Başhemşirelik

wowturkey

Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Başhemşirelik, bir sağlık kurumunda hemşirelik hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi ve geliştirilmesinden sorumlu olan yönetim pozisyonudur. Başhemşire, kurumun hemşirelik hizmetlerinin en üst düzey yöneticisi olarak görev yapar ve hemşire kadrosunun idaresinden, eğitiminden ve mesleki gelişiminden sorumludur. Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla başhemşire, kurum politikalarının uygulanmasını denetler, hemşireler arasında iş bölümü ve koordinasyon sağlar. Ayrıca hasta bakımının standartlara uygunluğunu gözetir, personel alımı, hizmet içi eğitim, vardiya düzenlemeleri ve kalite geliştirme çalışmaları gibi alanlarda görev alır. Başhemşirelik, genellikle üniversite veya yüksekokulların hemşirelik bölümlerinden mezun olup belirli bir mesleki deneyime sahip, yönetim ve liderlik niteliklerine sahip kişiler tarafından yürütülür. Bu pozisyon, hastaneler başta olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında bulunur ve kurumun büyüklüğüne göre başhemşireye bağlı olarak çalışan yardımcı başhemşireler veya sorumlu hemşireler de görev alabilir. Başhemşirelik, hemşirelik mesleğinin idari ve organizasyonel yönlerini temsil eden temel bir yöneticilik alanıdır.

Geri
Üst Alt