İki Devlet Tek Millet Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

wowuye

Konu sahibi
az


Azerbaycan-Türkiye ilişkileri, Türkiye ve Azerbaycan’ın süregelen uluslararası politikalarını içerir. Ortak tarihi ve geçmişi olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler dostane olmuştur. Karabağ Savaşı’nda Türkiye Azerbaycan’ı desteklemiştir. Bunun yanında Azerbaycan da Türkiye’yi çetrefilli meselelerde desteklemektedir.

10 Aralık 2020 tarihinde, Türkiye ile Azerbaycan Cumhuriyetleri vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerinde kimlikle seyahatlerine imkan tanıyan bir protokol imzalanmıştır
 

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümü Ankara’da kutlandı​

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) tarafından Ankara’da düzenlenen etkinlikte, Azerbaycan’ın bağımsızlığının 106. yıl dönümü kutlandı.​

28.05.2024 - Ankara

Anadolu Ajansı​

 
Konu sahibi

TÜRKİYE-AZERBAYCAN GEÇİŞ BELGESİ KOTASI 100 BİN'E YÜKSELDİ​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki transit geçiş belgesi kotasının 100 bin adete yükseltildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Ülkelerimizin dijital entegrasyonu sağlandı ve elektronik geçiş belgesi kullanımı başladı.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu (KUKK) Toplantısı’nın, gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’den Azerbaycan’a yapılan ihracatın yüzde 81’inin karayolu ile gerçekleştirildiğini belirterek, taşımacılığın ve ticaretin geliştirilmesi adına ortak çalışmaların süreceğini ifade etti.

“Transit Geçiş Belgesi Kotası 100 Bine Yükseltildi”

Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu toplantısında önemli kararın alındığını kaydeden Uraloğlu, “Karayolu taşımacılığında kullanılan geçiş belgelerinde son yıllarda önemli artış sağladık. Transit geçiş belgesi kotası 35 binden 100 bine yükseltildi. Toplam geçiş belgesi sayısı da 180.500’e ulaştı. Bu adımla karayolu taşımacılığında verimliliği artırarak ticaretin hızlanmasına olanak tanımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Bakan Bayraktar duyurdu: Azerbaycan ile 33 milyar metreküplük dev doğalgaz anlaşması​


Hazar Denizi'ndeki Abşeron sahasından her yıl 2,25 milyar metreküp olmak üzere, 15 yıl boyunca gaz tedarik edeceğiz. Bu anlaşma 2029 yılında başlayacak ve 2040'lı yıllara kadar devam edecek. Mevcut altyapımızı kullanarak, Bakü-Tiflis-Erzurum hattı üzerinden bu gazı ülkemize getireceğiz."
 
Geri
Üst Alt