hat kesimlerinde altyapı çalışmalarına yönelik olarak bakım kuşağı oluşturulmuş ve 6 saatlik kapasite ayrılmıştır. Bakım kuşağı olarak ayrılmış olan kapasite genel orer ile ilan edilir.

Bu kısımda belirtilen çalışmalar bakım kuşağı için ayrılan kapasiteyi aşan hat kapaması gerektirebilecek çalışmalardır.

Ekli dosyayı görüntüle 129553Ekli dosyayı görüntüle 129554

Ki şuan TCDD’ye göre ağırlığını Güneydoğu-Doğu Anadolu bölgelerine kaydırmış durumda.

•Malatya-Elazığ
•Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan,
•Elazığ-Suveren-Genç
•Hacıkırı-Çiftehan,
•Ulukışla-Boğazköprü,

vs…

Ki şuan TCDD’ye göre ağırlığını Güneydoğu-Doğu Anadolu bölgelerine kaydırmış durumda.

•Malatya-Elazığ
•Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan,
•Elazığ-Suveren-Genç
•Hacıkırı-Çiftehan,
•Ulukışla-Boğazköprü,

vs…
mardine otoyol mardine hızlı tren diyarbakıra 1 yatırım bile yok

Geri
Üst Alt