Resmi Gazete

Tcuab2023

Binbaşı
1/3
Konu sahibi

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Yunus Elitaş atandı.​

Bu atamanın yanı sıra kurumun yönetim kademesinde de önemli değişikliklere gidildi:

Karar 2026/44 ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Raci Kaya ve Olcay Turan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atandı.

Yakup Asarkaya, BDDK İkinci Başkanlığı görevine getirildi.

SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün ise 2026/45 sayılı karar ile görevinden alındı.

Konu sahibi

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NDA GÖREVDEN ALMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK bünyesindeki bazı üst düzey isimler görevden alındı. Karar 2026/45 uyarınca görevine son verilen isimler şunlar:

Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanı Bekir Aktürk.

Bakanlık İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü İbrahim Esenkar.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün.

Boşalan kadrolara yapılan atamalar kapsamında; Harun Aydoğmuş ve Cem Gökmen Gökçe Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcılığına, Selim Dağlıoğlu Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığına, Salih Turgay Işık ise Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. Ayrıca Rıfat Koray Köprülüoğlu, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı olarak atandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA İL MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 6 ili kapsayan il müdürü atamaları ve yer değişiklikleri gerçekleştirildi. 2026/50 sayılı karar uyarınca yapılan düzenlemeler şöyledir:

Çankırı: İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk görevden alınırken, yerine Ayhan Işık atandı.

Bursa: İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Gürhan Çokgezer getirildi.

Edirne: Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

Adana: Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Adana İl Milli Eğitim Müdürü oldu.

Van: Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Balıkesir: İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Selehattin Kal getirildi.

Söz konusu atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

KAYNAK : DHA

Konu sahibi

Resmi Gazete kararlarına göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde iki bakan değişti. İçişleri Bakanlığı görevine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanlığı görevine İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek getirildi.​

Konu sahibi
İşte kritik kurumlara atanan yeni isimler...

Dışişleri Bakan Yardımcısı: Hacı Ali Özel
Milli Savunma Bakan Yardımcısı: Salih Ayhan
Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü: Serap Ersoy
Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Genel Müdürü: Mehmet Burçin Gönenli
Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Andlaşmalar Genel Müdürü: Fırat Sunel
TİKA Başkan Yardımcısı: Ali Ercan
TİKA Başkan Yardımcısı: Buğra Aydın
TİKA Başkan Yardımcısı: Yahya Coşkun
Savunma Sanayii Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri: Kübra Yüceer
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı: Murat Demir
MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı: Metin Güçlü
MEB Bilgi İşlem Genel Müdür Yardımcısı: Esra Özmen
MEB Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı: Ömer Akmanşen
MEB Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcısı: Fazilet Durmuş
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı: Fatih Güvendi

Konu sahibi

2022'de Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olmuştu. Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda çok sayıda bakan yardımcısı değişti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA 3 BAKAN YARDIMCISI DEĞİŞTİ

Adalet Bakanlığı'nda 4 bakan yardımcısı değişirken; İçişleri Bakanlığı'nda da bakan yardımcıları değişti. Yayınlanan karara göre, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Mehmet Sağlam yerine ise Ali Çelik, Mehmet Cangir ve Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yardımcılıklarına yeni atamalar yapıldı.

Abdullah Aydoğdu, Burak Ceylan, Can Tuncay, Sedat Ayyıldız Adalet Bakanlığı yardımcılıklarına atandı. Ramazan Can, Hurşit Yıldırım, Mehmet Yılmaz ve Niyazi Acar bakan yardımcılığı görevinden alındı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Mehmet Cangir İçişleri Bakanlığı yardımcılığına getirildi. İçişleri Bakanlığı'nda Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş bakan yardımcılığı görevinden alındı. Bülent Turan ise yerini korudu.

2 VALİ BAKAN YARDIMCISI OLDU 5 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ

Buna göre, Afyonkarahisar Valiliği'ne, Uşak Valisi Naci Aktaş, Hakkari Valiliği'ne Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, Uşak Valiliği'ne Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Kartal, Erzurum Valiliği'ne Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Valiliği'ne ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi Cevdet Atay atandı.

Geri
Üst Alt