Bahçeşehir - Topkapı - Taksim Metrobüs Hattı Projesi

1/3
Konu sahibi
IMG_8780.jpeg

İstanbul SKUp Otobüs Öncelikli Şeritler Çalıştay Raporu’nda, kent genelinde yaklaşık 120 km’lik otobüs öncelikli şerit ağı oluşturulması ve yoğun yolcu talebine sahip koridorların bu kapsamda değerlendirilmesi öneriliyor. Rapordaki haritalarda Bahçeşehir yönünden gelen ana arterler ile Tarihi Yarımada ve merkezi akslar, ayrı ayrı ele alınan güçlü otobüs koridorları olarak öne çıkıyor.

IMG_8781.jpeg

Bu çerçevede Bahçeşehir – Topkapı ile Topkapı – Aksaray – Taksim hatları, tek bir kesintisiz hat gibi düşünürse verimli olacaktır. Şu an için Vatan Caddesi üzerinde bir pilot uygulama düşülünüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 106833

İstanbul SKUp Otobüs Öncelikli Şeritler Çalıştay Raporu’nda, kent genelinde yaklaşık 120 km’lik otobüs öncelikli şerit ağı oluşturulması ve yoğun yolcu talebine sahip koridorların bu kapsamda değerlendirilmesi öneriliyor. Rapordaki haritalarda Bahçeşehir yönünden gelen ana arterler ile Tarihi Yarımada ve merkezi akslar, ayrı ayrı ele alınan güçlü otobüs koridorları olarak öne çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 106835

Bu çerçevede Bahçeşehir – Topkapı ile Topkapı – Aksaray – Taksim hatları, tek bir kesintisiz hat gibi düşünürse verimli olacaktır. Şu an için Vatan Caddesi üzerinde bir pilot uygulama düşülünüyor.

Şu anda vatan caddesi pilot bölge olarak belirlendi,kullanılıyor ama pek verimli olacağını sanmıyorum

Metrobüs bizim BRT Silver (İstanbul) ve BRT Bronze[Alır diye düşünüyorum] (Sakarya) kategorilerine verdiğimiz isim değil mi?
Literatürde otobüs şeridi, Bus rapid transit (BPT) olarak geçiyor. Metrobüs onun bir türü ve bizim verdiğimiz bir isim. O yüzden bu tanımı kullanmakta sakınca görmedim.
Yani bana mantıken halen öncelikli otobüs yolu gibi geliyor.

Geri
Üst Alt