Başyardımcılık

1/3
Konu sahibi
Başyardımcılık, bir kurumda veya kuruluşta en üst yöneticiye doğrudan bağlı olarak görev yapan ve yönetici olmadığı zamanlarda onun yetkilerini geçici olarak üstlenen yönetim pozisyonudur. Başyardımcı, kurumun genel işleyişinin aksamadan sürdürülmesini sağlamak, yöneticinin yokluğunda kurumun temsilini üstlenmek ve verilen görevleri yürütmekle sorumludur. Bu görev, genellikle idari, akademik, eğitim veya kamu yönetimi gibi alanlarda, müdür, başkan, rektör veya benzeri üst düzey yöneticilerin yanında bulunur. Başyardımcının görev ve yetkileri, bağlı olduğu kurumun mevzuatına, yönetmeliğine veya iç düzenlemelerine göre belirlenir. Kurumun büyüklüğüne ve işleyişine göre başyardımcıya bağlı olarak çalışan diğer personel veya birimler de bulunabilir. Başyardımcılık görevi, liyakat, deneyim ve yönetim becerisi gerektiren bir pozisyon olup, kurumun hedeflerine ulaşmasında yöneticiyi destekleyici nitelik taşır. Görev süresi, atanma veya seçilme usulü ile sorumluluk alanları ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlenir. Başyardımcı, yürütülen faaliyetlerin planlanması, koordinasyonu ve denetimi konularında üst yönetime yardımcı olur ve gerektiğinde kurumun temsilinde yetkilidir.

Geri
Üst Alt