Başarıvermek, bir kişinin veya kurumun, belirli bir amaç veya hedef doğrultusunda yürütülen bir faaliyetin sonucunda olumlu bir sonuca ulaşmasını sağlamak ya da bir işte istenen başarıyı kazandırmak anlamına gelir. Bu fiil, bir sürecin ya da çalışmanın sonunda, beklenen veya arzu edilen bir başarının elde edilmesini mümkün kılan etkeni ya da aracı ifade eder. Başarıvermek, genellikle eğitim, öğretim, yönetim, rehberlik ve benzeri alanlarda bir kişi, grup ya da kurumun başka birine bilgi, deneyim veya destek sağlayarak hedeflenen sonucun elde edilmesine katkı sunması durumunda kullanılır. Kavram, hem bireysel hem de kurumsal düzeyde, planlı ve sistemli bir çabanın sonucunda ortaya çıkan başarıda etkin rol oynamayı ifade eder. Kullanımında, başarıya ulaşılmasını kolaylaştıran veya sağlayan kişi ya da koşullar vurgulanmaktadır. Başarıvermek, çoğunlukla eğitim ve öğretim süreçlerinde öğretmenlerin, yöneticilerin veya rehberlerin öğrenci ya da çalışanların gelişimine olumlu yönde katkı sağlaması bağlamında kullanılmaktadır. Ayrıca, çeşitli projelerde, çalışmalarda veya organizasyonlarda, belirlenen hedeflere ulaşılmasında etkili olan uygulama, yöntem veya destek unsurları için de bu fiil kullanılabilir.