Beceriş

1/3
Konu sahibi
Beceriş, bir işi veya görevi gerektiği şekilde ve istenen düzeyde yapabilme yeterliliğidir. Bireyin bilgi, deneyim ve yeteneklerinden yararlanarak belirli bir konuda etkili ve başarılı bir şekilde hareket etmesini ifade eder. Beceriş, genellikle öğrenme, uygulama ve tekrar yoluyla geliştirilen; zihinsel, bedensel veya teknik alanlarda gözlemlenebilen bir niteliktir. Eğitim, öğretim, iş yaşamı, sanat, spor ve günlük yaşantı gibi çeşitli alanlarda önemli bir kavramdır. Bireyin sahip olduğu beceriş, o kişinin belirli işleri ne derecede başarılı ve verimli yapabildiğini gösterir. Beceriş, kişinin sahip olduğu doğal yeteneklerin yanı sıra, sistemli çalışma ve eğitim sonucunda kazanılan bir özelliktir. Kişinin mesleki yeterliliği, el becerisi, düşünme yeteneği ve uygulama kabiliyeti gibi unsurlar becerişi oluşturan başlıca öğeler arasındadır. Toplumsal yaşamda ve çeşitli meslek dallarında beceriş, bireyin görev ve sorumluluklarını etkili biçimde yerine getirmesinde temel bir unsur olarak kabul edilir.

Geri
Üst Alt