Başgedikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay rütbeleri arasında yer alan ve kıdemli astsubayları ifade eden bir unvandır. Bu rütbe, astsubaylar arasında belirli bir hizmet yılı ve deneyime sahip olan personele verilmektedir. Başgedikli unvanı, astsubay kıdemli başçavuş rütbesine ulaşan ve belirli şartları sağlayan personele verilen bir statüdür. Görev ve sorumluluklar bakımından astsubaylar arasında en yüksek kademede bulunan başgedikli, yönetim, denetim, eğitim ve disiplin alanlarında önemli rol üstlenir. Başgedikli personel, bağlı bulunduğu birimlerde astsubayların sevk ve idaresinden sorumlu olup, hizmetlerin düzenli ve etkin şekilde yürütülmesine katkı sağlar. Türk Silahlı Kuvvetleri mevzuatında, başgedikli rütbesinin kazanılması için belirli hizmet süresi, sicil durumu ve mesleki yeterlilik koşulları aranmaktadır. Bu rütbe, özellikle kara, deniz ve hava kuvvetlerinde görev yapan astsubaylar arasında uygulanmaktadır. Başgedikli kavramı, askeri teşkilat yapısı içerisinde astsubaylar arasında kıdem ve yetki bakımından üst düzeyde bir konumu ifade etmektedir.