Tavuk Eti İhracatının Durdurulması Kararı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Albay
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Ramazan ayına sayılı günler kala temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları yine vatandaşın belini bükmeye başlamıştı. Özellikle sofraların vazgeçilmezi olan tavuk etine kısa sürede yaklaşık yüzde 15 oranında zam gelmesi, ister istemez tepki topladı. Bu noktada Ticaret Bakanlığı’nın devreye girerek tavuk eti ihracatını durdurma kararı almasını şahsen doğru ve zamanında bir adım olarak görüyorum. En azından iç piyasadaki arz korunarak fiyatların daha da yükselmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kırmızı et fiyatlarının artık birçok hane için ulaşılmaz seviyelere geldiği bir ortamda, vatandaşın hiç olmazsa tavuk etini daha uygun fiyata tüketebilmesi çok önemli. Ramazan ayı paylaşma ve bereket ayı; bu dönemde sofraların daha da pahalılaşması kimseyi mutlu etmez. Alınan bu karar sayesinde halkın gönül rahatlığıyla tavuk eti alıp tüketebileceğini umuyorum. Önceliğin her zaman kendi vatandaşımızın sofrası olması gerektiğini düşünüyorum; bu açıdan bakıldığında kararın isabetli olduğu kanaatindeyim.

Geri
Üst Alt