Başdenetçi

wowturkey

Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Başdenetçi, bir kurum, kuruluş veya teşkilatta denetim faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olan en üst düzey denetim görevlisidir. Başdenetçi, bağlı bulunduğu kurumun faaliyetlerinin mevzuata, usul ve esaslara uygunluğunu inceleme, değerlendirme ve raporlama görevini üstlenir. Denetim sürecinin planlanması, yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamalarında yetki ve sorumluluğa sahip olan başdenetçi, aynı zamanda denetim ekibini yönetir ve gerekli koordinasyonu sağlar. Başdenetçi, denetim sırasında elde edilen bulguların analizini yapar, tespit edilen eksiklik veya uygunsuzlukların giderilmesine yönelik önerilerde bulunur ve sonuçları üst yönetime sunar. Çalışma alanına göre mali, idari, teknik veya performans denetimi gibi farklı denetim türlerinde görev alabilen başdenetçi, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine uygun hareket eder. Kamu kurumlarında ve özel sektörde başdenetçi unvanı, genellikle belirli bir mesleki deneyim, uzmanlık ve yetkinlik şartlarını sağlayan kişiler tarafından taşınır. Başdenetçi, denetim standartlarının uygulanmasından ve etik kurallara uyulmasından da sorumludur. Görev alanı, kurumun büyüklüğüne ve yapısına göre değişebilmektedir.

Geri
Üst Alt